Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

LÜTFEN KULLANDIĞIMIZ MASKE VE ELDİVENLERİ YERLERE ATMAYALIM!

Koronavirüs salgınından korunmak için vatandaşlar eldiven ve maske takarken, aynı hassasiyeti çevreyi temiz tutma konusunda göstermiyor. Sıkı tedbirlere rağmen bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riski nedeniyle tehlike yaratıyor. Kimyasal atık olarak görüldüğü için eldivenlerin sokaklara atılması duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oluyor. Dünyada on binlerce kişinin ölümüne neden koronavirüs salgını nedeniyle bütün ülkeler aldıkları önlemlerle hastalığın yayılmasını önlemeye çalışıyor. Türkiye’de de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart’tan sonra tedbirler sıklaştırıldı, maske ve eldiven kullanımı neredeyse her yerde zorunlu hale getirildi. 20 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları da yasaklandı. Bulancak’ta tüm kamu kurumları, ilçede salgının en alt seviyede atlatılması için çalışmalarını sürdürüyor. Her gün ilçenin dört bir yanını dezenfekte edilerek salgının yayılmasını önlemeye çalışılmalı. Banka ATM’leri, parklar, kamu kurumları, ve eczaneler dezenfekte edilmeli ve denetlenmeli. Sıkı tedbirlere rağmen bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riski nedeniyle tehlike yaratıyor. Kimyasal atık olarak görüldüğü için sokaklara atılması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Sokaklara eldiven ve maske atılmasının büyük risk oluşturduğunu ve kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyen duyarlı vatandaşlar, “Yerlere eldiven atılması çok kötü. Bu şekilde kendimizi koruyamayız. Sorumsuz vatandaşlarımız var, lütfen bunlara biraz dikkat edelim. Bu salgın sürecinde herkes üzerine düşeni yapmalı. Lütfen mümkün olduğunca hijyenimize, temizliğimize dikkat edelim. Eldivenleri de yere atmayalım” Özellikle çevrenin korunması ve halk sağlığının korunması adına kullanılan maske ve eldivenlerin sokaklara gelişi güzel atılmamasını Yıldız Haber Gazetesi olarak halkımızdan rica ediyoruz. Yine burada belediye başkanımıza bir ricamız olacak, halkımızı bu konuda uyarmak adına sürekli anonslar yapılsın istiyoruz. Ayrıca Belediyemiz en kısa zamanda plastik atık çöpler alarak ve önemli noktalara koyarak insanlarımızın maske ve eldivenleri buraya atmaları sağlanmalı…
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

LÜTFEN KULLANDIĞIMIZ MASKE VE ELDİVENLERİ YERLERE ATMAYALIM!

Koronavirüs salgınından korunmak için vatandaşlar eldiven ve maske takarken, aynı hassasiyeti çevreyi temiz tutma konusunda göstermiyor. Sıkı tedbirlere rağmen bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riski nedeniyle tehlike yaratıyor. Kimyasal atık olarak görüldüğü için eldivenlerin sokaklara atılması duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Dünyada on binlerce kişinin ölümüne neden koronavirüs salgını nedeniyle bütün ülkeler aldıkları önlemlerle hastalığın yayılmasını önlemeye çalışıyor. Türkiye’de de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart’tan sonra tedbirler sıklaştırıldı, maske ve eldiven kullanımı neredeyse her yerde zorunlu hale getirildi. 20 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları da yasaklandı.

Bulancak’ta tüm kamu kurumları, ilçede salgının en alt seviyede atlatılması için çalışmalarını sürdürüyor. Her gün ilçenin dört bir yanını dezenfekte edilerek salgının yayılmasını önlemeye çalışılmalı. Banka ATM’leri, parklar, kamu kurumları, ve eczaneler dezenfekte edilmeli ve denetlenmeli. Sıkı tedbirlere rağmen bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riski nedeniyle tehlike yaratıyor. Kimyasal atık olarak görüldüğü için sokaklara atılması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Sokaklara eldiven ve maske atılmasının büyük risk oluşturduğunu ve kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyen duyarlı vatandaşlar, “Yerlere eldiven atılması çok kötü. Bu şekilde kendimizi koruyamayız. Sorumsuz vatandaşlarımız var, lütfen bunlara biraz dikkat edelim. Bu salgın sürecinde herkes üzerine düşeni yapmalı. Lütfen mümkün olduğunca hijyenimize, temizliğimize dikkat edelim. Eldivenleri de yere atmayalım”

Özellikle çevrenin korunması ve halk sağlığının korunması adına kullanılan maske ve eldivenlerin sokaklara gelişi güzel atılmamasını Yıldız Haber Gazetesi olarak halkımızdan rica ediyoruz. Yine burada belediye başkanımıza bir ricamız olacak, halkımızı bu konuda uyarmak adına sürekli anonslar yapılsın istiyoruz. Ayrıca Belediyemiz en kısa zamanda plastik atık çöpler alarak ve önemli noktalara koyarak insanlarımızın maske ve eldivenleri buraya atmaları sağlanmalı…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.