Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

KİTAPSEVERLER KULÜBÜ

Kitaplar yaşamımızda olmazsa olmazlarımızdandır. Yaşamımızı birçok yönden zenginleştiren, zor zamanlarda ise güç ve cesaret kazanmamıza ve mutluluğumuzu sağlayan en önemli öznedir. Bazende kitapları okurken içinde kendimizi buluruz. Bazen Okurken üzülür, bazen okurken seviniriz. Koronavirüs nedeniyle evlere kapandığımız bu günlerde giderek daha çok insan zamanını değerlendirmek için edebiyata dönüş yaptı. Bulancak Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri müdürü Başhemşire Reyhan İnce Kasap kendi düşüncesini hayata geçirerek Bulancak’ta whatsapp üzerinden Kitapseverler Kulübü oluşturdu. Reyhan hanım yılda 200 kitap okuma hedefi koymuş kendine. Çalıştığı hastaneye bir kütüphane açma hazırlığında. Kulübe üye bu gün 50’ye yakın kişi var. Ancak bu sayıyı artırmak amaç. Ama her meslekten insan var. Okunan romanları aralarında whatsapp üzerinden tartışıyorlar. Birbirleriyle kitap alışverişi yapıyorlar. Öncelikle Reyhan Hanım Kitapseverler Kulübü’nü kurduktan sonra hastanede kitap seven herkesi üye yaptı. Yeni çıkan kitapları kendi aralarında paylaşıyorlar. Amaç kitap okuma sevgisini yaygınlaştırmak, gelecek zamanlarda uzak bir köy okuluna kütüphane kurmak istiyor. Reyhan Hanım evinde ki kütüphanesinde 2000’e yakın kitabı olduğunu söylüyor. Tek amacı kitaplarını ileriki zamanlarda bir üniversiteye bağışlamak. Bende tesadüf öğrendim bu Kitapseverler kulübünün kurulduğunu. Bir şekilde Reyhan Hanım’a ulaştım. Sağolsun benide kulübün üyesi yaptı. Bende Reyhan Hanım kadar olmasa da okuduğum kitaplardaki karakterlerin meselelerine kafa patlatmak benim için tıpkı bir dostum ailemden birinin derdine ortak olmak gibidir. Bu Kitapseverler kulübünde kim ne okuyor görüp sürekli taze fikirler için ilham bulabiliyoruz. Böylece yeni yeni okumadığımız kitaplarla tanışmış oluyoruz. Bahane üretmeden okuyan kitapseverleri soframıza davet ediyoruz. Elimize geçen kütüphanemizde bulunan yazarın kitaplarını gönül birliği ile belirleyip okuyoruz, okunuyoruz. Siz kitapseverleri de aramızda görmekten hem gurur, hemde mutluluk duyarız. Unutmayın kitaba verilen para harcama değil yatırımdır. Kitaplar sessiz öğretenlerdir. Kısaca kitaplığımız kişiliğimizin aynasıdır. Bize ulaşmak isterseniz 05369626828’i arayabilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 23 Mart 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

KİTAPSEVERLER KULÜBÜ

Kitaplar yaşamımızda olmazsa olmazlarımızdandır. Yaşamımızı birçok yönden zenginleştiren, zor zamanlarda ise güç ve cesaret kazanmamıza ve mutluluğumuzu sağlayan en önemli öznedir. Bazende kitapları okurken içinde kendimizi buluruz. Bazen Okurken üzülür, bazen okurken seviniriz.

Koronavirüs nedeniyle evlere kapandığımız bu günlerde giderek daha çok insan zamanını değerlendirmek için edebiyata dönüş yaptı.

Bulancak Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri müdürü Başhemşire Reyhan İnce Kasap kendi düşüncesini hayata geçirerek Bulancak’ta whatsapp üzerinden Kitapseverler Kulübü oluşturdu. Reyhan hanım yılda 200 kitap okuma hedefi koymuş kendine. Çalıştığı hastaneye bir kütüphane açma hazırlığında. Kulübe üye bu gün 50’ye yakın kişi var. Ancak bu sayıyı artırmak amaç. Ama her meslekten insan var. Okunan romanları aralarında whatsapp üzerinden tartışıyorlar. Birbirleriyle kitap alışverişi yapıyorlar. Öncelikle Reyhan Hanım Kitapseverler Kulübü’nü kurduktan sonra hastanede kitap seven herkesi üye yaptı. Yeni çıkan kitapları kendi aralarında paylaşıyorlar. Amaç kitap okuma sevgisini yaygınlaştırmak, gelecek zamanlarda uzak bir köy okuluna kütüphane kurmak istiyor.

Reyhan Hanım evinde ki kütüphanesinde 2000’e yakın kitabı olduğunu söylüyor. Tek amacı kitaplarını ileriki zamanlarda bir üniversiteye bağışlamak.

Bende tesadüf öğrendim bu Kitapseverler kulübünün kurulduğunu. Bir şekilde Reyhan Hanım’a ulaştım. Sağolsun benide kulübün üyesi yaptı.

Bende Reyhan Hanım kadar olmasa da okuduğum kitaplardaki karakterlerin meselelerine kafa patlatmak benim için tıpkı bir dostum ailemden birinin derdine ortak olmak gibidir. Bu Kitapseverler kulübünde kim ne okuyor görüp sürekli taze fikirler için ilham bulabiliyoruz. Böylece yeni yeni okumadığımız kitaplarla tanışmış oluyoruz.

Bahane üretmeden okuyan kitapseverleri soframıza davet ediyoruz. Elimize geçen kütüphanemizde bulunan yazarın kitaplarını gönül birliği ile belirleyip okuyoruz, okunuyoruz. Siz kitapseverleri de aramızda görmekten hem gurur, hemde mutluluk duyarız.

Unutmayın kitaba verilen para harcama değil yatırımdır. Kitaplar sessiz öğretenlerdir. Kısaca kitaplığımız kişiliğimizin aynasıdır. Bize ulaşmak isterseniz 05369626828’i arayabilirsiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ayşen Engin
(26.03.2021 10:11 - #72157)
Bir Kitapseverler Kulübü Üyesi olarak şunu söylemeliyim ki, Reyhan hanıma,Erol Küçük öğretmenime ve bu konuda emeği geçen herkese böyle güzel,etkin ve faydalı bir çalışma yaptıkları ve bizleri de dahil ettikleri için teşekkür ederim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.