Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

Her gün yukarı doğru tırmanıyoruz

Günlük Kovid-19 vaka sayısı 50 binleri aştı, Yoğun bakım servisleri alarmda, Üstelik korona virüsün daha bulaşıcı olduğu bilinen İngiltere varyantı da ana virüs haline geldi. Ölümlerin bugüne dek görülen en yüksek noktaya ulaştığı alarm verici haftayı geride bıraktık. Bu, kontrollü normalleşme sürecinin açıklandığı günü hatırlarsanız. 01 Martta yaklaşık 10 bin olan vaka sayısının yaklaşık bir ayda 5 katına çıktığı bir tablo var karşımızda. Üstelik korona virüsün daha bulaşıcı olduğu bilinen ve çocuklar dahil genç nüfusu etkileme kapasitesi yüksek olan İngiltere varyantı da bu süreçte başrol oyuncusu haline geldi. Vaka sayısının artışı ile birlikte yoğun bakım yükü de artmaya devam ederse çok daha kötü günler bizi bekliyor. Biz şu an zirveyi görmedik. Her gün yukarı doğru tırmanıyoruz. Ağır hasta sayısı ve ölümler artıyor. Önünüzdeki günler 400-500 rakamını görmek istemiyoruz ama vaka sayısı artmaya devam ettiği için görme olasılığınız yüksek. Ben vefat sayısının çok daha fazla artacağına yönelik büyük bir kaygı duyuyorum. Maalesef halen bunun farkında değiliz ama çok acil olarak nasıl önlem alınması gerekirse alınmalı ve ivedilikle frene basmamız gerekir diye düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2021 - Çarşamba
Erol KÜÇÜK

Her gün yukarı doğru tırmanıyoruz

Günlük Kovid-19 vaka sayısı 50 binleri aştı,

Yoğun bakım servisleri alarmda,

Üstelik korona virüsün daha bulaşıcı olduğu bilinen İngiltere varyantı da ana virüs haline geldi.

Ölümlerin bugüne dek görülen en yüksek noktaya ulaştığı alarm verici haftayı geride bıraktık. Bu, kontrollü normalleşme sürecinin açıklandığı günü hatırlarsanız. 01 Martta yaklaşık 10 bin olan vaka sayısının yaklaşık bir ayda 5 katına çıktığı bir tablo var karşımızda.

Üstelik korona virüsün daha bulaşıcı olduğu bilinen ve çocuklar dahil genç nüfusu etkileme kapasitesi yüksek olan İngiltere varyantı da bu süreçte başrol oyuncusu haline geldi.

Vaka sayısının artışı ile birlikte yoğun bakım yükü de artmaya devam ederse çok daha kötü günler bizi bekliyor.

Biz şu an zirveyi görmedik.

Her gün yukarı doğru tırmanıyoruz.

Ağır hasta sayısı ve ölümler artıyor.

Önünüzdeki günler 400-500 rakamını görmek istemiyoruz ama vaka sayısı artmaya devam ettiği için görme olasılığınız yüksek.

Ben vefat sayısının çok daha fazla artacağına yönelik büyük bir kaygı duyuyorum.

Maalesef halen bunun farkında değiliz ama çok acil olarak nasıl önlem alınması gerekirse alınmalı ve ivedilikle frene basmamız gerekir diye düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.