Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

MAVİ GÖLÜ GÖRMELİSİNİZ

Giresun Valimiz Sayın Harun Sarıfaıoğulları, Giresun’un Dereli ilçesi sınırlarında yer alan Kuzalan Tabiat Parkı içindeki Mavi Göl’ü tanıtım amaçlı Giresun basınını geçtiğimiz Cumartesi günü davet etti. Bizde davetliler arasında yerimizi aldık. Memleketimizin dört bir yanı ayrı bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Bu güzellikler arasında göllerin oluşturduğu benzersiz manzaralardan Giresun’un Dereli ilçesi sınırlarında yer alan Kuzalan Tabiat Parkı içindeki Mavi göle baktığınızda renklerin dansını görürsünüz. Akşam güneşiyle birlikte ormanın görüntüsü suya yansır. Size gölün güzelliğini izleme fırsatı verir. Bu manzarayı bırakıp kolay, kolay gidemezsiniz. Mavi göl ülkemizin nadir alanlarından biri. İnsan baskısı olmadığı için gölde en ufak kirlenme yok. Doğal güzelliğini korumuş. Giresun’a 32 km. uzaklıktaki göl fotoğraf çekmeyi sevenlerinde tercih edeceği doğa harikası bir yer. Manzarası güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. Tatil için planlamanızı yaparken dikkat ettiğimiz birçok konu var. İşte bu konulardan birisi de manzara. Eğer kültürel tur yapmaktan öte, dinlenmek ve manzara eşliğinde bir ya da iki gün zaman geçirmek istiyorsanız Mavi Göle bir seyahat planlayabilrsiniz. Sonra istediğiniz Koçkaya Birun tesisleri, Kümbet Zırve Otel, Mert Turistik Tesisleri, Kümbet Chalet Pansiyon, Dorukan Kümbet evlerinde, Sağrakgöl Park Pansiyon’da birinde konaklayabilirsiniz. Görenlerin hayranlıklarını gizlemekte zorlanacağı kadar güzel Mavi Göl… Artık binlerce insan 4 mevsim buraya akın ediyor. Giresun Valimizin direktifleri doğrultusunda ilgililer gerekli olan eksiklikleri en kısa zamanda yapacaklardır. Çalışmaları devam ediyor. Mavi göl Giresun’un bambaşka bir yüzü. Cennetten bir köşe. Mavi göl tam bir rüya. Mavi gölün suyu o kadar berrak ki görenleri şaşırtıyor. Mavi Göl’ün suyu, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle bazen turkuaz rengi alıyor. Gölde doğanın sesini duyabilir, hayata birkaç günlüğüne de olsa başka bir kapıdan bakabilirsiniz. Alıştığınız manzaranın dışında bir görüntü sunan Mavi Göl sizleri de doyumsuz bir görsel güzellik sunuyor. Etrafı 60 farklı familya’ya ait, 129 bitki türü, 36 familya’ya ait 105 kuş türü’de çeşitleriyle bezeli muhteşem bir atmosfere sahip. Mavi Göl olağan güzelliğiyle kısa sürede binlerce ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı. Mavi Göl artık dünyanın görülmeye değer gölleri arasına girdi bile. Tabiat parkı ve Mavi Göl, 1800 metre devam eden traverten ve şelalesi ile artık dünyada dikkat çekmeye başladı bile. Önemli olan değil Türkiye’ye dünyaya tanıtmak. Eğer Mavi gölü görmediyseniz ve de doğa ile iç içe iseniz mutlak görmelisiniz diyorum…
Ekleme Tarihi: 05 Kasım 2018 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

MAVİ GÖLÜ GÖRMELİSİNİZ

Giresun Valimiz Sayın Harun Sarıfaıoğulları,

Giresun’un Dereli ilçesi sınırlarında yer alan Kuzalan Tabiat Parkı içindeki Mavi Göl’ü tanıtım amaçlı Giresun basınını geçtiğimiz Cumartesi günü davet etti.

Bizde davetliler arasında yerimizi aldık.

Memleketimizin dört bir yanı ayrı bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

Bu güzellikler arasında göllerin oluşturduğu benzersiz manzaralardan Giresun’un Dereli ilçesi sınırlarında yer alan Kuzalan Tabiat Parkı içindeki Mavi göle baktığınızda renklerin dansını görürsünüz.

Akşam güneşiyle birlikte ormanın görüntüsü suya yansır. Size gölün güzelliğini izleme fırsatı verir. Bu manzarayı bırakıp kolay, kolay gidemezsiniz.

Mavi göl ülkemizin nadir alanlarından biri.

İnsan baskısı olmadığı için gölde en ufak kirlenme yok.

Doğal güzelliğini korumuş.

Giresun’a 32 km. uzaklıktaki göl fotoğraf çekmeyi sevenlerinde tercih edeceği doğa harikası bir yer.

Manzarası güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Tatil için planlamanızı yaparken dikkat ettiğimiz birçok konu var.

İşte bu konulardan birisi de manzara.

Eğer kültürel tur yapmaktan öte, dinlenmek ve manzara eşliğinde bir ya da iki gün zaman geçirmek istiyorsanız Mavi Göle bir seyahat planlayabilrsiniz.

Sonra istediğiniz Koçkaya Birun tesisleri, Kümbet Zırve Otel, Mert Turistik Tesisleri, Kümbet Chalet Pansiyon, Dorukan Kümbet evlerinde, Sağrakgöl Park Pansiyon’da birinde konaklayabilirsiniz.

Görenlerin hayranlıklarını gizlemekte zorlanacağı kadar güzel Mavi Göl…

Artık binlerce insan 4 mevsim buraya akın ediyor.

Giresun Valimizin direktifleri doğrultusunda ilgililer gerekli olan eksiklikleri en kısa zamanda yapacaklardır.

Çalışmaları devam ediyor.

Mavi göl Giresun’un bambaşka bir yüzü.

Cennetten bir köşe.

Mavi göl tam bir rüya.

Mavi gölün suyu o kadar berrak ki görenleri şaşırtıyor.

Mavi Göl’ün suyu, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle bazen turkuaz rengi alıyor. Gölde doğanın sesini duyabilir, hayata birkaç günlüğüne de olsa başka bir kapıdan bakabilirsiniz.

Alıştığınız manzaranın dışında bir görüntü sunan Mavi Göl sizleri de doyumsuz bir görsel güzellik sunuyor.

Etrafı 60 farklı familya’ya ait, 129 bitki türü, 36 familya’ya ait 105 kuş türü’de çeşitleriyle bezeli muhteşem bir atmosfere sahip. Mavi Göl olağan güzelliğiyle kısa sürede binlerce ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı.

Mavi Göl artık dünyanın görülmeye değer gölleri arasına girdi bile. Tabiat parkı ve Mavi Göl, 1800 metre devam eden traverten ve şelalesi ile artık dünyada dikkat çekmeye başladı bile.

Önemli olan değil Türkiye’ye dünyaya tanıtmak.

Eğer Mavi gölü görmediyseniz ve de doğa ile iç içe iseniz mutlak görmelisiniz diyorum…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.