Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

MESLEK LİSELERİ YÜKSELİŞTE

LGS sonuçlarına göre bu yıl meslek liselerinin yıldızı parladı. Pandemi boyunca dezenfektan ve maske üretimleriyle öne çıkan mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısı, geçen yıla göre yaklaşık yüzde elli arttı. Bu ilginin altında istihdam odaklı işbirlikleri kurulması, sektörün önde gelen kuruluşları ile ortak kurumlar açılması, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlar oluşturulması etkili oldu. Pandemi döneminde birçok hastane ve kamu kurumunun maske ve dezenfektan ihtiyacını karşılayan  meslek liselerinde algının düzeltilmesi, mezuniyet sonrası iş bulmanın kolaylaşacağının düşünülmesi bu okullara ilgiyi artırdı. Bu arada Halk Eğitim merkezlerini de unutmamak gerek. Onlarında maske üretiminde büyük katkıları oldu. Olmaya da devam ediyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri üretim kapasitesini harekete geçirdi. Tamda bu dönemde ihtiyaç duyulan dezenfektandan maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucusu siperlik üretimine kadar çok sayıda ihtiyaç duyulan malzemeler üretildi. Mesleki ve eğitim kurumlarının üretim çeşitliliği ve kapasitesi artırıldı. Bu sürecin en önemli katkısı mesleki eğitimin  eski itibarlı günlerindeki öz güvenini tekrar kazanması oldu.
Ekleme Tarihi: 17 Ağustos 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

MESLEK LİSELERİ YÜKSELİŞTE

LGS sonuçlarına göre bu yıl meslek liselerinin yıldızı parladı. Pandemi boyunca dezenfektan ve maske üretimleriyle öne çıkan mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısı, geçen yıla göre yaklaşık yüzde elli arttı.

Bu ilginin altında istihdam odaklı işbirlikleri kurulması, sektörün önde gelen kuruluşları ile ortak kurumlar açılması, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlar oluşturulması etkili oldu.

Pandemi döneminde birçok hastane ve kamu kurumunun maske ve dezenfektan ihtiyacını karşılayan  meslek liselerinde algının düzeltilmesi, mezuniyet sonrası iş bulmanın kolaylaşacağının düşünülmesi bu okullara ilgiyi artırdı.

Bu arada Halk Eğitim merkezlerini de unutmamak gerek. Onlarında maske üretiminde büyük katkıları oldu. Olmaya da devam ediyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri üretim kapasitesini harekete geçirdi. Tamda bu dönemde ihtiyaç duyulan dezenfektandan maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucusu siperlik üretimine kadar çok sayıda ihtiyaç duyulan malzemeler üretildi. Mesleki ve eğitim kurumlarının üretim çeşitliliği ve kapasitesi artırıldı. Bu sürecin en önemli katkısı mesleki eğitimin  eski itibarlı günlerindeki öz güvenini tekrar kazanması oldu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.