Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖĞRENCİLER TATİLDE BİLGİSAYARDAN UZAK DURMALI

Geçtiğimiz Cuma günü okulların zili bu öğretim yılı sonu itibariyle son kez çaldı. İlkokulu-Ortaokul-Lise ve dengi okulu öğrenciler 3 aylık bir tatile girdiler. Öğrenciler sevinç ve hüzünle öğretmenleri ve arkadaşlarından birbirleriyle vedalaşarak ayrıldılar. Peki öğrencilerimiz tatili sizce nasıl değerlendirecek? Bence büyük çoğunluk maalesef bilgisayarın başından kalkmayacak. Çevrimiçi sohbetler, vurdulu-kırdılı oyunlar, chat yaparak dünyadan uzak bir odada geçirecekler. Güneş’ten uzak kapalı bir odada… Baba ve anneler çoğunlukla bunlardan rahatsız ve endişeliler. Böylece çocuklar spordan uzaklar. Çocukların sağlık sorunları gündemde. Gözlük takma yaşı 10 yaşına kadar indi. İkamet ettiğim Seyir Evleri sitesinde M.Akif Ersoy Ortaokulu’nda okuyan bir öğrenci ile karnelerin dağıtıldığı gün site bahçesinde sohbet ettim. Önce takdir aldığı için kendisini canı gönülden tebrik ettim. Babası bana “Öğretmenim tek şikâyetim bilgisayarın başından artık kalkmaz. Gününü de gece yapar. Öğrencimize sordum: -Arkadaşların yok mu? -Var. -Peki onlarla gezmeyi düşünmüyor musun? -Pek gezmiyoruz. -Niye yalan konuşayım, genelde bilgisayarda chat yapıyoruz. -Satranç oynuyor musun? -Oynuyorum ama bilgisayarda. Babası araya girdi; Bunlar kız arkadaşı da bilgisayardan buluyorlar. Bilgisayar günümüzde hayatımızın olmazsa olmazı. Ama aynı zamanda çocukları ve gençleri ekrana kilitliyor. Öğrencileri bu kapalı yerden kurtarmak adına tatilde yapacakları bir iş bulmak gerek. En azından iskelede olta ile balık tutmayı diyeceğim ama denizleri de kirlettik balık mı kaldı Allah aşkına? Spor yapın desek koca Bulancak 10 yıldan bu yana bir spor salonu yapılmayı bekliyor. Daha ne kadar bekleyecek. Buna rağmen Mehmet Akif Ersoy ortaokulu öğrencileri son iki yıldan bu yana inadına imkansızlıklara rağmen Beden Eğitimi öğretmenleri Selçuk Sekban önderliğinde Voleybolda Türkiye’de destan yazdı. Sağır sultan bile duydu ama yetkililerimiz halen spor salonu için bir girişimleri yok. Ben bu köşemden bir gazeteci olarak bu olumsuzlukları dün yazdım, bugün yazıyorum, yarın da yazacağım. Belki bir duyan olur. Bu çocuklar bu tatilde ne yapmalı? Bence kısa süreçte bir iş yerinde çalışmalılar. Bu bir cafe olabilir, bir çay ocağı olabilir, bir park yeri olabilir. Hayatın dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlamalılar. Tabii ki bu tavsiyelerim 16 yaş ve üstü gençler…
Ekleme Tarihi: 20 Haziran 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖĞRENCİLER TATİLDE BİLGİSAYARDAN UZAK DURMALI

Geçtiğimiz Cuma günü okulların zili bu öğretim yılı sonu itibariyle son kez çaldı.

İlkokulu-Ortaokul-Lise ve dengi okulu öğrenciler 3 aylık bir tatile girdiler.

Öğrenciler sevinç ve hüzünle öğretmenleri ve arkadaşlarından birbirleriyle vedalaşarak ayrıldılar.

Peki öğrencilerimiz tatili sizce nasıl değerlendirecek?

Bence büyük çoğunluk maalesef bilgisayarın başından kalkmayacak. Çevrimiçi sohbetler, vurdulu-kırdılı oyunlar, chat yaparak dünyadan uzak bir odada geçirecekler. Güneş’ten uzak kapalı bir odada… Baba ve anneler çoğunlukla bunlardan rahatsız ve endişeliler. Böylece çocuklar spordan uzaklar.

Çocukların sağlık sorunları gündemde. Gözlük takma yaşı 10 yaşına kadar indi. İkamet ettiğim Seyir Evleri sitesinde M.Akif Ersoy Ortaokulu’nda okuyan bir öğrenci ile karnelerin dağıtıldığı gün site bahçesinde sohbet ettim. Önce takdir aldığı için kendisini canı gönülden tebrik ettim. Babası bana “Öğretmenim tek şikâyetim bilgisayarın başından artık kalkmaz. Gününü de gece yapar.

Öğrencimize sordum:

-Arkadaşların yok mu?

-Var.

-Peki onlarla gezmeyi düşünmüyor musun?

-Pek gezmiyoruz.

-Niye yalan konuşayım, genelde bilgisayarda chat yapıyoruz.

-Satranç oynuyor musun?

-Oynuyorum ama bilgisayarda.

Babası araya girdi;

Bunlar kız arkadaşı da bilgisayardan buluyorlar.

Bilgisayar günümüzde hayatımızın olmazsa olmazı. Ama aynı zamanda çocukları ve gençleri ekrana kilitliyor.

Öğrencileri bu kapalı yerden kurtarmak adına tatilde yapacakları bir iş bulmak gerek. En azından iskelede olta ile balık tutmayı diyeceğim ama denizleri de kirlettik balık mı kaldı Allah aşkına?

Spor yapın desek koca Bulancak 10 yıldan bu yana bir spor salonu yapılmayı bekliyor. Daha ne kadar bekleyecek. Buna rağmen Mehmet Akif Ersoy ortaokulu öğrencileri son iki yıldan bu yana inadına imkansızlıklara rağmen Beden Eğitimi öğretmenleri Selçuk Sekban önderliğinde Voleybolda Türkiye’de destan yazdı. Sağır sultan bile duydu ama yetkililerimiz halen spor salonu için bir girişimleri yok. Ben bu köşemden bir gazeteci olarak bu olumsuzlukları dün yazdım, bugün yazıyorum, yarın da yazacağım. Belki bir duyan olur.

Bu çocuklar bu tatilde ne yapmalı? Bence kısa süreçte bir iş yerinde çalışmalılar. Bu bir cafe olabilir, bir çay ocağı olabilir, bir park yeri olabilir. Hayatın dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlamalılar. Tabii ki bu tavsiyelerim 16 yaş ve üstü gençler…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.