Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

MURAT ÖĞRETMEN

İnsanlar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür. İnsanların hayatı öğrendiği en iyi yerlerden birisi de okuldur. Okul, öğrencilerin ailesi, öğretmenler ise ikinci anne ve babasıdır. Öğretmenlik girilen derslerle sınırlandırılamayan önemli bir hayat mesleğidir. Kendinden evvel başkaları için yaşamak yalnızca onlara özgü bir düşüncedir. Sabır, sadakat ve zaman gereklidir. Yıllar öncesine gidiyorum. Bulancak Atatürk İlkokulu. Şimdi Gazi Ortaokulu. Bizleri 5 yıl boyunca okutan Murat öğretmenim aklıma geliyor.(Murat Ekiz)Kalp krizi sonucu hayata veda etmişti. Giyimi kuşamı biz öğrencilere bağlılığı bir başka idi. Bende onu örnek alarak bu kutsal mesleği seçmiştim. Öğretmenlik yaşamım boyunca hep öğretmenimin izinden yürüdüm. Bizim öğretmenimiz fırıncı gibiydi. Nasıl fırıncı ekmekleri özene bezene yapıyorsa, fırında sabırla pişmesini bekliyorsa bizim öğretmenimizde öyle güzel yoğurur öyle güzel tatlar katardı ki... İşte biz böyle yetişmiş çocuklar fedakar vatansever büyükler olduk çıktık. Öğretmenlere altından da kıymetli, yeryüzünde yaratılan en şerefli varlık emanet edilmiş. Gelecek nesiller, geleceğin dünyası, savaşlar ve barışlar onun elindedir. Yaşamı, yaşadıklarımızı sorgulayan ve sorgulatan birer öğretmen olan sinema filmlerinin önemli kahramanlarının başında da öğretmenler geliyor. İçlerinde bazıları var ki hangi yaşta izlersek izleyelim, onları okulda dersimize girmişçesine benimseyip öğrettiklerini beynimize kazıyoruz. Örnek verecek olursam ilkokul öğretmenim Murat Ekiz’i asla unutamam. Allah nur içinde yatırsın. Murat Öğretmenim bizleri sadece sınav başarısı ve biat üzerine kurulmuş dengeleri bir anda alt üst eder. Aile, okul ve gelecek baskısı altında ezilen biz öğrencileri şiirin, edebiyatın, kelimelerin ahenkli dünyasıyla tanıştırırdı. Anı yaşamayı, özgür düşünmeyi, hayata farklı açılardan bakabilmeyi öğretti. Disiplinli ve aynı zamanda şefkatli öğretmen, bizleri eğitmek için ülkesinin birçok noktasında çalışmış bir öğretmenin sevgi dolu bakışlarını halen unutamıyorum. Murat öğretmenim bizlere yukarıdan bakmak yerine bizlerle empati kurarak alışılmışın dışında yöntemler uyguladı. Sınıfta anlattıklarından ziyade yaşadıklarıyla ders veriyordu Murat Öğretmen tarihe ve disipline tutkuyla bağlıydı. Bizlere de bunu aşılamaya çalışırdı. Tarihteki komutanların başta M.Kemal Atatürk olmak üzere fikirlerinden yola çıkarak bizlere toplumda ahlaklı şekilde ilerleyeceğimiz bir yol haritası çizerdi. Günümüzde bu özelliklere sahip öğretmenler parmakla gösterilir.
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

MURAT ÖĞRETMEN

İnsanlar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür. İnsanların hayatı öğrendiği en iyi yerlerden birisi de okuldur. Okul, öğrencilerin ailesi, öğretmenler ise ikinci anne ve babasıdır.

Öğretmenlik girilen derslerle sınırlandırılamayan önemli bir hayat mesleğidir. Kendinden evvel başkaları için yaşamak yalnızca onlara özgü bir düşüncedir. Sabır, sadakat ve zaman gereklidir.

Yıllar öncesine gidiyorum. Bulancak Atatürk İlkokulu. Şimdi Gazi Ortaokulu. Bizleri 5 yıl boyunca okutan Murat öğretmenim aklıma geliyor.(Murat Ekiz)Kalp krizi sonucu hayata veda etmişti.

Giyimi kuşamı biz öğrencilere bağlılığı bir başka idi. Bende onu örnek alarak bu kutsal mesleği seçmiştim. Öğretmenlik yaşamım boyunca hep öğretmenimin izinden yürüdüm.

Bizim öğretmenimiz fırıncı gibiydi. Nasıl fırıncı ekmekleri özene bezene yapıyorsa, fırında sabırla pişmesini bekliyorsa bizim öğretmenimizde öyle güzel yoğurur öyle güzel tatlar katardı ki... İşte biz böyle yetişmiş çocuklar fedakar vatansever büyükler olduk çıktık. Öğretmenlere altından da kıymetli, yeryüzünde yaratılan en şerefli varlık emanet edilmiş. Gelecek nesiller, geleceğin dünyası, savaşlar ve barışlar onun elindedir.

Yaşamı, yaşadıklarımızı sorgulayan ve sorgulatan birer öğretmen olan sinema filmlerinin önemli kahramanlarının başında da öğretmenler geliyor. İçlerinde bazıları var ki hangi yaşta izlersek izleyelim, onları okulda dersimize girmişçesine benimseyip öğrettiklerini beynimize kazıyoruz.

Örnek verecek olursam ilkokul öğretmenim Murat Ekiz’i asla unutamam. Allah nur içinde yatırsın. Murat Öğretmenim bizleri sadece sınav başarısı ve biat üzerine kurulmuş dengeleri bir anda alt üst eder. Aile, okul ve gelecek baskısı altında ezilen biz öğrencileri şiirin, edebiyatın, kelimelerin ahenkli dünyasıyla tanıştırırdı. Anı yaşamayı, özgür düşünmeyi, hayata farklı açılardan bakabilmeyi öğretti. Disiplinli ve aynı zamanda şefkatli öğretmen, bizleri eğitmek için ülkesinin birçok noktasında çalışmış bir öğretmenin sevgi dolu bakışlarını halen unutamıyorum.

Murat öğretmenim bizlere yukarıdan bakmak yerine bizlerle empati kurarak alışılmışın dışında yöntemler uyguladı. Sınıfta anlattıklarından ziyade yaşadıklarıyla ders veriyordu Murat Öğretmen tarihe ve disipline tutkuyla bağlıydı. Bizlere de bunu aşılamaya çalışırdı. Tarihteki komutanların başta M.Kemal Atatürk olmak üzere fikirlerinden yola çıkarak bizlere toplumda ahlaklı şekilde ilerleyeceğimiz bir yol haritası çizerdi. Günümüzde bu özelliklere sahip öğretmenler parmakla gösterilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.