Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖĞRETMEN İSMAİL GÜÇTAŞ 9. KİTABINI YAZDI

Bugün yazar olarak tanıdığımız pek çok büyük isim, sadece edebiyat tarihine iz bırakmakla kalmayıp kara tahta karşısında da onlarca neslin eğitimine vesile oldu. Yazarlık mesleğinin yanı sıra öğretmenliği de sürdüren bu isimler, okul sıralarındaki pek çok öğrenciye ilham vererek kendileri gibi edebiyatçı isimler yetiştirdi. İşte bu değerlerden biri Bulancak İmam Hatip Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden İsmail Güçtaş yazmış olduğu 9.’cu kitabı ‘Gülümseyen Matematik’ kitap satış yerlerinde ki raflarda yerini aldı bile. Güçtaş, günümüzün üretken yazarlarından biri. Geniş bir okur kitlesine sahip. Her kitabı ayrı bir merak ve heyecanla okunmaktadır. Eskiden dünya bu denli avuçlarımızın arasında değildi ve edebi alanda da kalemine inanan insanları, köşeleri kapılmış çarkın içinde kendilerine yer bulması pek mümkün olmuyordu. Zamanında editörlerin posta kutularına yolladıkları dosyaları gerekli ilgiyi görememiş, yayınevlerinin ise ticari kaygılar nedeniyle gözden kaçırdığı değerlerin yerini, sosyal medya ve internetin yaygınlaşmasıyla gerek bloglarda gerek sosyal ağlarda gerekse edebiyat üzerine amatör ruhla yayın yapan internet sitelerinde ve çeşitli dergi ile yazıları ilgiyle takip edilen isimler almaya başladı. İşte öğretmen İsmail Güçtaş güçlü kalemi ve nitelikli metinleriyle yeni nesil edebiyatın şimdiden adından söz ettiren ve adını çokça söz ettirecek yazar olacağını işaret etmek istiyorum. İsmail Güçtaş 1971 yılında Giresun ilinin Bulancak ilçesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Bulancak’ta tamamladıktan sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptıktan sonra şu an Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Edebiyat Öğretmeni, aynı zamanda okulda müdür yardımcısı. Yayınlanmış eserleri 2006’da Şiir ‘Gözlerini Tanıdım Senden Önce’, 2010’da Şiir ‘Güllerim Üşür’, 2018’de ‘Şiir şiir Nasrettin Hoca-1’, ‘Şiir şiir Nasrettin Hoca-2’, ‘Şiirleştirilmiş Dede Korkut Hikayeleri-1’ 2019’da ‘Çimen Kuşları’, ‘Kan Turalı’, ‘Gülümseyen Türkçe’, ‘Gülümseyen Matematik’ İsmail Güçtaş’ın şiirleri ve bazı hikayeleri ‘Kardelen’, ‘Mavi Ada’, ‘Olimpos’, ‘Öğretmen Dünyası’, ‘Beyan’, ‘Ab-ı Hayat’, ‘Edebi İmza’, ‘Ayasofya Çocuk-edebiyat ve Çocuk Dergisi’ isimli dergilerde ve bazı yerel gazetelerde yayınlandı.                                  
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

ÖĞRETMEN İSMAİL GÜÇTAŞ 9. KİTABINI YAZDI

Bugün yazar olarak tanıdığımız pek çok büyük isim, sadece edebiyat tarihine iz bırakmakla kalmayıp kara tahta karşısında da onlarca neslin eğitimine vesile oldu. Yazarlık mesleğinin yanı sıra öğretmenliği de sürdüren bu isimler, okul sıralarındaki pek çok öğrenciye ilham vererek kendileri gibi edebiyatçı isimler yetiştirdi.

İşte bu değerlerden biri Bulancak İmam Hatip Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden İsmail Güçtaş yazmış olduğu 9.’cu kitabı ‘Gülümseyen Matematik’ kitap satış yerlerinde ki raflarda yerini aldı bile.

Güçtaş, günümüzün üretken yazarlarından biri. Geniş bir okur kitlesine sahip. Her kitabı ayrı bir merak ve heyecanla okunmaktadır.

Eskiden dünya bu denli avuçlarımızın arasında değildi ve edebi alanda da kalemine inanan insanları, köşeleri kapılmış çarkın içinde kendilerine yer bulması pek mümkün olmuyordu. Zamanında editörlerin posta kutularına yolladıkları dosyaları gerekli ilgiyi görememiş, yayınevlerinin ise ticari kaygılar nedeniyle gözden kaçırdığı değerlerin yerini, sosyal medya ve internetin yaygınlaşmasıyla gerek bloglarda gerek sosyal ağlarda gerekse edebiyat üzerine amatör ruhla yayın yapan internet sitelerinde ve çeşitli dergi ile yazıları ilgiyle takip edilen isimler almaya başladı.

İşte öğretmen İsmail Güçtaş güçlü kalemi ve nitelikli metinleriyle yeni nesil edebiyatın şimdiden adından söz ettiren ve adını çokça söz ettirecek yazar olacağını işaret etmek istiyorum.

İsmail Güçtaş 1971 yılında Giresun ilinin Bulancak ilçesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Bulancak’ta tamamladıktan sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptıktan sonra şu an Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Edebiyat Öğretmeni, aynı zamanda okulda müdür yardımcısı.

Yayınlanmış eserleri 2006’da Şiir ‘Gözlerini Tanıdım Senden Önce’, 2010’da Şiir ‘Güllerim Üşür’, 2018’de ‘Şiir şiir Nasrettin Hoca-1’, ‘Şiir şiir Nasrettin Hoca-2’, ‘Şiirleştirilmiş Dede Korkut Hikayeleri-1’ 2019’da ‘Çimen Kuşları’, ‘Kan Turalı’, ‘Gülümseyen Türkçe’, ‘Gülümseyen Matematik’

İsmail Güçtaş’ın şiirleri ve bazı hikayeleri ‘Kardelen’, ‘Mavi Ada’, ‘Olimpos’, ‘Öğretmen Dünyası’, ‘Beyan’, ‘Ab-ı Hayat’, ‘Edebi İmza’, ‘Ayasofya Çocuk-edebiyat ve Çocuk Dergisi’ isimli dergilerde ve bazı yerel gazetelerde yayınlandı.                                

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.