Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

KADINLAR ÇİÇEKTİR

Bugün Dünya Kadınlar günü.Canı gönülden tüm Dünya kadınlarının günü kutlu olsun. İnsanlık tarihi boyunca Kadınlar birçok ilke in imza atarak dünya üzerinde büyük değişikliklere yol açtı.Devletlere yön vermiş.Eserleri ve buluşlarıyla dünyayı değiştirmiş,ilklere imza atarak  dünya üzerinde büyük değişikliklere kapı açan kadınlar ilk akla gelir. Her gün en az 2-3 kadının öldürüldüğü,tecavüze uğradığı ve şiddet gördüğü ülkemizde elimiz kolumuz bağlı olayları izliyoruz.Yetkililer halen buna bir çare bulamadılar. Cezaevinden çıkan eşini öldürüyor,40 yıllık evli eşini öldürüyor,Sevgilisi eşini öldürüyor,On yıl olmuş boşanmışlar ama sokakta karşılaştıklarında eşini öldürüyor.Böyle geldi böyle gitmemeli. Biz böylesi kadınların öldürüldüğü bir ülkede dünya kadınlar günü kutlamak ne derece objektif bir düşünce? Türkiye'de kadın cinayeti,Türkiye'de kadınların sözde "namus temizleme"gerekcesiyle öldürülmek gibi,toplumsal rollerine bağlı nedenlerle öldürüldükleri cinayet vakalarını ifade eder. Artık ülkemizde kadın cinayetleri sıradalanlaştı.Yetki  liler buna dur diyemiyor.Bu gidişe çıkarılacak kanunlarla dur denilmeli. Bence annemiz, kardeşimiz,ablamız,eşimiz,teyzemiz, halamız tüm kadınlar çiçektir. Dünyanın her yerinde 8 Mart tarihinde kutlanan kadınlar günü  365 gün eziyet çeken,gün yüzü görmemiş kadınlar için yeterlimidir? Asla. Onların bizler için yaptıklarının karşılığını tek bir günde ödememiz tabii ki mümkün olamaz.Çünkü kadınlarımızın emekleri çok büyük ve değerlidir.Bize düşen bir gün değil her gün onları hatırlamaktır. Bu zamana kadar kadınlarla ilgili birçok söz söylendi,söyleniyor ve kadın var oldukça da söylenmeye devam edecek. Kadınları anlatmaya kelimeler, anlatmaya ömürler yetmez. Kadın şiirdir şairi belli olmayan.Kadın çiçektir koklamaya bile kıyılamayan.Kadın meltemdir ılık,ılık eser.Ama bir kırıldı mı fırtına gibi eser geçer. Makalemi M.Kemal Atatürk'ün sözü ile tamamlayayım. "Yeryüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir."
Ekleme Tarihi: 08 Mart 2024 - Cuma
Erol KÜÇÜK

KADINLAR ÇİÇEKTİR

Bugün Dünya Kadınlar günü.Canı gönülden tüm Dünya kadınlarının günü kutlu olsun.

İnsanlık tarihi boyunca Kadınlar birçok ilke in

imza atarak dünya üzerinde büyük değişikliklere yol açtı.Devletlere yön vermiş.Eserleri ve buluşlarıyla dünyayı değiştirmiş,ilklere imza atarak  dünya üzerinde büyük değişikliklere kapı açan kadınlar ilk akla gelir.

Her gün en az 2-3 kadının öldürüldüğü,tecavüze uğradığı ve şiddet gördüğü ülkemizde elimiz kolumuz bağlı olayları izliyoruz.Yetkililer halen buna bir çare bulamadılar.

Cezaevinden çıkan eşini öldürüyor,40 yıllık evli eşini öldürüyor,Sevgilisi eşini öldürüyor,On yıl olmuş boşanmışlar ama sokakta karşılaştıklarında eşini öldürüyor.Böyle geldi böyle gitmemeli.

Biz böylesi kadınların öldürüldüğü bir ülkede dünya kadınlar günü kutlamak ne derece objektif bir düşünce?

Türkiye'de kadın cinayeti,Türkiye'de kadınların sözde "namus temizleme"gerekcesiyle öldürülmek gibi,toplumsal rollerine bağlı nedenlerle öldürüldükleri cinayet vakalarını ifade eder.

Artık ülkemizde kadın cinayetleri sıradalanlaştı.Yetki  liler buna dur diyemiyor.Bu gidişe çıkarılacak kanunlarla dur denilmeli.

Bence annemiz, kardeşimiz,ablamız,eşimiz,teyzemiz, halamız tüm kadınlar çiçektir.

Dünyanın her yerinde 8 Mart tarihinde kutlanan kadınlar günü  365 gün eziyet çeken,gün yüzü görmemiş kadınlar için yeterlimidir? Asla.

Onların bizler için yaptıklarının karşılığını tek bir günde ödememiz tabii ki mümkün olamaz.Çünkü kadınlarımızın emekleri çok büyük ve değerlidir.Bize düşen bir gün değil her gün onları hatırlamaktır.

Bu zamana kadar kadınlarla ilgili birçok söz söylendi,söyleniyor ve kadın var oldukça da söylenmeye devam edecek.

Kadınları anlatmaya kelimeler, anlatmaya ömürler yetmez.

Kadın şiirdir şairi belli olmayan.Kadın çiçektir koklamaya bile kıyılamayan.Kadın meltemdir ılık,ılık eser.Ama bir kırıldı mı fırtına gibi eser geçer.

Makalemi M.Kemal Atatürk'ün sözü ile tamamlayayım.

"Yeryüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir."

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.