Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

İSTANBUL BİR BAŞKA

Pazar günü eşimle beraber İstanbul'da kızımızın yanına ziyarete gittik.Yarın Isparta'da bedelli askerlik yapan oğlumun askerlik törenine katılacağız Allah izin verirse.(Çarşamba günü) Ben,eşim,kızım,damadımızla salı gecesi kara yolu ile yola çıkacağız. Bu geçtiğimiz pazar günü havanın sıcak olmasından faydalanarak İstanbul'a ayak basar basmaz  önce kızım bizi boğaz turuna,sonra muhteşem yapılan Üsküdar 'Millet Bahçesi' ve Kadıköy'de Penguen kitapevini ziyaret etme imkanı bulduk. Boğaziçi'ni görmelisiniz. İstanbul Boğaz manzarası sanki evinizin içinde.Gündüzleri maviye doyamayacaksınız.Gece ise ışıklar sanki pırlanta gibi parıldıyor.Her anı birbirinden farklı.Emsalsiz bir güzellik tablosu İstanbul Boğazı. Sabah ve akşam yürüyüşleri,boğaz havası eşliğinde  daha da gençleştiriyor insanı. İstanbul'a gidipte boğazın havasını solumamak İstanbul'u gezdim sayılmaz. Üsküdar Millet bahçesi gerçekten muhteşem. Görmenizi tavsiye ederim.Havanın güneşli olmasından faydalanan aileler sabahın erken saatlerinde masaları doldurmuşlar. Evden getirdikleri yiyecekleri masaya yayarak toplu halde yediklerine şahit olduk. Ancak bazı aileler yedikleri artıkları masanın üzerinde bırakarak gitmeleri beni bir çevre dostu olarak üzdü. Herşeyin başında eğitim gelir. Sonra Kadıköy Bahariye'deki Penguen Kitapevi'ne yolumuz düştü.  Penguen Kitapevi,içindeki binlerce kitapla bir görsel şölen oluşturmuş.Aynı zamanda kitapseverlere de kitap edinme ve okuma aşkı sunuyor. İsterseniz çay,isterseniz kahve isteyip kitabınızı okurken yudumluyorsunuz. Yalnız bana ters gelen hafif sesle de olsa salona müzik sesi verilmesi güzel değil.Kitapcılarda müzik olmaz.Çünkü okuyanların dikkatini dağıtabilir.Tabii ki bu benim düşüncem. Birde bu güzelim hoş kitapevinin lavobalarını maalesef temiz görmedim. Bu tür yerler yetkililer tarafından kontrol edilmeli. Buraya gelen insanlar burdan mutlu girmeli,mutlu çıkmalı. Gerçekten dünyayı görmek istiyorsanız önce İstanbul'u görmelisiniz.
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

İSTANBUL BİR BAŞKA

Pazar günü eşimle beraber İstanbul'da kızımızın yanına ziyarete gittik.Yarın Isparta'da bedelli askerlik yapan oğlumun askerlik törenine katılacağız Allah izin verirse.(Çarşamba günü)

Ben,eşim,kızım,damadımızla salı gecesi kara yolu ile yola çıkacağız.

Bu geçtiğimiz pazar günü havanın sıcak olmasından faydalanarak İstanbul'a ayak basar basmaz  önce kızım bizi boğaz turuna,sonra muhteşem yapılan Üsküdar 'Millet Bahçesi' ve Kadıköy'de Penguen kitapevini ziyaret etme imkanı bulduk.

Boğaziçi'ni görmelisiniz. İstanbul Boğaz manzarası sanki evinizin içinde.Gündüzleri maviye doyamayacaksınız.Gece ise ışıklar sanki pırlanta gibi parıldıyor.Her anı birbirinden farklı.Emsalsiz bir güzellik tablosu İstanbul Boğazı.

Sabah ve akşam yürüyüşleri,boğaz havası eşliğinde  daha da gençleştiriyor insanı.

İstanbul'a gidipte boğazın havasını solumamak İstanbul'u gezdim sayılmaz.

Üsküdar Millet bahçesi gerçekten muhteşem.

Görmenizi tavsiye ederim.Havanın güneşli olmasından faydalanan aileler sabahın erken saatlerinde masaları doldurmuşlar. Evden getirdikleri yiyecekleri masaya yayarak toplu halde yediklerine şahit olduk.

Ancak bazı aileler yedikleri artıkları masanın üzerinde bırakarak gitmeleri beni bir çevre dostu olarak üzdü.

Herşeyin başında eğitim gelir.

Sonra Kadıköy Bahariye'deki Penguen Kitapevi'ne yolumuz düştü.  Penguen Kitapevi,içindeki binlerce kitapla bir görsel şölen oluşturmuş.Aynı zamanda kitapseverlere de kitap edinme ve okuma aşkı sunuyor.

İsterseniz çay,isterseniz kahve isteyip kitabınızı okurken yudumluyorsunuz.

Yalnız bana ters gelen hafif sesle de olsa salona müzik sesi verilmesi güzel değil.Kitapcılarda müzik olmaz.Çünkü okuyanların dikkatini dağıtabilir.Tabii ki bu benim düşüncem.

Birde bu güzelim hoş kitapevinin lavobalarını maalesef temiz görmedim.

Bu tür yerler yetkililer tarafından kontrol edilmeli.

Buraya gelen insanlar burdan mutlu girmeli,mutlu çıkmalı.

Gerçekten dünyayı görmek istiyorsanız önce İstanbul'u görmelisiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.