Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

İYİ Kİ ÖĞRETMENİZ!

Geçtiğimiz Çarşamba günü telefonum çaldı. Gazi Ortaokul Müdürü Sevgili Rıfat Özdemir rica etti. ‘Hocam bugün saat 13.00’te okulumuzda olur musun?’ Dedim hayrola! Dedi size sürprizimiz var. Gittim. Yerli Malı Haftası nedeniyle öğretmenler odasında sofra kurulmuş. Okulun tüm öğretmenleri öğretmenler odasında. Benimle birlikte okula çağrılan Emekli öğretmenlerden aynı zamanda ortaokuldan öğretmenim Zineti Yıldıran, Mustafa Aslan, Nazmi Yaşar’da vardı. Üç kuşaktan öğretmenler bir arada idi. Geçmişte okuttuğum öğrencilerden şu an Gazi Ortaokulunda görev yapan İjlal İncüvez ve Tuğrul Yirmibeş plaket vererek beni onurlandırdılar. Bunu hayat boyu unutmam. Allah razı olsun kendilerinden bizleri unutmayarak, yıllar sonra hatırlamaları büyük bir olay. Bugüne kadar güzel yurdumun çeşitli yerlerinde binlerce öğrenci okuttum. Hepsi elimde büyüyen bir fidandı. Bugün Türkiye’nin her tarafında her meslekten öğrencim var. Beni arayıp soruyorlar. Gülen gözlerimi övdükleri zaman çok mutlu oluyorum. Geçenlerde doktor olmuş bir öğrencimle tesadüf bir hastanede karşılaştım. Düşünebiliyor musunuz? Diktiğiniz bir fidan büyümüş, ağaç olmuş ve meyve vermiş. Bir öğretmen için bundan daha büyük bir gurur olamaz. Türkiye ekonomisi gelişiyor ama insani yatırım indeksinde gerilerde. Neden? Çünkü para insana yatırım için harcanmıyor. Adamın evi ve arabası oluyor ama becerisi, görüşü, fikirleri, kitap okuması değişmiyor. Yani gelişmiyor. İşte bu yüzden eğitim çok önemli. İşte bu yüzden öğretmen çok önemli. Öğretmene çok iş düşüyor. Bu yüzden öğretmenler hak ettiği profesyonellik statüsünü kazanmalı.  Öğretmenliği sadece bir meslek değil, bir yaşam tarzı olarak seçtim. Her öğrencimin benliğine bir birey olarak saygı gösteririm, öğrencilerimi topluma ve insanlığa yararlı bir birey olarak yetiştiririm. Her öğrencinin öğrenme kapasitesi olduğuna inanırım, öğrencilerime milli bilinç ve insan sevgisi aşılarım. Öğrencilerim doğru, adil, dürüst ve onurlu bir birey olarak yetiştiririm. Gelişen dünyaya ayak uydurmak için kişisel ve mesleki gelişimime önem veririm, öğrencilerimden sürekli bir şeyler öğrenirim, öğrencilerimi daha iyi tanımak için aileler ile iletişime geçerim. Öğrencilerin daha iyi öğrenmesi ve daha iyi bir birey olması için onlar ile işbirliği yaparım. Biz meslek olarak dünyanın en zengin insanlarıyız. Çünkü binlerce, on binlerce fidan yetiştirip ülkemize dağıtıyoruz. İyi ki öğretmeniz.
Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

İYİ Kİ ÖĞRETMENİZ!

Geçtiğimiz Çarşamba günü telefonum çaldı. Gazi Ortaokul Müdürü Sevgili Rıfat Özdemir rica etti. ‘Hocam bugün saat 13.00’te okulumuzda olur musun?’ Dedim hayrola! Dedi size sürprizimiz var. Gittim. Yerli Malı Haftası nedeniyle öğretmenler odasında sofra kurulmuş. Okulun tüm öğretmenleri öğretmenler odasında. Benimle birlikte okula çağrılan Emekli öğretmenlerden aynı zamanda ortaokuldan öğretmenim Zineti Yıldıran, Mustafa Aslan, Nazmi Yaşar’da vardı. Üç kuşaktan öğretmenler bir arada idi. Geçmişte okuttuğum öğrencilerden şu an Gazi Ortaokulunda görev yapan İjlal İncüvez ve Tuğrul Yirmibeş plaket vererek beni onurlandırdılar. Bunu hayat boyu unutmam. Allah razı olsun kendilerinden bizleri unutmayarak, yıllar sonra hatırlamaları büyük bir olay.

Bugüne kadar güzel yurdumun çeşitli yerlerinde binlerce öğrenci okuttum. Hepsi elimde büyüyen bir fidandı. Bugün Türkiye’nin her tarafında her meslekten öğrencim var. Beni arayıp soruyorlar. Gülen gözlerimi övdükleri zaman çok mutlu oluyorum. Geçenlerde doktor olmuş bir öğrencimle tesadüf bir hastanede karşılaştım. Düşünebiliyor musunuz? Diktiğiniz bir fidan büyümüş, ağaç olmuş ve meyve vermiş. Bir öğretmen için bundan daha büyük bir gurur olamaz.

Türkiye ekonomisi gelişiyor ama insani yatırım indeksinde gerilerde. Neden? Çünkü para insana yatırım için harcanmıyor. Adamın evi ve arabası oluyor ama becerisi, görüşü, fikirleri, kitap okuması değişmiyor. Yani gelişmiyor. İşte bu yüzden eğitim çok önemli. İşte bu yüzden öğretmen çok önemli. Öğretmene çok iş düşüyor. Bu yüzden öğretmenler hak ettiği profesyonellik statüsünü kazanmalı. 
Öğretmenliği sadece bir meslek değil, bir yaşam tarzı olarak seçtim. Her öğrencimin benliğine bir birey olarak saygı gösteririm, öğrencilerimi topluma ve insanlığa yararlı bir birey olarak yetiştiririm.

Her öğrencinin öğrenme kapasitesi olduğuna inanırım, öğrencilerime milli bilinç ve insan sevgisi aşılarım. Öğrencilerim doğru, adil, dürüst ve onurlu bir birey olarak yetiştiririm. Gelişen dünyaya ayak uydurmak için kişisel ve mesleki gelişimime önem veririm, öğrencilerimden sürekli bir şeyler öğrenirim, öğrencilerimi daha iyi tanımak için aileler ile iletişime geçerim. Öğrencilerin daha iyi öğrenmesi ve daha iyi bir birey olması için onlar ile işbirliği yaparım. Biz meslek olarak dünyanın en zengin insanlarıyız. Çünkü binlerce, on binlerce fidan yetiştirip ülkemize dağıtıyoruz. İyi ki öğretmeniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.