Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

NASA'DA BİR BULANCAKLI GENÇ KADIN

Şu an Harvord Üniversitesi Prof. Doçent. Doktor olarak çalışan NASA üyesi  36 yaşında Bulancaklı  Betül Kacar'dan söz edeceğim. Betül Kacar Genç bir mühendis. Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu sonra Harword Hughes Medikal İnstitute’ya başvurmuş kabul görmüş. Biyomoleküler Kimya doktorasını tamamlamış.2012 yılında Harvard Üniversitesine katılmış. Organizma ve Evrimsel Biyoloji bölümünde çalışma imkanı bulmuş. 2017 yılında Arizona Üniversitesine geçmiş.  Moleküler ve Hücre Biyolojisi Astronomi alanında doçentlik unvanı almış. Nasa ekibinde bir Türk kadını. Betül Kacar 20 yaşında tek başına ABD'ye gitmiş. 20 yaşında Parkinson ve Alzheimer üzerine doktora çalışmalarına başlayan Kaçar 2010  da Atlanta'da Emory Üniversitesinden doktora derecesi aldı. Doktora sonrası çalışmalarını Nasa'da sürdürdü.2012 yılında Harvard Üniversitesine katılan Kacar, burada organizma ve Evrimsel Biyoloji Departmanında görev aldı. Betül 2017 yılından bu yana Arizona Üniversitesi Astronomi ve Moleküler Hücre Biyoloji alanında çalıştı. Betül kızımız yaptığı açıklamada; “Çocukluğum Bulancak'ta geçti. Marmara Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdim. Konferanslara gönüllü olarak katılıyorum. Bilim insanları beni çok etkiliyordu. 20 yaşında üniversiteden mezun oldum. Ve tek başıma ABD'ye gittim. 20 yaşında direk Parkinson ve Alzheimer üzerine doktora çalışmama başladım. O dönem evrim konusuna biraz merak saldım. Ve Nasa'ya bir proje gönderdim. Kabul gördü. Yaklaşık 5 yıl NASA'da çalıştım. Şu an Harword Üniversitesinde Prof. Doçent Doktor olarak çalışıyorum. Arizona Üniversitesinden Astrobiyoloji Profesörlüğü teklifi aldım” diyor. Gurur duyduk seninle Betül kızımız... Türk insanına imkan verildikten neler başarmak ki... İşte örneği.
Ekleme Tarihi: 23 Ocak 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

NASA'DA BİR BULANCAKLI GENÇ KADIN

Şu an Harvord Üniversitesi Prof. Doçent. Doktor olarak çalışan NASA üyesi  36 yaşında Bulancaklı  Betül Kacar'dan söz edeceğim.

Betül Kacar Genç bir mühendis. Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu

sonra Harword Hughes Medikal İnstitute’ya başvurmuş kabul görmüş.

Biyomoleküler Kimya doktorasını tamamlamış.2012 yılında Harvard Üniversitesine katılmış.

Organizma ve Evrimsel Biyoloji bölümünde çalışma imkanı bulmuş. 2017 yılında Arizona Üniversitesine geçmiş.  Moleküler ve Hücre Biyolojisi Astronomi alanında doçentlik unvanı almış.

Nasa ekibinde bir Türk kadını.

Betül Kacar 20 yaşında tek başına ABD'ye gitmiş. 20 yaşında Parkinson ve Alzheimer üzerine doktora çalışmalarına başlayan Kaçar 2010  da Atlanta'da Emory Üniversitesinden doktora derecesi aldı. Doktora sonrası çalışmalarını Nasa'da sürdürdü.2012 yılında Harvard Üniversitesine katılan Kacar, burada organizma ve Evrimsel Biyoloji Departmanında görev aldı.

Betül 2017 yılından bu yana Arizona Üniversitesi Astronomi ve Moleküler Hücre Biyoloji alanında çalıştı.

Betül kızımız yaptığı açıklamada; “Çocukluğum Bulancak'ta geçti. Marmara Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdim. Konferanslara gönüllü olarak katılıyorum. Bilim insanları beni çok etkiliyordu. 20 yaşında üniversiteden mezun oldum. Ve tek başıma ABD'ye gittim. 20 yaşında direk Parkinson ve Alzheimer üzerine doktora çalışmama başladım. O dönem evrim konusuna biraz merak saldım. Ve Nasa'ya bir proje gönderdim. Kabul gördü. Yaklaşık 5 yıl NASA'da çalıştım. Şu an Harword Üniversitesinde Prof. Doçent Doktor olarak çalışıyorum. Arizona Üniversitesinden Astrobiyoloji Profesörlüğü teklifi aldım” diyor.

Gurur duyduk seninle Betül kızımız...

Türk insanına imkan verildikten neler başarmak ki...

İşte örneği.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.