Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

İSTANBUL DEPREMINE NE KADAR HAZIRIZ!

Bu soruya yüzde yüz hazırız diyebiliyor muyuz? Canlarımız orada yaşıyor. Anadolu da yaşayan herkesten biri orada. 16 milyon nüfus. Düşünmek bile beni kahrediyor... Elazığ depreminde yaşananları hepimiz gördük. Bütün Türkiye'den yardım geldi. Herkes koştu canları kurtarmak için. Herkes enkaz altındaki insanlarımızı canlı çıkarmak için seferber oldu. Ama bu olası bir İstanbul depreminde insanlar bu kadar şanslı olmayabilir. Dünyaya tek ses, tek yürek olarak örnek olduk. Ama maalesef aynı özeni binalar yapılırken göstermek zor. Bu nedenle İstanbul depremini düşünmek bile istemiyorum. İstanbul’da tahminen 2 milyon bina olduğunu düşünelim. Bunun yüzde ikisi etkilense 40 bin bina ve binlerce insan demek oluyor. Deprem anında yangın çıkar. Kaç tanemiz yangın tüpünü tanıyor... İstanbul'da binada komşular birbirini tanımıyor ki. Depremde nasıl birbirine yardımcı olabilir ki... Herkes geçim derdinde. Depremle ilgili depremden önce deprem sırasında ve sonra neler yapmalıyız. Hangimiz doğru dürüst yeterince bilgimiz var. 1999 dan günümüze 21 yıl geçmiş. Biz halen fayların yapısından, birbirini tetikler mi tetiklemez mi bunu konuşuyoruz. Sonuçta Türkiye bir deprem ülkesi... Artık ne yapılacaksa yapılsın. Önlemler almak için acele etmeliyiz. Depremin ne zaman olacağı belli olmaz ki...
Ekleme Tarihi: 30 Ocak 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

İSTANBUL DEPREMINE NE KADAR HAZIRIZ!

Bu soruya yüzde yüz hazırız diyebiliyor muyuz?

Canlarımız orada yaşıyor.

Anadolu da yaşayan herkesten biri orada. 16 milyon nüfus. Düşünmek bile beni kahrediyor...

Elazığ depreminde yaşananları hepimiz gördük. Bütün Türkiye'den yardım geldi. Herkes koştu canları kurtarmak için.

Herkes enkaz altındaki insanlarımızı canlı çıkarmak için seferber oldu. Ama bu olası bir İstanbul depreminde insanlar bu kadar şanslı olmayabilir.

Dünyaya tek ses, tek yürek olarak örnek olduk.

Ama maalesef aynı özeni binalar yapılırken göstermek zor.

Bu nedenle İstanbul depremini düşünmek bile istemiyorum.

İstanbul’da tahminen 2 milyon bina olduğunu düşünelim. Bunun yüzde ikisi etkilense 40 bin bina ve binlerce insan demek oluyor.

Deprem anında yangın çıkar. Kaç tanemiz yangın tüpünü tanıyor...

İstanbul'da binada komşular birbirini tanımıyor ki. Depremde nasıl birbirine yardımcı olabilir ki... Herkes geçim derdinde.

Depremle ilgili depremden önce deprem sırasında ve sonra neler yapmalıyız. Hangimiz doğru dürüst yeterince bilgimiz var.

1999 dan günümüze 21 yıl geçmiş. Biz halen fayların yapısından, birbirini tetikler mi tetiklemez mi bunu konuşuyoruz. Sonuçta Türkiye bir deprem ülkesi...

Artık ne yapılacaksa yapılsın. Önlemler almak için acele etmeliyiz. Depremin ne zaman olacağı belli olmaz ki...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.