Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

M.KEMAL ATATÜRK’Ü ANIYORUZ

Perşembe günü 10 Kasım. Tüm yurtta saat 9.05 geçe bayraklar yarıya inecek. Atatürk’ü anmak demek, onun bize kazandırdıklarını hatırlamak, düşünce ve ilkelerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak demektir.  Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk, eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi ile ülkeyi ve milleti içinde bulunduğu zor durumdan kurtararak çağdaş ve modern bir cumhuriyet kurmuştur. Aziz milletimizi hak ettiği uygar medeniyetler seviyesine taşımak için ömrünü milletine adamıştır.  Cesaret ve kararlılığı her kuşağa örnek olan Atatürk’ü anmak demek, onun bize kazandırdıklarını hatırlamak, düşünce ve ilkelerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak demektir. Onun ilke ve düşünceleriyle yol almaya, emanetine sahip çıkarak ülkemize değer katmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk, birkaç kelimeyle asla ifade edemeyeceğimiz; aklı, bilgisi, insanlığı ve üstün vasıflarıyla dünyaya örnek bir liderdi. Hayatı boyunca hep hedefleri olan, çalışan, karşısına dikilen düşmanla savaşan eşi ve benzeri bulunmayan bir komutandı. Fakat buna rağmen asla savaştan yana olmayan ve ‘Yurtta sulh, Cihanda sulh’ sözleriyle tüm dünyada barışın inşasının yanı sıra fikirlerini benimseyen, devletlerin yönetim anlayışında bir ekol oluşturarak, üstün vasıflarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Mustafa Kemal Atatürk’ü başarılı kılan onun akılcı ve bilime, yeniliklere açık bir kimliğe sahip olmasıydı. Dünya’nın şapka çıkarttığı ve dünya devletlerinin gıptayla izlediği o üstün vasıflı insan, bizlere miras olarak bıraktığı bu topraklardan göçerken bizlere bu tarihi savaşlar sonrasında anlamamız gereken çok önemli bir ders, sahip çıkmamız gereken bir vatan ve öngörü ve sözleriyle büyük bir miras bıraktı. Aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, özlem, minnet ve hürmetle anıyorum. Ruhu şad olsun...
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

M.KEMAL ATATÜRK’Ü ANIYORUZ

Perşembe günü 10 Kasım.

Tüm yurtta saat 9.05 geçe bayraklar yarıya inecek.

Atatürk’ü anmak demek, onun bize kazandırdıklarını hatırlamak, düşünce ve ilkelerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak demektir.

 Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk, eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi ile ülkeyi ve milleti içinde bulunduğu zor durumdan kurtararak çağdaş ve modern bir cumhuriyet kurmuştur. Aziz milletimizi hak ettiği uygar medeniyetler seviyesine taşımak için ömrünü milletine adamıştır.  Cesaret ve kararlılığı her kuşağa örnek olan Atatürk’ü anmak demek, onun bize kazandırdıklarını hatırlamak, düşünce ve ilkelerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak demektir.

Onun ilke ve düşünceleriyle yol almaya, emanetine sahip çıkarak ülkemize değer katmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.

Mustafa Kemal Atatürk, birkaç kelimeyle asla ifade edemeyeceğimiz; aklı, bilgisi, insanlığı ve üstün vasıflarıyla dünyaya örnek bir liderdi.

Hayatı boyunca hep hedefleri olan, çalışan, karşısına dikilen düşmanla savaşan eşi ve benzeri bulunmayan bir komutandı. Fakat buna rağmen asla savaştan yana olmayan ve ‘Yurtta sulh, Cihanda sulh’ sözleriyle tüm dünyada barışın inşasının yanı sıra fikirlerini benimseyen, devletlerin yönetim anlayışında bir ekol oluşturarak, üstün vasıflarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Mustafa Kemal Atatürk’ü başarılı kılan onun akılcı ve bilime, yeniliklere açık bir kimliğe sahip olmasıydı.

Dünya’nın şapka çıkarttığı ve dünya devletlerinin gıptayla izlediği o üstün vasıflı insan, bizlere miras olarak bıraktığı bu topraklardan göçerken bizlere bu tarihi savaşlar sonrasında anlamamız gereken çok önemli bir ders, sahip çıkmamız gereken bir vatan ve öngörü ve sözleriyle büyük bir miras bıraktı.

Aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, özlem, minnet ve hürmetle anıyorum.

Ruhu şad olsun...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.