Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖĞRENCİLERİMİZİ KİTAPLARLA TANIŞTIRMAK

Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan  46 öğrenci ve okul müdiresi Güler Hekim Bingöl, Türk Dili edebiyat Öğretmeni  Celalettin Özata ile birlikte Karadeniz Tüyap Kitap Fuarına gezi düzenledik. Çocukları büyüten, büyükleri  besleyen kitaplarla buluştuk.Hem çocuk hemde büyük kalabilmenin tek yolu kitaplardır. Bizlerde öğrencilerimizin bu yoldaki yolculuğuna eşlik ettik. Onlar bir adım daha büyüdüler, biz bir adım daha çocuklaştık. Hayallerimizin büyülü kutusu kitaplarımız için Tüyap Kitap Fuarı gezisini bir kez daha gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Etkinliğin amacı  değerli yazar ve şairleri anmak,hayatlarını ve eserlerini tanıtmaktı. Yazarlar arasında Bulancaklı Bulancak Anadolu Lisesi öğretmeni Aydın Yıldız’ın öğretmen olan oğlu Faruk Yıldız’la tanışmamız ayrı bir güzellikti.Öğrencilerimiz  okulun Gezi İnceleme Kulübü tarafından düzenlenen bu etkinlikte türlü yazarlarla bir araya gelme ve merak ettikleri kitapları inceleme fırsatı buldu.Aldıkları kitaplarla kütüphanelerini zenginleştirdi.Konfüçyüs’ün güzel bir sözü var.’tek dostum kitaplarım,tek düşmanım cahil dostlarım’ diyor. Ne kadar çok kitaba  zaman ayırır ne kadar çok alır okursak o kadar iyidir diye düşünüyorum. Samsun’da  her yıl kitap fuarlarına öğrencilerimle katılma mutluluğu yaşamış bir öğretmen olarak sıcağı sıcağına duygularımı siz okuyucularımla da paylaşmak istedim. Okuyan, düşünen  bir nesil yetiştirmek istiyorsak öğrencilerin ve öğretmenlerin kitaplarla arkadaş olmaları için her tür gayreti göstermeliyiz. İster öğrenci olsun ister öğretmen mutlaka o fuar havasını  solumalı bana göre.Çünkü fuar salonuna ayak bastığınız anda büyük bir dünyanın içine girmiş gibi hissediyor insan kendisini. Çünkü her kitap, farklı bir dokunuşla o büyülü dünyayı okuyucularının gözleri önüne seriyor. Kitap fuarlarının  en önemli diğer özelliği ise,yazar ile okuyucusunu bir araya getirmesi, buluşturmasıdır. Çünkü bir yazar  okuyucularıyla  hayat bulur, can bulur. Aynı şekilde okuyucu da etkisinde kaldığı  çok beğendiği kitapların  yazarlarıyla tanışmak,onunla bütünleşmek, aldığı kitabı imzalatmak, hatta  hatıra fotoğrafı çektirerek bu güzel ve anlamlı günü hatıralarında  saklayarak ölümsüzleştirmek ister. Kısacası  okuma ve yazma oranının düşük olduğu  toplumumuzda   kitap fuarları hayati  önem taşımaktadır. Son yıllarda birçok ilimizde yapılan fuarlar bu konuya artık gerekli önemin  verildiğine işarettir. Bir sonraki kitap fuarını sezonunun gelmesini sabırsızlıkla bekleyeceğiz.
Ekleme Tarihi: 28 Şubat 2017 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖĞRENCİLERİMİZİ KİTAPLARLA TANIŞTIRMAK

Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan  46 öğrenci ve okul müdiresi Güler Hekim Bingöl, Türk Dili edebiyat Öğretmeni  Celalettin Özata ile birlikte Karadeniz Tüyap Kitap Fuarına gezi düzenledik. Çocukları büyüten, büyükleri  besleyen kitaplarla buluştuk.Hem çocuk hemde büyük kalabilmenin tek yolu kitaplardır. Bizlerde öğrencilerimizin bu yoldaki yolculuğuna eşlik ettik. Onlar bir adım daha büyüdüler, biz bir adım daha çocuklaştık. Hayallerimizin büyülü kutusu kitaplarımız için Tüyap Kitap Fuarı gezisini bir kez daha gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Etkinliğin amacı  değerli yazar ve şairleri anmak,hayatlarını ve eserlerini tanıtmaktı. Yazarlar arasında Bulancaklı Bulancak Anadolu Lisesi öğretmeni Aydın Yıldız’ın öğretmen olan oğlu Faruk Yıldız’la tanışmamız ayrı bir güzellikti.
Öğrencilerimiz  okulun Gezi İnceleme Kulübü tarafından düzenlenen bu etkinlikte türlü yazarlarla bir araya gelme ve merak ettikleri kitapları inceleme fırsatı buldu.Aldıkları kitaplarla kütüphanelerini zenginleştirdi.Konfüçyüs’ün güzel bir sözü var.’tek dostum kitaplarım,tek düşmanım cahil dostlarım’ diyor. Ne kadar çok kitaba  zaman ayırır ne kadar çok alır okursak o kadar iyidir diye düşünüyorum. Samsun’da  her yıl kitap fuarlarına öğrencilerimle katılma mutluluğu yaşamış bir öğretmen olarak sıcağı sıcağına duygularımı siz okuyucularımla da paylaşmak istedim. Okuyan, düşünen  bir nesil yetiştirmek istiyorsak öğrencilerin ve öğretmenlerin kitaplarla arkadaş olmaları için her tür gayreti göstermeliyiz. İster öğrenci olsun ister öğretmen mutlaka o fuar havasını  solumalı bana göre.Çünkü fuar salonuna ayak bastığınız anda büyük bir dünyanın içine girmiş gibi hissediyor insan kendisini. Çünkü her kitap, farklı bir dokunuşla o büyülü dünyayı okuyucularının gözleri önüne seriyor. Kitap fuarlarının  en önemli diğer özelliği ise,yazar ile okuyucusunu bir araya getirmesi, buluşturmasıdır. Çünkü bir yazar  okuyucularıyla  hayat bulur, can bulur. Aynı şekilde okuyucu da etkisinde kaldığı  çok beğendiği kitapların  yazarlarıyla tanışmak,onunla bütünleşmek, aldığı kitabı imzalatmak, hatta  hatıra fotoğrafı çektirerek bu güzel ve anlamlı günü hatıralarında  saklayarak ölümsüzleştirmek ister. Kısacası  okuma ve yazma oranının düşük olduğu  toplumumuzda   kitap fuarları hayati  önem taşımaktadır. Son yıllarda birçok ilimizde yapılan fuarlar bu konuya artık gerekli önemin  verildiğine işarettir. Bir sonraki kitap fuarını sezonunun gelmesini sabırsızlıkla bekleyeceğiz.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.