Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

HOŞ GELDİN BAHAR

Artık her ne kadar havalar ısınmasa bile bahar ayına adım atıyoruz. Sıcak bahar ayları kapımızı çaldı, çalarken, doğa artık kış uykusundan uyanmaya başladı bile. Ağaçlar çiçekleniyor her geçen gün. Baharın yüzünü göstermesiyle birlikte insanın içi neşe doluyor. Bu yıl ılık geçen kış ayları boyunca atıl ve bakımsız kalan bahçeler de sıcak havalara özlem duyuyor. Bahçe, balkon, teraslarda bahara hazırlık için yapraklar temizlenirken, topraklar havalandırılıyor, gübreleme, budama, mevsimlik bitkilerin dikimi ve tohumların ekilmesi gibi işlemler yapılıyor. Doğada ve yaşamımızdaki kış mevsimi geride kaldı. Zaman hızla akıyor. Farkında bile değiliz. Artık bundan sonra havalar ısınmaya başlıyor. Havaların ısınması ve bitkilerin çiçek açmasıyla çevremiz renk cümbüşüne bürünecek. Dinamizmin habercisi olan Bahar hoş geldin… Büyük bir depremi geride bıraktık. Allah’tan vefat edenlerimize rahmet dilerken, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Baharın gelmesiyle bütün olumsuzlukların tarihe gömülüp yeni bir başlangıcın olmasını ümit ediyorum. Nisan ayındayız. Nisan ayı bereket ayı. Hava çiçek tozları yönünden çok zengin. Aldığımız nefeslerle bin bir türlü çiçek tozunu da içimize çekeceğiz. Biz çocukken Nisan ayı yağmur sularını temiz bir kapta toplar ve içerdik. Büyüklerimiz bize ‘’Nisan yağmuru yılanlar için zehir, balıklar için inci ve insanlar için de şifadır” derlerdi.
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

HOŞ GELDİN BAHAR

Artık her ne kadar havalar ısınmasa bile bahar ayına adım atıyoruz. Sıcak bahar ayları kapımızı çaldı, çalarken, doğa artık kış uykusundan uyanmaya başladı bile.

Ağaçlar çiçekleniyor her geçen gün. Baharın yüzünü göstermesiyle birlikte insanın içi neşe doluyor.

Bu yıl ılık geçen kış ayları boyunca atıl ve bakımsız kalan bahçeler de sıcak havalara özlem duyuyor. Bahçe, balkon, teraslarda bahara hazırlık için yapraklar temizlenirken, topraklar havalandırılıyor, gübreleme, budama, mevsimlik bitkilerin dikimi ve tohumların ekilmesi gibi işlemler yapılıyor.

Doğada ve yaşamımızdaki kış mevsimi geride kaldı. Zaman hızla akıyor. Farkında bile değiliz. Artık bundan sonra havalar ısınmaya başlıyor. Havaların ısınması ve bitkilerin çiçek açmasıyla çevremiz renk cümbüşüne bürünecek. Dinamizmin habercisi olan Bahar hoş geldin…

Büyük bir depremi geride bıraktık. Allah’tan vefat edenlerimize rahmet dilerken, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Baharın gelmesiyle bütün olumsuzlukların tarihe gömülüp yeni bir başlangıcın olmasını ümit ediyorum.

Nisan ayındayız. Nisan ayı bereket ayı. Hava çiçek tozları yönünden çok zengin. Aldığımız nefeslerle bin bir türlü çiçek tozunu da içimize çekeceğiz.

Biz çocukken Nisan ayı yağmur sularını temiz bir kapta toplar ve içerdik. Büyüklerimiz bize ‘’Nisan yağmuru yılanlar için zehir, balıklar için inci ve insanlar için de şifadır” derlerdi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.