Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

KANAAT ÖNDERİ NURİ HOCA’NIN ARDINDAN

Hepimizin gideceği yer kuşkusuz kara toprak. Ölümden kaçış yok. Hepimizin bir günü var. Karadeniz Bölgesi’nin tanınmış kanaat önderlerinden Bulancaklı Nuri Hoca(Nuri Genç) Koronovirüs’ten durumu ağırlaşınca Ordu Medikal’den Ankara Şehir hastanesine kaldırılmıştı. Cumartesi akşam vakti de vefatını öğrenince büyük üzüntü duyduk. İlçenin tanınmış kanaat önderi ve bilge insanı idi. Yıllardır o’nu hep hoşgörüsüyle tanıdık. Nuri Hoca herkesin yardımına koşan bir değerdi. O’nun hafızasına, insanlarla olan diyaloguna hayrandık. İnsanların bir sıkıntısı, bir derdi olduğunda çekinmeden yanına koştuğu bölgenin, ilin, ilçelerin sevilen sayılan kanaat önderi idi. İnsanların dertlerinin dermanı, bazen hastalıklarının ilacı idi. Kendisine koşan herkese çare olurdu. Yaşına rağmen o kadar insanı, ismiyle tanıyor olması çok şaşırtıcıydı benim için. Her dinlediği kişinin sorununu gidermeye çalışırdı.  Bayramlarda evi dolup taşardı. Herkesi o kapıdan mutlu bir şekilde yolcu ederdi. Yaptıkları ve örnek davranışlarıyla hep anılacak Nuri Hoca… Örnek dayanışmasının ardından diğer yardımlarını yazmaya bile gerek yok. Bölgede, İlçede, çevre ilçelerde, köylerde onu tanımayan, sevmeyen yoktu. İlerleyen yaşına rağmen bir bakmışsın taziye ziyaretlerinde. Bir bakmışsın Tepeköyünde. Hep halkın içindeydi. Yaşam tarzı böyleydi. Çok mütevazı bir yaşamı vardı. Evine konuk olan herkese nezaket kurallarını eksik etmezdi. Kısacası o’nun herkese örnek olabilecek bir yaşamı oldu. Dün Sarayburnu Camisinde kılınan cenaze namazında yüzlerce seveni O’nu uğurladı. Bölgenin kanaat önderi Nuri Hoca’nın (Genç) hayatı, TRT Diyanet TV’de 2015 yılı Ağustos ayında belgeselleşmişti. 1930 yılında Bulancak’ta doğdu. Dedeleri Batum’dan önce İstanbul, Bursa, Adapazarı, son olarak da Bulancak Tepeköy’e yerleşti. Nuri Hocanın çocukluk yılları Kur’an eğitimi ile geçti. İlk görevini fahri resmi statü ile Samsun Terme ilçesinde Kur’an öğreticisi olarak başladı. Ardından Piraziz’in Güneyköy ve Bozat köyünde görev aldı. Bu görevlerin ardından Bulancak ilçesine Kur’an öğreticisi olarak atandı. Burada 32 yıl görev yaptıktan sonra emekli oldu. Bulancak’ta Türkiye Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi idi. Yaşamı boyunca binlerce hafız yetiştirdi. Nuri Genç (Nuri Hoca)ya rahmet dilerken, oğulları Yusuf, Mürsel, İzzet’e ve sevenlerine sabır diliyoruz.
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

KANAAT ÖNDERİ NURİ HOCA’NIN ARDINDAN

Hepimizin gideceği yer kuşkusuz kara toprak. Ölümden kaçış yok. Hepimizin bir günü var. Karadeniz Bölgesi’nin tanınmış kanaat önderlerinden Bulancaklı Nuri Hoca(Nuri Genç) Koronovirüs’ten durumu ağırlaşınca Ordu Medikal’den Ankara Şehir hastanesine kaldırılmıştı.

Cumartesi akşam vakti de vefatını öğrenince büyük üzüntü duyduk.
İlçenin tanınmış kanaat önderi ve bilge insanı idi.
Yıllardır o’nu hep hoşgörüsüyle tanıdık.

Nuri Hoca herkesin yardımına koşan bir değerdi.

O’nun hafızasına, insanlarla olan diyaloguna hayrandık.

İnsanların bir sıkıntısı, bir derdi olduğunda çekinmeden yanına koştuğu bölgenin, ilin, ilçelerin sevilen sayılan kanaat önderi idi. İnsanların dertlerinin dermanı, bazen hastalıklarının ilacı idi.

Kendisine koşan herkese çare olurdu. Yaşına rağmen o kadar insanı, ismiyle tanıyor olması çok şaşırtıcıydı benim için. Her dinlediği kişinin sorununu gidermeye çalışırdı.

 Bayramlarda evi dolup taşardı.

Herkesi o kapıdan mutlu bir şekilde yolcu ederdi.

Yaptıkları ve örnek davranışlarıyla hep anılacak Nuri Hoca…

Örnek dayanışmasının ardından diğer yardımlarını yazmaya bile gerek yok.
Bölgede, İlçede, çevre ilçelerde, köylerde onu tanımayan, sevmeyen yoktu.
İlerleyen yaşına rağmen bir bakmışsın taziye ziyaretlerinde. Bir bakmışsın Tepeköyünde.
Hep halkın içindeydi.

Yaşam tarzı böyleydi. Çok mütevazı bir yaşamı vardı.
Evine konuk olan herkese nezaket kurallarını eksik etmezdi.
Kısacası o’nun herkese örnek olabilecek bir yaşamı oldu.
Dün Sarayburnu Camisinde kılınan cenaze namazında yüzlerce seveni O’nu uğurladı.

Bölgenin kanaat önderi Nuri Hoca’nın (Genç) hayatı, TRT Diyanet TV’de 2015 yılı Ağustos ayında belgeselleşmişti.

1930 yılında Bulancak’ta doğdu.

Dedeleri Batum’dan önce İstanbul, Bursa, Adapazarı, son olarak da Bulancak Tepeköy’e yerleşti. Nuri Hocanın çocukluk yılları Kur’an eğitimi ile geçti. İlk görevini fahri resmi statü ile Samsun Terme ilçesinde Kur’an öğreticisi olarak başladı. Ardından Piraziz’in Güneyköy ve Bozat köyünde görev aldı. Bu görevlerin ardından Bulancak ilçesine Kur’an öğreticisi olarak atandı. Burada 32 yıl görev yaptıktan sonra emekli oldu. Bulancak’ta Türkiye Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi idi. Yaşamı boyunca binlerce hafız yetiştirdi.

Nuri Genç (Nuri Hoca)ya rahmet dilerken, oğulları Yusuf, Mürsel, İzzet’e ve sevenlerine sabır diliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.