Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖĞRETMEN CEM MUTLU TÜRKSEVEN’İ KUTLUYORUM

Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven’den söz ediyorum. Kısa süre içinde ‘Ben bir bilim insanıyım’ projesini hayata geçirmesi nedeniyle kendisini kutluyorum. Bir öğrenciye, onu okulda başarılı yapan şeyin ne olduğunu sorduğumuzda, size muhteşem yeni bir kitap ya da harika bir eğitim film serisinden bahsetmeyecektir. Alacağınız yanıt çoğunlukla şu olacaktır; “Hep öğretmenim sayesinde. Çünkü o benden hiç vazgeçmedi’ Çocukların başarılı bir eğitimden alıp hayatlarına taşıdıkları şey, genellikle kendilerine ve yaptıklarına tutku ve ilham aşılayan bir öğretmenle kurdukları samimiyet yatar. Başarıyı ölçmek kolay değil. Ve akademi dünyasında eğitimciler, öğrenmeyi nasıl ölçmeleri gerektiğini sürekli olarak yeniden değerlendiriyorlar. İşte bu öğretmenlere örnek biri’de Bulancaklı olması beni çok mutlu etti. Aslında Cem Mutlu Türkseven gibi öğretmenlerimiz mutlak vardır. Refaha ulaşmış bir toplum inşa etmek ve mutlu insanların yetiştirmenin özü eğitimdir. Cem Mutlu Türkseven yaratıcı bir öğretmen olduğunu yürüttüğü bir proje ile kanıtladı. Genç olması artısı. Öğretmenlik ulvi bir meslektir. Güzellikleri olduğu kadar zorlukları da vardır. Zorluklardan çok güzelliklerine odaklanan bir öğretmen.  Yüreklere dokunuş, kubbede hoş bir sada bırakabiliyorsak ne mutlu bize. Cem Mutlu Türkseven arkadaşımız daha şimdiden bıraktı bile. Dünyada bütün gençlerle rekabet edebilmemiz için bilgi toplumunun yerine getirmesi olgular var. Türkseven gibi öğretmenlerin sayesinde bilimle buluşmak, bu bilimi geliştirmeyle ilgili kendisine ne düşüyorsa onu yapmaktır. ‘Ben bir bilim insanıyım’ projesi Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri desteleme programı tüm Bulancak halkı tarafından benimsendi, proje ortağı olarak öğretmen ve öğrencilere stem ve kodlama eğitim görevi üslenen BAU öğretim görevlilerine buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Günümüzde hayatımızın büyük oranda bilimsel ve teknolojik bir içerikle örüldüğü ve bu içeriğin doğru algılanabilmesinin ve değerlendirilmesinin bilimsel bir altyapı gerektirdiği açıktır. Toplumun sağlıklı bir algılama ve değerlendirme yetisine sahip olabilmesi için bireylerin küçük yaşlardan itibaren veri toplama ve ilişkilendirme neden ve sonuç bağı kurabilme. İşte öğretmen Cem Mutlu Türkseven yürüttüğü ‘Ben Bir Bilim İnsanıyım’ projesi ile öğrenciler ilgilendikleri bilimsel konular hakkında daha fazla bilgi edinebilme şansını yakalıyorlar. Öğretmen Cem Mutlu Türkseven’i bir kez daha kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2018 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖĞRETMEN CEM MUTLU TÜRKSEVEN’İ KUTLUYORUM

Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven’den söz ediyorum. Kısa süre içinde ‘Ben bir bilim insanıyım’ projesini hayata geçirmesi nedeniyle kendisini kutluyorum.

Bir öğrenciye, onu okulda başarılı yapan şeyin ne olduğunu sorduğumuzda, size muhteşem yeni bir kitap ya da harika bir eğitim film serisinden bahsetmeyecektir. Alacağınız yanıt çoğunlukla şu olacaktır; “Hep öğretmenim sayesinde. Çünkü o benden hiç vazgeçmedi’

Çocukların başarılı bir eğitimden alıp hayatlarına taşıdıkları şey, genellikle kendilerine ve yaptıklarına tutku ve ilham aşılayan bir öğretmenle kurdukları samimiyet yatar. Başarıyı ölçmek kolay değil. Ve akademi dünyasında eğitimciler, öğrenmeyi nasıl ölçmeleri gerektiğini sürekli olarak yeniden değerlendiriyorlar. İşte bu öğretmenlere örnek biri’de Bulancaklı olması beni çok mutlu etti. Aslında Cem Mutlu Türkseven gibi öğretmenlerimiz mutlak vardır.

Refaha ulaşmış bir toplum inşa etmek ve mutlu insanların yetiştirmenin özü eğitimdir. Cem Mutlu Türkseven yaratıcı bir öğretmen olduğunu yürüttüğü bir proje ile kanıtladı. Genç olması artısı. Öğretmenlik ulvi bir meslektir. Güzellikleri olduğu kadar zorlukları da vardır. Zorluklardan çok güzelliklerine odaklanan bir öğretmen.  Yüreklere dokunuş, kubbede hoş bir sada bırakabiliyorsak ne mutlu bize. Cem Mutlu Türkseven arkadaşımız daha şimdiden bıraktı bile. Dünyada bütün gençlerle rekabet edebilmemiz için bilgi toplumunun yerine getirmesi olgular var. Türkseven gibi öğretmenlerin sayesinde bilimle buluşmak, bu bilimi geliştirmeyle ilgili kendisine ne düşüyorsa onu yapmaktır. ‘Ben bir bilim insanıyım’ projesi Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri desteleme programı tüm Bulancak halkı tarafından benimsendi, proje ortağı olarak öğretmen ve öğrencilere stem ve kodlama eğitim görevi üslenen BAU öğretim görevlilerine buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

Günümüzde hayatımızın büyük oranda bilimsel ve teknolojik bir içerikle örüldüğü ve bu içeriğin doğru algılanabilmesinin ve değerlendirilmesinin bilimsel bir altyapı gerektirdiği açıktır. Toplumun sağlıklı bir algılama ve değerlendirme yetisine sahip olabilmesi için bireylerin küçük yaşlardan itibaren veri toplama ve ilişkilendirme neden ve sonuç bağı kurabilme. İşte öğretmen Cem Mutlu Türkseven yürüttüğü ‘Ben Bir Bilim İnsanıyım’ projesi ile öğrenciler ilgilendikleri bilimsel konular hakkında daha fazla bilgi edinebilme şansını yakalıyorlar. Öğretmen Cem Mutlu Türkseven’i bir kez daha kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.