Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

HER YERDE DERS SÜRELERİ 30 DAKİKA OLSUN

Ülkemizde Turistlere gösterilen ilgi keşke öğrencilerimize de gösterilse. Otel odaları gibi dersliklerimizde her değişimde, uzun süreli havalandırılsa,  Sınıfların günde 3-4 kez, en az yarım saat havalandırılmalı. Çünkü eğitimin sürekliliği için önce sağlık. Sağlık yoksa eğitimde yok. Bunu son bir buçuk yıl da öğrendik. Okullarımız zor açıldı, ancak kolay kapatmayalım derim. Vaka ölüm sayılarının her geçen gün artması bizleri olağanüstü önlemler almaya yönlendirmeli. Bence bu konuda uzmanların görüşlerine her zamankinden daha fazla kulak vermeliyiz. Sınıfların havalandırma konusunda ciddi önlemler almalıyız. Bulancak’ta iki okul bir arada zorunlu ve geçici olarak öğrenim görüyor. Çok dikkat etmeliyiz. Okullar kapalı ortamlar olduğundan uygun şartlarda günde 3-4 kez en az yarım saat havalanacak şekilde bir tedbir alınmalı.  Ders saatleri 30 dakikaya düşürülüp 15’er dakika ciddi bir havalandırma yapılabilir. Ancak bazı illerde ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirildiğini duyduk, bu durum eşitsizlik oluşturuyor. Pandemi koşulları dikkate alınarak tüm ülkede ders sürelerinin 30 dakika olması gerekir. Bazı ülkelerde karbondioksit sensörleri kullanılıyor. İkaz vermesi sonucu sınıf havalandırılıyor. Maske normalde okullarda 4 saatte bir değişmeli. Ülke genelinde bazı illerde ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesi uygulaması iller arasında eğitimdeki fırsat eşitliğini zedeliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyorum, tedbirler yetersiz. Özellikle öğrencilerimiz için kaygılarımız artıyor. Bir an önce ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesinin Türkiye genelinde uygulanması için karar alınmalı ve uygulama birliği sağlanmalı. Aynı zamanda sınıfların seyreltilmesi için gerekli çalışmaların da yapılması gerekiyor.
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

HER YERDE DERS SÜRELERİ 30 DAKİKA OLSUN

Ülkemizde Turistlere gösterilen ilgi keşke öğrencilerimize de gösterilse. Otel odaları gibi dersliklerimizde her değişimde, uzun süreli havalandırılsa,  Sınıfların günde 3-4 kez, en az yarım saat havalandırılmalı. Çünkü eğitimin sürekliliği için önce sağlık. Sağlık yoksa eğitimde yok. Bunu son bir buçuk yıl da öğrendik. Okullarımız zor açıldı, ancak kolay kapatmayalım derim. Vaka ölüm sayılarının her geçen gün artması bizleri olağanüstü önlemler almaya yönlendirmeli. Bence bu konuda uzmanların görüşlerine her zamankinden daha fazla kulak vermeliyiz.

Sınıfların havalandırma konusunda ciddi önlemler almalıyız. Bulancak’ta iki okul bir arada zorunlu ve geçici olarak öğrenim görüyor. Çok dikkat etmeliyiz.

Okullar kapalı ortamlar olduğundan uygun şartlarda günde 3-4 kez en az yarım saat havalanacak şekilde bir tedbir alınmalı.

 Ders saatleri 30 dakikaya düşürülüp 15’er dakika ciddi bir havalandırma yapılabilir.

Ancak bazı illerde ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirildiğini duyduk, bu durum

eşitsizlik oluşturuyor. Pandemi koşulları dikkate alınarak tüm ülkede ders sürelerinin 30 dakika olması gerekir.

Bazı ülkelerde karbondioksit sensörleri kullanılıyor. İkaz vermesi sonucu sınıf havalandırılıyor. Maske normalde okullarda 4 saatte bir değişmeli.

Ülke genelinde bazı illerde ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesi uygulaması iller arasında eğitimdeki fırsat eşitliğini zedeliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyorum, tedbirler yetersiz. Özellikle öğrencilerimiz için kaygılarımız artıyor. Bir an önce ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesinin Türkiye genelinde uygulanması için karar alınmalı ve uygulama birliği sağlanmalı. Aynı zamanda sınıfların seyreltilmesi için gerekli çalışmaların da yapılması gerekiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.