Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

HERKES TARAFINDAN SEVİLEN VE SAYILAN MÜDÜR

Geçtiğimiz Perşembe günü özel bir öğretmen arkadaşın kızının düğünü için Görele ilçesine gittim. Gitmişken çok sevdiğim ve saydığım 5.5 yıl içinde Bulancak ilçesinde çalıştığı süre içinde herkesin sevgisini kazanan eski Bulancak İlçe Seçim müdürü şimdi Görele ilçesi seçim müdürü Hilmi Çetin’in yanına uğradım. Gazetemiz aracılığla Bulancak insanına selamını iletti. Bu kez köşemde bir yöneticide aranması gereken özellikler örneğini Hilmi Çetin’i yazarak sizlerle paylaşacağım. Ülkemiz standartlarında yöneticilerin sevilme oranı düşüktür. Sevilen ve sayılan bir yönetici olmak için Hilmi Çetin gibi stratejik düşünme, duygusal zeka ve işe olan tutkunun harmanlanması gerekir. Buna uygun en güzel portre tanıdığım müdürler arasında Hilmi Çetin’i örnek verebilirim. İşini iyi bilen bir yönetici olup stratejik düşündüğünde büyük resmi görebilen bir müdürdür. İnsanları yaratandan ötürü seven, işine gösterdiği titizlik ve aldığı doğru kararlar çalışanların kendisine saygı göstermesini sağlıyor. Sevilen bir müdür olmasında duygusal zekasını kullanmasını bilen ekiplerini motive etmeye başardığı gibi kendisini de kolaylıkla sevdirmiştir. İletişime her zaman açık olan bir insan. Çalışmalarında beraber çalıştığı ekip arkadaşlarına rehberlik eden, organizasyon başarısının devamını sağlayabilmiş şekilde onları her zaman motive eder. Günümüzde mesafeli ve asık suratlı yönetici profili demode oldu. Hilmi müdür gibi sevilen, saygı duyulan aynı zamanda da önemli başarılar yakalayan iyi bir yönetici olmayı başarmıştır. Tüm çalışanlarına her zaman takdir etmekten geri kalmamıştır. Onların kişisel gelişimine tecrübeleri ile destek olmaktadır. Kısacası Hilmi bey, empati kurabilen, hiçbir şeye ön yargıyla yaklaşmayan, insanlara saygı duyan, ekip çalışmasına önem veren, ekibine güvenen ve inisiyatif kullanmalarına izin veren, kendini geliştirip yetişmenin ötesinde beraber çalıştığı herkesin gelişip yetişmesi için imkan sağlayan bir müdür portresi çiziyor. Ön yargıdan uzak, sevimli olan iyi bir dinleyici, kibirden uzak duran, insanlara ilgi ve değer gösteren biri. Bilmediğini merak eder araştırır. Toplantılarda her zaman iyi bir dinleyici ve gözlemci olmuştur. Ekip olmanın gücüne hep inanmıştır. Sorun çıkaran değil her zaman çözüm insanı olmuştur. İnsan kazanmak, para kazanmaktan, unvan kazanmaktan çok daha önemli olduğunu ve her zaman yönetici değil örnek olmaya çalışan biri. Bulancak’ta halkla içiçe olması, sıcaklığı, sportmen yönüyle Bulancaklıların sevgisini kazandı. Allah yolunu açık etsin müdürüm. Allah’a emanet olun…  
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

HERKES TARAFINDAN SEVİLEN VE SAYILAN MÜDÜR

Geçtiğimiz Perşembe günü özel bir öğretmen arkadaşın kızının düğünü için Görele ilçesine gittim. Gitmişken çok sevdiğim ve saydığım 5.5 yıl içinde Bulancak ilçesinde çalıştığı süre içinde herkesin sevgisini kazanan eski Bulancak İlçe Seçim müdürü şimdi Görele ilçesi seçim müdürü Hilmi Çetin’in yanına uğradım. Gazetemiz aracılığla Bulancak insanına selamını iletti. Bu kez köşemde bir yöneticide aranması gereken özellikler örneğini Hilmi Çetin’i yazarak sizlerle paylaşacağım. Ülkemiz standartlarında yöneticilerin sevilme oranı düşüktür. Sevilen ve sayılan bir yönetici olmak için Hilmi Çetin gibi stratejik düşünme, duygusal zeka ve işe olan tutkunun harmanlanması gerekir. Buna uygun en güzel portre tanıdığım müdürler arasında Hilmi Çetin’i örnek verebilirim. İşini iyi bilen bir yönetici olup stratejik düşündüğünde büyük resmi görebilen bir müdürdür. İnsanları yaratandan ötürü seven, işine gösterdiği titizlik ve aldığı doğru kararlar çalışanların kendisine saygı göstermesini sağlıyor.

Sevilen bir müdür olmasında duygusal zekasını kullanmasını bilen ekiplerini motive etmeye başardığı gibi kendisini de kolaylıkla sevdirmiştir. İletişime her zaman açık olan bir insan. Çalışmalarında beraber çalıştığı ekip arkadaşlarına rehberlik eden, organizasyon başarısının devamını sağlayabilmiş şekilde onları her zaman motive eder. Günümüzde mesafeli ve asık suratlı yönetici profili demode oldu. Hilmi müdür gibi sevilen, saygı duyulan aynı zamanda da önemli başarılar yakalayan iyi bir yönetici olmayı başarmıştır. Tüm çalışanlarına her zaman takdir etmekten geri kalmamıştır. Onların kişisel gelişimine tecrübeleri ile destek olmaktadır. Kısacası Hilmi bey, empati kurabilen, hiçbir şeye ön yargıyla yaklaşmayan, insanlara saygı duyan, ekip çalışmasına önem veren, ekibine güvenen ve inisiyatif kullanmalarına izin veren, kendini geliştirip yetişmenin ötesinde beraber çalıştığı herkesin gelişip yetişmesi için imkan sağlayan bir müdür portresi çiziyor. Ön yargıdan uzak, sevimli olan iyi bir dinleyici, kibirden uzak duran, insanlara ilgi ve değer gösteren biri. Bilmediğini merak eder araştırır.

Toplantılarda her zaman iyi bir dinleyici ve gözlemci olmuştur. Ekip olmanın gücüne hep inanmıştır. Sorun çıkaran değil her zaman çözüm insanı olmuştur. İnsan kazanmak, para kazanmaktan, unvan kazanmaktan çok daha önemli olduğunu ve her zaman yönetici değil örnek olmaya çalışan biri. Bulancak’ta halkla içiçe olması, sıcaklığı, sportmen yönüyle Bulancaklıların sevgisini kazandı. Allah yolunu açık etsin müdürüm. Allah’a emanet olun…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.