Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖĞRETMENİN TATİLİ

Öğretmenlerin her ne kadar çok tatil yaptıkları bazen dile getirilse de yurt dışındaki meslektaşlarıyla hemen hemen çalışma süreleri aynı. Türkiye'de okullarda,yaz tatili Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatil,dönem arasında iki haftalık yarıyıl tatili ile Kurban ve Ramazan bayramları,yılbaşı gibi resmi tatiller bulunuyor. Türkiye'de yıllık yasal öğretim süresi 38 hafta,OECD ülkeleri ortalaması ile aynı. Türkiye'de yıllık öğ  retim günü 186 gün  OECD ortalamasıda yaklaşık 184 gün. Türkiye'de öğretmenler ilkokulda 744 saat,Ortaokulda ve liselerde 521 saat derse giriyor.OECD ülkeleri de bize yakın. Toplumda birçok kişi öğretmenler çok az saat çalışarak,iyi maaş alıyor diye eleştirirken öğretmenlerde mesailerinin sadece okulda geçen süreyle sınırlı olmadığını,derse hazırlanma,yazılı, ödev okuma gibi işleri evde yaptıklarını,bunun mesaiye dahil olmadığını savundu. Bende emekli bir öğretmen olarak meslektaşlarıma hak veriyorum. Bir öğretmenin mesaisi sadece girdiği ders saatleri ile sayısı toplanarak hesaplanamaz. Öğretmende ders öncesi hazırlık.Ben öğretmenliğimde hafta sonu hazırlık sadece en az 4 saatimi alırdı. Ders sonrası geri bildirimler,sınav hazırlama,okuma, toplantılar hepsi dahil edilerek hesaplama yapılmalı. Görev yaptığım yıllarda farklı okullarda çalıştım.Okulun adı önemli değil.Günde 8 saat dersten sonra 16.30'ta toplantıya katıldığım zamanlar oldu. Eve ancak 19.30 ta gittiğimi hatırlarım. Toplantılarda Okul müdürü konuşurken biz günün yorgunluğu nedeniyle oturduğumuz yerde uyuya kalırdık. Aksi durum öğretmenliğin ne olduğunun bilinmediğini gösterir. Birde eleştirenler şunu unutuyorlar. Öğretmenlik özveri isteyen farklı bir meslektir. Hz.Ali'nin "Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum"sözü öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu gözler önüne sermiyor mu? Günümüzün öğretmenleri öğretenden çok yönlendiren olacak, öğrenme yöntemlerini,bilgiye ulaşma yollarını ve en önemlisi de bilgi hamallığını değil,bilgiyi kullanmayı öğretenler olacak. Kısacası eli öpülesi öğretmenlerimiz aldıkları para kendilerine ana sütü gibi haktır.Buradan kendilerine selamlarımı iletiyorum.Yolunuz açık olsun..
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖĞRETMENİN TATİLİ

Öğretmenlerin her ne kadar çok tatil yaptıkları bazen dile getirilse de yurt dışındaki meslektaşlarıyla hemen hemen çalışma süreleri aynı.

Türkiye'de okullarda,yaz tatili Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatil,dönem arasında iki haftalık yarıyıl tatili ile Kurban ve Ramazan bayramları,yılbaşı gibi resmi tatiller bulunuyor.

Türkiye'de yıllık yasal öğretim süresi 38 hafta,OECD ülkeleri ortalaması ile aynı.

Türkiye'de yıllık öğ  retim günü 186 gün  OECD ortalamasıda yaklaşık 184 gün.

Türkiye'de öğretmenler ilkokulda 744 saat,Ortaokulda ve liselerde 521 saat derse giriyor.OECD ülkeleri de bize yakın.

Toplumda birçok kişi öğretmenler çok az saat çalışarak,iyi maaş alıyor diye eleştirirken öğretmenlerde mesailerinin sadece okulda geçen süreyle sınırlı olmadığını,derse hazırlanma,yazılı, ödev okuma gibi işleri evde yaptıklarını,bunun mesaiye dahil olmadığını savundu.

Bende emekli bir öğretmen olarak meslektaşlarıma hak veriyorum.

Bir öğretmenin mesaisi sadece girdiği ders saatleri ile sayısı toplanarak hesaplanamaz.

Öğretmende ders öncesi hazırlık.Ben öğretmenliğimde hafta sonu hazırlık sadece en az 4 saatimi alırdı.

Ders sonrası geri bildirimler,sınav hazırlama,okuma, toplantılar hepsi dahil edilerek hesaplama yapılmalı.

Görev yaptığım yıllarda farklı okullarda çalıştım.Okulun adı önemli değil.Günde 8 saat dersten sonra 16.30'ta toplantıya katıldığım zamanlar oldu. Eve ancak 19.30 ta gittiğimi hatırlarım. Toplantılarda Okul müdürü konuşurken biz günün yorgunluğu nedeniyle oturduğumuz yerde uyuya kalırdık.

Aksi durum öğretmenliğin ne olduğunun bilinmediğini gösterir.

Birde eleştirenler şunu unutuyorlar. Öğretmenlik özveri isteyen farklı bir meslektir.

Hz.Ali'nin "Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum"sözü öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu gözler önüne sermiyor mu?

Günümüzün öğretmenleri öğretenden çok yönlendiren olacak, öğrenme yöntemlerini,bilgiye ulaşma yollarını ve en önemlisi de bilgi hamallığını değil,bilgiyi kullanmayı öğretenler olacak.

Kısacası eli öpülesi öğretmenlerimiz aldıkları para kendilerine ana sütü gibi haktır.Buradan kendilerine selamlarımı iletiyorum.Yolunuz açık olsun..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.