Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

NEREDEN BİLECEKSİNİZ Kİ…?

Siz hiç gözlerinizi bağlayıp yolda yürümeyi denediniz mi? Annenizin yüzüne dokundunuz mu ya da arkadaşınızın yüzünü ellerinizle keşfetmeye çıktınız mı hiç? Çiçeklerin kokusunu htikçe neye benzediğini  sordunuz mu hiç? Herkesin bildiği renklerin nasıl olduğu nu merak ettiniz mi? Hiç tekerlekli sandalyede  oturup koşanları seyrettiniz mi? Ampute futbol takımımızın şampiyonluk maçında  futbolcularımızın gülen yüzlerini haklı mutluluklarını izleyip gözlerinizden  yaşlar aktı mı hiç? Merdivenleri bir yakınınızın kucağında mı çıkmak zorunda kaldınız? Ya da yolda önünüze çıkan kaldırımları aşamadığınızda  çaresiz kaldığınız oldu mu? Otobüslere binmek zorunda kaldığınız mı tekerlekli sandalyenizle? Kucaklamak isterken sevdiğinizi, ona dokunamamanın üzüntüsünü yaşadınız mı hiç? Siz hiç duymadan şarkı söylediniz mi? Kuşların sesini, dalgaların hışırtısını, çocuğunuzun ağlamasını gülmesini duymak  için çaba sarf ettiniz mi? Ya da  insanların arasında yaşayıp yetersiz kaldığınız oldu mu? O ezikliği yaşadınız mı hiç? Acıma duygusu ile bakıldı mı size? Engelli bir çocuğunuz var mı ya da bakmak zorunda olduğunuz yakınınız? Eğer bunları yaşamadıysanız  nereden bileceksiniz  engelli yaşamanın zor olduğu nu?  Ve unutmayalım yaşadığımız sürece hepimiz bir engelli adayıyız.
Ekleme Tarihi: 15 Mayıs 2018 - Salı
Erol KÜÇÜK

NEREDEN BİLECEKSİNİZ Kİ…?

Siz hiç gözlerinizi bağlayıp yolda yürümeyi denediniz mi? Annenizin yüzüne dokundunuz mu ya da arkadaşınızın yüzünü ellerinizle keşfetmeye çıktınız mı hiç? Çiçeklerin kokusunu htikçe neye benzediğini  sordunuz mu hiç?

Herkesin bildiği renklerin nasıl olduğu nu merak ettiniz mi? Hiç tekerlekli sandalyede  oturup koşanları seyrettiniz mi? Ampute futbol takımımızın şampiyonluk maçında  futbolcularımızın gülen yüzlerini haklı mutluluklarını izleyip gözlerinizden  yaşlar aktı mı hiç? Merdivenleri bir yakınınızın kucağında mı çıkmak zorunda kaldınız? Ya da yolda önünüze çıkan kaldırımları aşamadığınızda  çaresiz kaldığınız oldu mu? Otobüslere binmek zorunda kaldığınız mı tekerlekli sandalyenizle? Kucaklamak isterken sevdiğinizi, ona dokunamamanın üzüntüsünü yaşadınız mı hiç? Siz hiç duymadan şarkı söylediniz mi? Kuşların sesini, dalgaların hışırtısını, çocuğunuzun ağlamasını gülmesini duymak  için çaba sarf ettiniz mi? Ya da  insanların arasında yaşayıp yetersiz kaldığınız oldu mu? O ezikliği yaşadınız mı hiç? Acıma duygusu ile bakıldı mı size? Engelli bir çocuğunuz var mı ya da bakmak zorunda olduğunuz yakınınız? Eğer bunları yaşamadıysanız  nereden bileceksiniz  engelli yaşamanın zor olduğu nu?  Ve unutmayalım yaşadığımız sürece hepimiz bir engelli adayıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.