Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

KURALLARA UYMAYANI AFFETMEYECEKSİN

Giresun ve Bulancak'ta yeni tip koronavirüs (kovid19) aktif pozitif vaka sayısı son günlerde tüm Türkiye'de olduğu gibi ne yazık ki arttığı görülüyor. Tüm uyarılara rağmen çoğu insan umursamıyor bile. Düğün ve cenazeler, Pastaneler, çay ocakları gibi organizasyon ve mekanlarda maske ve mesafe gibi kurallar maalesef birçok insan hiçe sayıyor. Cezalar ya uygulanmıyor yeterince, ya da caydırıcı değil. Keza herkesin başına her ortamda jandarma, polis bulundurmakta mümkün değil. Elbette ki bu sorumsuz vurdumduymaz davranışlar virüs için bir fırsata dönüşmüş ve insanlarımız farkında olmadan virüse davetiye çıkarıyor. Kurallara uyanların başımız üzerinde yeri var. Ancak bazı duyarsız insanlar daha da üzüntü verici olan ise sırf zaman geçirmek, kafa dinlemek gibi keyfi nedenlerle kontrolsüz bir arada bulunan bu insanların virüsü kaptıklarından dahi haberi olmadan hastalığı evlere, çevresindeki yaşlılara bulaştırıyor. Son günlerde hasta sayısı hızla artıyor. Artık BDH bir bölümü bile pandemi hastaları için açıldı duyumu aldık. Fındık mevsimi nedeniyle iller arasında hareketliliğin maksimum çıkması, havaların ısınması, nişan, düğün mevsimi gibi nedenlerden dolayı kişisel temas ve risk çok arttı. Yok arkadaş kurallara uymayanlara acımayacaksın. Gerekli cezayı yazacaksın. Bilim adamları TV’lerden aylarca "Aman maske, aman sosyal mesafe diye gırtlak patlatıyorlar. Gelin görün ki, sorumsuz, kanun tanımayan, kendine buyruk insanların bir kulağından giriyor diğer kulağından çıkıyor. Bırakın sosyal mesafeyi, gençler bilhassa maskeyi süs eşyası gibi bileklerine takmaya ne dersiniz? Uyarıyorsunuz, ‘Sana ne’ diyerek tepki koyuyorlar. Al başına iş. Sanırsınız ki virüs yok oldu! Maalesef bu duyarsız insanlar yüzünden ikinci hatta üçüncü dalgayı da görürüz yakında. Zaten ikinci dalga konusunda birçok ülkede kırmızı alarm verildi. Farkında mısınız? Sözün özü tüm Türkiye'de kuralları uymayanları affetmeyeceksin. Vereceksin cezayı. Göreceksin işte o zaman kurallara uyacaktır... Yoksa kendimiz söyler kendimiz dinleriz. Böylece çok canlar gider...
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

KURALLARA UYMAYANI AFFETMEYECEKSİN

Giresun ve Bulancak'ta yeni tip koronavirüs (kovid19) aktif pozitif vaka sayısı son günlerde tüm Türkiye'de olduğu gibi ne yazık ki arttığı görülüyor.

Tüm uyarılara rağmen çoğu insan umursamıyor bile. Düğün ve cenazeler, Pastaneler, çay ocakları gibi organizasyon ve mekanlarda maske ve mesafe gibi kurallar maalesef birçok insan hiçe sayıyor. Cezalar ya uygulanmıyor yeterince, ya da caydırıcı değil.

Keza herkesin başına her ortamda jandarma, polis bulundurmakta mümkün değil.

Elbette ki bu sorumsuz vurdumduymaz davranışlar virüs için bir fırsata dönüşmüş ve insanlarımız farkında olmadan virüse davetiye çıkarıyor.

Kurallara uyanların başımız üzerinde yeri var. Ancak bazı duyarsız insanlar daha da üzüntü verici olan ise sırf zaman geçirmek, kafa dinlemek gibi keyfi nedenlerle kontrolsüz bir arada bulunan bu insanların virüsü kaptıklarından dahi haberi olmadan hastalığı evlere, çevresindeki yaşlılara bulaştırıyor. Son günlerde hasta sayısı hızla artıyor. Artık BDH bir bölümü bile pandemi hastaları için açıldı duyumu aldık.

Fındık mevsimi nedeniyle iller arasında hareketliliğin maksimum çıkması, havaların ısınması, nişan, düğün mevsimi gibi nedenlerden dolayı kişisel temas ve risk çok arttı.

Yok arkadaş kurallara uymayanlara acımayacaksın. Gerekli cezayı yazacaksın.

Bilim adamları TV’lerden aylarca "Aman maske, aman sosyal mesafe diye gırtlak patlatıyorlar.

Gelin görün ki, sorumsuz, kanun tanımayan, kendine buyruk insanların bir kulağından giriyor diğer kulağından çıkıyor.

Bırakın sosyal mesafeyi, gençler bilhassa maskeyi süs eşyası gibi bileklerine takmaya ne dersiniz?

Uyarıyorsunuz, ‘Sana ne’ diyerek tepki koyuyorlar. Al başına iş. Sanırsınız ki virüs yok oldu! Maalesef bu duyarsız insanlar yüzünden ikinci hatta üçüncü dalgayı da görürüz yakında.

Zaten ikinci dalga konusunda birçok ülkede kırmızı alarm verildi. Farkında mısınız?

Sözün özü tüm Türkiye'de kuralları uymayanları affetmeyeceksin. Vereceksin cezayı. Göreceksin işte o zaman kurallara uyacaktır... Yoksa kendimiz söyler kendimiz dinleriz. Böylece çok canlar gider...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.