Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖĞRENCİSİ TARAFINDAN ÖĞRETMENE YAPILAN ÇİRKİN DAVRANIŞI KINIYORUM

Gün geçmiyor ki biz öğretmenlere yapılan olumsuzluklar gündeme gelmesin. Geçtiğimiz hafta Çorlu’da bir Lise’de öğrencilerin öğretmeni ile sınıfta alay ettiği ve öğretmene yapılan  çirkin görüntüler karşısında şok oldum. Bu da gösteriyor ki, gençliğimiz nereye gidiyor sorusu aklımıza geliyor. Amacı sadece ders vermek olan öğretmenimize yapılan bu olumsuz davranış karşısında sınıfında bunu onaylaması da düşündürücü. Toplumsal yapımızın uğradığı yozlaşmanın hangi aşamaya geldiğini bu olay gözler önüne sermektedir. Öğrenme ve öğretme aşkıyla ders yapılması gerekirken, trajik, hüzünlü orta oyununa dönüştürülen sınıf ortamında kimi öğrencilerin öğretmenlerine karşı saygısız, ahlaksız, edepsiz tutumları, en vasat duygularla bile bu ülkeye ait olan herkesi derinden etkilemiştir. Görüntülerde, yaşama dair hiçbir beklentisi olmayan, öz güvenleri terbiyesizliğe dönüşmüş ve sırf zorunluluktan geldikleri hareketlerine ve görüşlerine yansıyan öğrencilerin öğretmenlerine karşı sergiledikleri  olumsuz tavırları ülkemizin geleceği konusunda endişe duymama neden oldu. Tarihin her döneminde bilgiye, ilme, insani ve ahlaki değerlere her zaman önem vermiş, bütün bu değerleri topluma taşıyan öğretmenleri örnek alınacak rol model olarak bilmiş,baş tacı etmiş,onlara saygı ve hürmette kusur etmemiş bir medeniyetin mensuplarıyız’.Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen yüksek idrak,en kudretli makamlarda bile olsalar öğretmenlerine  hürmeti eksik etmemiş,bir görüşme gerektiğinde onların yanlarına gitmiştir. Biz öğretmenlerin uğradıkları saldırılar, değersizliğin yönsüz boşluğunda gençliğimizin hangi karanlık uçuruma doğru yuvarlandığının ibretlik örneğidir, öğretmene yapılan bu olay. Öğretmene sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır. Ülkemiz de gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan  bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım Çorlu’da olduğu gibi. Öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız ,öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. Çorlu’daki gibi münferit  olaylar üzerinden  öğrencilerimize karşı duyduğumuz  sevgi ve sahiplenme  hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin.Unutmayalım öğretmene sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır…
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2018 - Cuma
Erol KÜÇÜK

ÖĞRENCİSİ TARAFINDAN ÖĞRETMENE YAPILAN ÇİRKİN DAVRANIŞI KINIYORUM

Gün geçmiyor ki biz öğretmenlere yapılan olumsuzluklar gündeme gelmesin.

Geçtiğimiz hafta Çorlu’da bir Lise’de öğrencilerin öğretmeni ile sınıfta alay ettiği ve öğretmene yapılan  çirkin görüntüler karşısında şok oldum.

Bu da gösteriyor ki, gençliğimiz nereye gidiyor sorusu aklımıza geliyor. Amacı sadece ders vermek olan öğretmenimize yapılan bu olumsuz davranış karşısında sınıfında bunu onaylaması da düşündürücü. Toplumsal yapımızın uğradığı yozlaşmanın hangi aşamaya geldiğini bu olay gözler önüne sermektedir. Öğrenme ve öğretme aşkıyla ders yapılması gerekirken, trajik, hüzünlü orta oyununa dönüştürülen sınıf ortamında kimi öğrencilerin öğretmenlerine karşı saygısız, ahlaksız, edepsiz tutumları, en vasat duygularla bile bu ülkeye ait olan herkesi derinden etkilemiştir.

Görüntülerde, yaşama dair hiçbir beklentisi olmayan, öz güvenleri terbiyesizliğe dönüşmüş ve sırf zorunluluktan geldikleri hareketlerine ve görüşlerine yansıyan öğrencilerin öğretmenlerine karşı sergiledikleri  olumsuz tavırları ülkemizin geleceği konusunda endişe duymama neden oldu.

Tarihin her döneminde bilgiye, ilme, insani ve ahlaki değerlere her zaman önem vermiş, bütün bu değerleri topluma taşıyan öğretmenleri örnek alınacak rol model olarak bilmiş,baş tacı etmiş,onlara saygı ve hürmette kusur etmemiş bir medeniyetin mensuplarıyız’.Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen yüksek idrak,en kudretli makamlarda bile olsalar öğretmenlerine  hürmeti eksik etmemiş,bir görüşme gerektiğinde onların yanlarına gitmiştir.

Biz öğretmenlerin uğradıkları saldırılar, değersizliğin yönsüz boşluğunda gençliğimizin hangi karanlık uçuruma doğru yuvarlandığının ibretlik örneğidir, öğretmene yapılan bu olay.

Öğretmene sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır. Ülkemiz de gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan  bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım Çorlu’da olduğu gibi.

Öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız ,öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. Çorlu’daki gibi münferit  olaylar üzerinden  öğrencilerimize karşı duyduğumuz  sevgi ve sahiplenme  hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin.Unutmayalım öğretmene sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.