Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

KARDEŞİNİ ÖLESİYE SEVDİ

Kardeş sevgisi anlatılmaz.Kardeş demek bir dağın öbür yamacı gibi olmalı.Bir ağacın dalının diğer meyvesi gibi.Suyla toprak gibi olmalı,büyüklerimizin deyimi ile et ile tırnak gibi olmalı. Kardeş can olmalı, nefes olmalı, güvenle yaslayacağın omu olmalı, hayat olmalı. Yeter ki içimizdeki çocuğu öldürmeyelim. Baba nefes, ana hayat, kardeş can olmalı. Kardeşler yıldızlara benzer, karanlık çökünce ilk onlar görünmeli. Yükün kardeşlikse belin bükülür ama gönlün bükülmez. Kardeş, hiçbir şekilde hiçbir zaman seçme şansına sahip olmadığımız ama hayatımıza sunulan en güzel armağan. İşte bunun örneğini ilçemizi yasa boğan  kardeşlerin  2 hafta arayla ölümlerinde şahit olduk.    Allah  her ikisine de rahmet eylesin. Bizlere dünyanın boş olduğunu ve ibretlik ders verdiler. Bulancak’ta sevilen gençlerden Erdem Uzun’un  rahatsız olmasından sonra kardeşi Hüseyin Usta  tereddüt etmeden kardeşi  Erdem Uzun’a canına can katmak içi akciğerini verdi.Ancak  Erdem Uzun, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. 3 Aralık 2017’de toprağa verilen Erdem Uzun’dan sonra  abisine akciğerini bağışlayan  Hüseyin Usta'da  iki hafta sonra  aynı gün ve saatte Pazar günü vefat etti.Bulancak ilçesi  ardı ardına gelen bu genç ölümler karşısında yasa büründü. Gülerken,ağlarken beraber olan… Olabilen, karşılıksız ve çıkarsız birbirlerinin elini tutan tutabilen, her şartlarda ölümde bile her zaman diliminde yanında bulunan,kendi ölümü pahasına kollayabilen kardeşler günümüzde parmakla gösterilir. Bir elmanın bir yarısı Erdem, bir yarısı Hüseyin, iyi günde kötü günde beraber olan,ölüme beraber giden, çocukken aynı odayı paylaşırken ve gece uyurken, abi korkuyorum elimi tutsana diye yalvarırken ve bugün  ölüme beraber koştular.Erdem,Kardeşi Hüseyin için hayat demekti.Vücudunun yarısı demekti. Kardeşliğin canın yongası, bedenin bir diğer yanı olduğunu hatırlattılar. Günümüzde var mı onlar gibi birbirini severek ölüme giden. Hüseyin geride sevdiği eşini ve doğmayan bebeğini bıraktı. Ardı ardına gelen genç yaşta  iki kardeşin ölümü ilçeyi yasa boğdu. Abisi Erdem için karaciğerini bağışlayan Hüseyin Usta tedavi gördüğü hastanede  hayatını kaybetti. Kardeşlerin ölüm haberi ilçeyi yasa boğarken, Hüseyin geçtiğimiz  Pazar günü  abisinin yanına aile kabristanlığında toprağa verildi. Erdem ve Hüseyin kardeşlere Allah’tan rahmet dilerken, sevenlerine Allah sabırlar versin diyorum…
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2017 - Cuma
Erol KÜÇÜK

KARDEŞİNİ ÖLESİYE SEVDİ

Kardeş sevgisi anlatılmaz.Kardeş demek bir dağın öbür yamacı gibi olmalı.Bir ağacın dalının diğer meyvesi gibi.Suyla toprak gibi olmalı,büyüklerimizin deyimi ile et ile tırnak gibi olmalı.

Kardeş can olmalı, nefes olmalı, güvenle yaslayacağın omu olmalı, hayat olmalı. Yeter ki içimizdeki çocuğu öldürmeyelim. Baba nefes, ana hayat, kardeş can olmalı. Kardeşler yıldızlara benzer, karanlık çökünce ilk onlar görünmeli.

Yükün kardeşlikse belin bükülür ama gönlün bükülmez. Kardeş, hiçbir şekilde hiçbir zaman seçme şansına sahip olmadığımız ama hayatımıza sunulan en güzel armağan.

İşte bunun örneğini ilçemizi yasa boğan  kardeşlerin  2 hafta arayla ölümlerinde şahit olduk.    Allah  her ikisine de rahmet eylesin. Bizlere dünyanın boş olduğunu ve ibretlik ders verdiler. Bulancak’ta sevilen gençlerden Erdem Uzun’un  rahatsız olmasından sonra kardeşi Hüseyin Usta  tereddüt etmeden kardeşi  Erdem Uzun’a canına can katmak içi akciğerini verdi.Ancak  Erdem Uzun, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. 3 Aralık 2017’de toprağa verilen Erdem Uzun’dan sonra  abisine akciğerini bağışlayan  Hüseyin Usta'da  iki hafta sonra  aynı gün ve saatte Pazar günü vefat etti.Bulancak ilçesi  ardı ardına gelen bu genç ölümler karşısında yasa büründü. Gülerken,ağlarken beraber olan… Olabilen, karşılıksız ve çıkarsız birbirlerinin elini tutan tutabilen, her şartlarda ölümde bile her zaman diliminde yanında bulunan,kendi ölümü pahasına kollayabilen kardeşler günümüzde parmakla gösterilir.

Bir elmanın bir yarısı Erdem, bir yarısı Hüseyin, iyi günde kötü günde beraber olan,ölüme beraber giden, çocukken aynı odayı paylaşırken ve gece uyurken, abi korkuyorum elimi tutsana diye yalvarırken ve bugün  ölüme beraber koştular.Erdem,Kardeşi Hüseyin için hayat demekti.Vücudunun yarısı demekti. Kardeşliğin canın yongası, bedenin bir diğer yanı olduğunu hatırlattılar.

Günümüzde var mı onlar gibi birbirini severek ölüme giden. Hüseyin geride sevdiği eşini ve doğmayan bebeğini bıraktı.

Ardı ardına gelen genç yaşta  iki kardeşin ölümü ilçeyi yasa boğdu. Abisi Erdem için karaciğerini bağışlayan Hüseyin Usta tedavi gördüğü hastanede  hayatını kaybetti. Kardeşlerin ölüm haberi ilçeyi yasa boğarken, Hüseyin geçtiğimiz  Pazar günü  abisinin yanına aile kabristanlığında toprağa verildi. Erdem ve Hüseyin kardeşlere Allah’tan rahmet dilerken, sevenlerine Allah sabırlar versin diyorum…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.