Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

LİSELİ GENÇ KIZ İLK ROMANI’NI İMZALATIYOR

Bulancak Kovanlık Beldesi Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 18 yaşındaki Figan Çakır" Eftalya" isimli kitabını 18 Mayıs Cumartesi günü Ahmet Kara’nın işletmeciliğini yaptığı Özen Kitabevinde imzalayacak. Ülkemizde genç yazarların giderek öne çıktığı günlerde bir isim var ki çıkardığı kitapla adından sıkça söz ettirir oldu. 18 yaşındaki Figan Çakır’ın  "Eftalya" isimli kitabı büyük ilgi görüyor. Peki, Figan Çakır kimdir? Bulancak Kovanlık Beldesi Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi.  İlk romanını yazmaya bu heyecanla başlıyor. Okuduğu romanlarını kendisine örnek alıyor ve kendisi de maceralarla dolu bir kitap yazmaya başlıyor. Bu kitabı yazmaya başladığında ise yaşı henüz 17. Böylece 18 yaşında ilk romanını tamamlıyor. Bahsettiğimiz genç yazar arkadaşımız Figan Çakır. Evet, kendisi henüz 18 yaşında ve gelecekte kendisinden söz ettirecek bir yazar. İlk kitabı olan "Eftalya " da bu ay içinde yayınlanacak. Henüz çok genç olmasına rağmen iyi bir iş çıkarmış. Kitabın basımında maddi desteği Kovanlık Beldesi Belediye Başkanı Harun Kalıntaş ile Giresun milletvekili Avukat Kadir Aydın vermiş.  ‘’Günün gecede olması kimin umurunda, olur gecenin haberi yoksa. Peki ya siyahın beyazda ki farkını ya da kırmızının siyahtaki ayrıcalığını kim görebilir onlar habersizken. İşte Eftalya ve Esin de renklerin habersizliğinde, hayatın eteğindeki uçurumda süzülüp duruyorlar. Günden güne iyiye gidecekmiş gibi görünen hayat onlara derdi kamçılayıp sunuyor. Tanımaya çalıştıkları dünya yıllarca Esin’i vicdanıyla aşkı arasında bırakıyor. Ve Eftalya sadece zorluklara dayanmaya çalışıyorken zaman geçiyor ve toprak aşınıyor. Mevsimlerin ılık rüzgârları onları savuruyor ve yok olan yine onlar oluyor. Karmaşık düzende karmaşık hayata hükmü geçmeyen iki insan ’’Bulancak’ta tüm gençleri ve kitap seven herkesi kızımız Figan Çakır’ı destek için 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arası Özen Kitabevinde bekliyoruz.  Figan kızımızı tebrik ediyoruz. Ve elinden kalemi hiçbir zaman düşürmemesini diliyoruz.  
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

LİSELİ GENÇ KIZ İLK ROMANI’NI İMZALATIYOR

Bulancak Kovanlık Beldesi Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 18 yaşındaki Figan Çakır" Eftalya" isimli kitabını 18 Mayıs Cumartesi günü Ahmet Kara’nın işletmeciliğini yaptığı Özen Kitabevinde imzalayacak. Ülkemizde genç yazarların giderek öne çıktığı günlerde bir isim var ki çıkardığı kitapla adından sıkça söz ettirir oldu. 18 yaşındaki Figan Çakır’ın  "Eftalya" isimli kitabı büyük ilgi görüyor. Peki, Figan Çakır kimdir?

Bulancak Kovanlık Beldesi Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi.  İlk romanını yazmaya bu heyecanla başlıyor. Okuduğu romanlarını kendisine örnek alıyor ve kendisi de maceralarla dolu bir kitap yazmaya başlıyor. Bu kitabı yazmaya başladığında ise yaşı henüz 17. Böylece 18 yaşında ilk romanını tamamlıyor. Bahsettiğimiz genç yazar arkadaşımız Figan Çakır. Evet, kendisi henüz 18 yaşında ve gelecekte kendisinden söz ettirecek bir yazar. İlk kitabı olan "Eftalya " da bu ay içinde yayınlanacak. Henüz çok genç olmasına rağmen iyi bir iş çıkarmış.

Kitabın basımında maddi desteği Kovanlık Beldesi Belediye Başkanı Harun Kalıntaş ile Giresun milletvekili Avukat Kadir Aydın vermiş.

 ‘’Günün gecede olması kimin umurunda, olur gecenin haberi yoksa. Peki ya siyahın beyazda ki farkını ya da kırmızının siyahtaki ayrıcalığını kim görebilir onlar habersizken. İşte Eftalya ve Esin de renklerin habersizliğinde, hayatın eteğindeki uçurumda süzülüp duruyorlar. Günden güne iyiye gidecekmiş gibi görünen hayat onlara derdi kamçılayıp sunuyor. Tanımaya çalıştıkları dünya yıllarca Esin’i vicdanıyla aşkı arasında bırakıyor. Ve Eftalya sadece zorluklara dayanmaya çalışıyorken zaman geçiyor ve toprak aşınıyor. Mevsimlerin ılık rüzgârları onları savuruyor ve yok olan yine onlar oluyor. Karmaşık düzende karmaşık hayata hükmü geçmeyen iki insan ’’Bulancak’ta tüm gençleri ve kitap seven herkesi kızımız Figan Çakır’ı destek için 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arası Özen Kitabevinde bekliyoruz.

 Figan kızımızı tebrik ediyoruz. Ve elinden kalemi hiçbir zaman düşürmemesini diliyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.