Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

KÜRESEL ISINMAYI HAFİFE ALMAYALIM

Küresel ısınma belirtileri 1980'lerde başladı dünyada. Karalardaki sıcaklık çok hızlı bir şekilde artmaya başlayınca uzmanlar, sivil toplum örgütleri acil önlemler alınması gerektiği üzerinde durmaya başladılar. Dünya da bazı ülkeler olayın ciddiyetini kavrayarak önlemler almaya başlarken, bazı ülkeler ise hiç ciddiye almadılar. Halen de almamaya devam ediyorlar. Zamanla bizler de kuraklık, sıcaklık artışı, yağışların azlığı, sel baskını, fırtına gibi küresel iklim değişikliklerinin etkilerini daha da çok hissetmeye başladık. Son yıllarda ülkemiz ve birçok ülkelerde yangınların çıkması büyük bir felakete dönüşünce gerçeklerle yüzleştik. Karamsarız, umutsuzuz. Yangınlarla birlikte o habitat içinde yaşayan canlıların yok olması bizleri daha da endişelendiriyor. Buna göre artık önlem alma zamanı geldi de geçiyor bile. Sorumluluklarımızı unutmamalıyız. Bireysel düzeyde yapabileceğimiz gibi toplu halde de yapacaklarımız olacaktır. Ormanda ateş yakmamaktan, yere çöp atmaktan, çevreye saygılı olmaktan, hepsinden önemlisi de karbon ayak izimizi azaltmaktan başlayabiliriz. Bu dünya bizim. Başka gidecek yer yok. Bizden sonraki kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız.
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

KÜRESEL ISINMAYI HAFİFE ALMAYALIM

Küresel ısınma belirtileri 1980'lerde başladı dünyada.

Karalardaki sıcaklık çok hızlı bir şekilde artmaya başlayınca uzmanlar, sivil toplum örgütleri acil önlemler alınması gerektiği üzerinde durmaya başladılar.

Dünya da bazı ülkeler olayın ciddiyetini kavrayarak önlemler almaya başlarken, bazı ülkeler ise hiç ciddiye almadılar. Halen de almamaya devam ediyorlar.

Zamanla bizler de kuraklık, sıcaklık artışı, yağışların azlığı, sel baskını, fırtına gibi küresel iklim değişikliklerinin etkilerini daha da çok hissetmeye başladık.

Son yıllarda ülkemiz ve birçok ülkelerde yangınların çıkması büyük bir felakete dönüşünce gerçeklerle yüzleştik.

Karamsarız, umutsuzuz.

Yangınlarla birlikte o habitat içinde yaşayan canlıların yok olması bizleri daha da endişelendiriyor.

Buna göre artık önlem alma zamanı geldi de geçiyor bile.

Sorumluluklarımızı unutmamalıyız. Bireysel düzeyde yapabileceğimiz gibi toplu halde de yapacaklarımız olacaktır.

Ormanda ateş yakmamaktan, yere çöp atmaktan, çevreye saygılı olmaktan, hepsinden önemlisi de karbon ayak izimizi azaltmaktan başlayabiliriz.

Bu dünya bizim. Başka gidecek yer yok. Bizden sonraki kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.