Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

MİNNACIK BİR VİRÜS DÜNYA’YA MEYDAN OKUYOR

Gözle görülemeyecek kadar minnacık bir virüse karşı ne kadar savunmasız olduğumuzu gördük. Bilimsel bulgulara göre, koronavirüse ve gelecekte karşılaşacağımız tüm yeni virüslere karşı en etkili savunma düzgün çalışan sağlıklı bir vücutta saklı. Koronavirüs salgını bize önemli dersler verdi, vermeye de devam ediyor. Daha sağlıklı yaşamak, daha doğru seçimler yapmak artık hiç olmadığı kadar önemli. Bu salgına bir uyarı gibi bakmakta fayda var. Modern yaşamın toksik beslenme düzeni değişmezse daha çok salgınla karşılaşırız! Bugün tehdit koronavirüs olur, yarın adını sanını bile duymadığımız yepyeni bir virüs çıkagelir. Tüm dünya devletlerinin bu salgından çıkarması gereken önemli dersler var: Toplumu sağlıklı tutmaz, böyle vücuda zararlı  yiyeceklerle beslenmesine seyirci kalırsanız bedeli ağır olur! Nasıl sigara içmenin zararları üzerine toplumu bilinçlendirmeye yönelik kampanyalar yapılıyorsa, bu tür yiyecekler için de böyle bir hareket başlamalı. Aynı sigaralar gibi fast-food’ların, gofretlerin, cipslerin, gazlı içeceklerin üzerine ‘öldürür’ uyarısı yazılmalı. Yerli tohumla geleneksel tarım yapan çiftçi, fıtratına uygun hayvancılık yapan besici, şirden mayasıyla peynir, antibiyotiklerle kirlenmemiş hayvanın sütünden halis tereyağı yapan üretici desteklenmeli. Vatandaşın sofrasına temiz gıda sağlayanlar teşvik edilmeli. Görünen o ki bir süre daha sosyal mesafemizi korumaya devam edeceğiz. Sarılmaktan, hatta tokalaşmaktan bir süre daha imtina edeceğiz. Belki yarın değil, belki önümüzdeki ay da değil ama yakın gelecekte bu badireyi atlatacağız. Ancak sağlığımızdan olma, sevdiklerimizi kaybetme korkusuyla baş başa kaldığımız bu günlerin ileride tekrar yaşanmaması için artık kendimize gelmemiz, sağlığımızın kontrolünü ele almamız gerekiyor. Bir yol ayrımındayız. Koronavirüs ve gelecekte karşılaşacağımız tüm yeni virüslere karşı alınabilecek en etkili önlem, bu beslenme alışkanlıklarımızı geride bırakmaktır. Gıdamız bozulmaya başladı, yeni bir sayfa açalım. 2020 yılını koronavirüsle değil de gerçek besinlerle yeniden tanıştığımız, daha sağlıklı yolu seçtiğimiz yıl olarak hatırlayalım, ne dersiniz!
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

MİNNACIK BİR VİRÜS DÜNYA’YA MEYDAN OKUYOR

Gözle görülemeyecek kadar minnacık bir virüse karşı ne kadar savunmasız olduğumuzu gördük. Bilimsel bulgulara göre, koronavirüse ve gelecekte karşılaşacağımız tüm yeni virüslere karşı en etkili savunma düzgün çalışan sağlıklı bir vücutta saklı.

Koronavirüs salgını bize önemli dersler verdi, vermeye de devam ediyor. Daha sağlıklı yaşamak, daha doğru seçimler yapmak artık hiç olmadığı kadar önemli.
Bu salgına bir uyarı gibi bakmakta fayda var. Modern yaşamın toksik beslenme düzeni değişmezse daha çok salgınla karşılaşırız! Bugün tehdit koronavirüs olur, yarın adını sanını bile duymadığımız yepyeni bir virüs çıkagelir. Tüm dünya devletlerinin bu salgından çıkarması gereken önemli dersler var: Toplumu sağlıklı tutmaz, böyle vücuda zararlı  yiyeceklerle beslenmesine seyirci kalırsanız bedeli ağır olur!
Nasıl sigara içmenin zararları üzerine toplumu bilinçlendirmeye yönelik kampanyalar yapılıyorsa, bu tür yiyecekler için de böyle bir hareket başlamalı. Aynı sigaralar gibi fast-food’ların, gofretlerin, cipslerin, gazlı içeceklerin üzerine ‘öldürür’ uyarısı yazılmalı.
Yerli tohumla geleneksel tarım yapan çiftçi, fıtratına uygun hayvancılık yapan besici, şirden mayasıyla peynir, antibiyotiklerle kirlenmemiş hayvanın sütünden halis tereyağı yapan üretici desteklenmeli. Vatandaşın sofrasına temiz gıda sağlayanlar teşvik edilmeli.
Görünen o ki bir süre daha sosyal mesafemizi korumaya devam edeceğiz. Sarılmaktan, hatta tokalaşmaktan bir süre daha imtina edeceğiz. Belki yarın değil, belki önümüzdeki ay da değil ama yakın gelecekte bu badireyi atlatacağız.
Ancak sağlığımızdan olma, sevdiklerimizi kaybetme korkusuyla baş başa kaldığımız bu günlerin ileride tekrar yaşanmaması için artık kendimize gelmemiz, sağlığımızın kontrolünü ele almamız gerekiyor.
Bir yol ayrımındayız. Koronavirüs ve gelecekte karşılaşacağımız tüm yeni virüslere karşı alınabilecek en etkili önlem, bu beslenme alışkanlıklarımızı geride bırakmaktır.
Gıdamız bozulmaya başladı, yeni bir sayfa açalım. 2020 yılını koronavirüsle değil de gerçek besinlerle yeniden tanıştığımız, daha sağlıklı yolu seçtiğimiz yıl olarak hatırlayalım, ne dersiniz!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.