Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

MUTLU OLMAK ELİMİZDE

Şiir, kendi duygularımızı ifade etmemize aracı olur. Duygularımızı şiirle ifade etmekten çekinmemeliyiz. Şiir okuyan insan duyguya önem verir, karşısındakileri incitmekten çekinir. Hikâye ise hayatı anlatır. Kimisi bir ders, kimisi ise bilgi iletir. Hikâye anlatmak zihnimiz de diri tutar. Hikâye anlatmasını bilmeyenlerin en büyük sıkıntısı, kendilerini ifade edememeleridir. Olayları kronolojik bir sırada birbirine bağlayarak anlatabilmek için hikaye anlatmayı bilmek gerekir. Herkes bir yaşam kavgası içinde. Birçok dostu ihmal ederiz. Oysa ne hoş zamanlar geçirmiş, ne güzel sohbetler etmiştik. Ne oldu da irtibatımız koptu? “Önce o beni arasın!” mı demeye başladık. Zamanımızın olmadığını mı bahane ediyoruz? Çevremiz mi değişti?  Hiç önemli değil. Uzun zamandır görmediğiniz bir dostunuzla buluşun. Bu çocukluk bir arkadaşınız da olabilir, ya da tanıdığınız samimi bir öğretmen de. O sizin geçmişle bağınızdır. Geçmişinize vefanızdır. Yapmamanız gereken tek şey, onunla olan bağınızı sendeleyecek şekilde bugüne dair kıyaslamalar yapmaktır, övünmektir. Esas olan, onunla geçmişteki bağınızın halen değerli olduğunu hissetmek ve hissettirmektir.                                             İletişimin sanal dünyaya sıkışıp kaldığı bir çağdayız. Yazışmalarımız sanal dünyaya özgü kısaltmalarla oluyor. Eskiden mektuplarda olduğu gibi birçok duygu çeşidi ve yoğunluğuyla yazılmış, uzun cümlelerden oluşan mektup metinleri yazma yeteneğimizi yitirdik. Uzun metinler ister istemez duygu yoğunluğu oluşturur. Ancak doğruyu söylemek gerekirse yazdıklarımız karşı taraftan okumuyorsa yazmaktan kaçıyoruz. Ancak çevrimiçi olarak sanal alemde bir ekrana odaklanarak  saatlerce kalıyoruz bu bizi sıkmıyor nedense. Artık eskisi gibi kitapta okumuyoruz. Eskiden okuduğumuz kitaplarda bulduğumuz en güzel cümlelerin altını çizer arkadaşlarla paylaşırdık. Sığınacağımız en güvenilir liman ailemizdir. Aile içindeki konumumuz ne olursa olsun, siz bir aile bütünlüğünü tamamlayan bir parçasınız. Bu parça aksadığında ailede olumsuzluklar başlar. Arkadaşlık, toplumsal yalnızlığın panzehridir. Arkadaşlık, duygu paylaşımı ve kader birliği demektir. Hiçbir olay karşısında üzüntü duymuyorsanız, başkaları sizin için üzülmekte haklı. Sağlığımıza bu arada dikkat etmeliyiz. Siz sağlıklıysanız eşinize, evlatlarınıza, ana babanıza, dostlarınıza faydanız olur. Önceliğiniz sağlığınız olsun. Dua etmek sizi kötülüklerden uzaklaştırır. Her yerde duayı eksik etmeyin. Önce kendiniz, sonra sevdikleriniz için. Hiç tanımadıklarınız için de dua etmeyi ihmal etmeyin. Doğa için, hayvanlar için, ülkeniz için, milleti, herkese sağlık, huzur, keyif dolu bir yıl olması dileğiyle mutlu yıllar dilerim...
Ekleme Tarihi: 03 Ocak 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

MUTLU OLMAK ELİMİZDE

Şiir, kendi duygularımızı ifade etmemize aracı olur. Duygularımızı şiirle ifade etmekten çekinmemeliyiz. Şiir okuyan insan duyguya önem verir, karşısındakileri incitmekten çekinir. Hikâye ise hayatı anlatır. Kimisi bir ders, kimisi ise bilgi iletir. Hikâye anlatmak zihnimiz de diri tutar. Hikâye anlatmasını bilmeyenlerin en büyük sıkıntısı, kendilerini ifade edememeleridir. Olayları kronolojik bir sırada birbirine bağlayarak anlatabilmek için hikaye anlatmayı bilmek gerekir.

Herkes bir yaşam kavgası içinde. Birçok dostu ihmal ederiz. Oysa ne hoş zamanlar geçirmiş, ne güzel sohbetler etmiştik. Ne oldu da irtibatımız koptu? “Önce o beni arasın!” mı demeye başladık. Zamanımızın olmadığını mı bahane ediyoruz? Çevremiz mi değişti?  Hiç önemli değil. Uzun zamandır görmediğiniz bir dostunuzla buluşun. Bu çocukluk bir arkadaşınız da olabilir, ya da tanıdığınız samimi bir öğretmen de. O sizin geçmişle bağınızdır. Geçmişinize vefanızdır. Yapmamanız gereken tek şey, onunla olan bağınızı sendeleyecek şekilde bugüne dair kıyaslamalar yapmaktır, övünmektir. Esas olan, onunla geçmişteki bağınızın halen değerli olduğunu hissetmek ve hissettirmektir.                                           

 İletişimin sanal dünyaya sıkışıp kaldığı bir çağdayız. Yazışmalarımız sanal dünyaya özgü kısaltmalarla oluyor. Eskiden mektuplarda olduğu gibi birçok duygu çeşidi ve yoğunluğuyla yazılmış, uzun cümlelerden oluşan mektup metinleri yazma yeteneğimizi yitirdik. Uzun metinler ister istemez duygu yoğunluğu oluşturur. Ancak doğruyu söylemek gerekirse yazdıklarımız karşı taraftan okumuyorsa yazmaktan kaçıyoruz. Ancak çevrimiçi olarak sanal alemde bir ekrana odaklanarak  saatlerce kalıyoruz bu bizi sıkmıyor nedense. Artık eskisi gibi kitapta okumuyoruz. Eskiden okuduğumuz kitaplarda bulduğumuz en güzel cümlelerin altını çizer arkadaşlarla paylaşırdık.

Sığınacağımız en güvenilir liman ailemizdir. Aile içindeki konumumuz ne olursa olsun, siz bir aile bütünlüğünü tamamlayan bir parçasınız. Bu parça aksadığında ailede olumsuzluklar başlar.

Arkadaşlık, toplumsal yalnızlığın panzehridir. Arkadaşlık, duygu paylaşımı ve kader birliği demektir. Hiçbir olay karşısında üzüntü duymuyorsanız, başkaları sizin için üzülmekte haklı. Sağlığımıza bu arada dikkat etmeliyiz. Siz sağlıklıysanız eşinize, evlatlarınıza, ana babanıza, dostlarınıza faydanız olur. Önceliğiniz sağlığınız olsun.

Dua etmek sizi kötülüklerden uzaklaştırır. Her yerde duayı eksik etmeyin. Önce kendiniz, sonra sevdikleriniz için. Hiç tanımadıklarınız için de dua etmeyi ihmal etmeyin.

Doğa için, hayvanlar için, ülkeniz için, milleti, herkese sağlık, huzur, keyif dolu bir yıl olması dileğiyle mutlu yıllar dilerim...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.