Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

HER GEÇEN GÜN ÇEMBER DARALIYOR

Haftalardır yazıp çiziyoruz, yetkililer haykırıyor. Koronavirüse teslim olmamız an meselesi diye. Çoğu zaman evden doğru dürüst çıkmıyoruz ama asıl evde tutulması gereken ve her yere giren çıkan gençler, çocuklar ile taşınan virüs ölümlerine sebep oldu ne yazık ki… Şu an Bulancak’ta duyuyoruz arkadaş ve tanıdık hastalığa yakalanmış ve evde izole durumdalar. Bulancak alarm veriyor, hastalığa yakalanan bazı insanlar bunu gizleyip sosyal hayattan izole olmuyorlar. Bulancak’ta durum hiç açıcı değil, çember gün geçtikçe daraldıkça daralıyor. Sağlık çalışanları yorgun ve bitkin, hastane alt yapıları artık yetersiz kalıyor. Herkes kendi yasağını kendi ilan etse sağlıkçıların omuzuna binen yük azalmış olacak… Ülkemizde her 10 kişiden 6’sı yakın veya uzak tanıdıklardan Kovid-19 pozitif haberi aldığını belirtiyor. Virüs her yerde bayram yapıyor ve tüm bu gelişmeler rağmen hala toplumun yaklaşık beşte biri salgında yeni bir zirve yaşandığını düşünmüyor. Daha önceki haftalarda da gördüğümüz üzere yüz binlerce insan hala bu fikirde. Geri kalan vatandaşlar da ister istemez daha sıkı önlem talebinde bulunuyorlar. Haberini aldığımız aşı ve belki arkasından gelecek başka aşılar yaygın şekilde uygulanana kadar dayanabilmek için hem bilinçlenme, hem de topyekûn önlem almak zorundayız. Yoksa dünyada binlerce can ölmeye devam eder. Hepinize sağlıklı günler dilerim…  
Ekleme Tarihi: 19 Kasım 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

HER GEÇEN GÜN ÇEMBER DARALIYOR

Haftalardır yazıp çiziyoruz, yetkililer haykırıyor. Koronavirüse teslim olmamız an meselesi diye. Çoğu zaman evden doğru dürüst çıkmıyoruz ama asıl evde tutulması gereken ve her yere giren çıkan gençler, çocuklar ile taşınan virüs ölümlerine sebep oldu ne yazık ki… Şu an Bulancak’ta duyuyoruz arkadaş ve tanıdık hastalığa yakalanmış ve evde izole durumdalar.

Bulancak alarm veriyor, hastalığa yakalanan bazı insanlar bunu gizleyip sosyal hayattan izole olmuyorlar. Bulancak’ta durum hiç açıcı değil, çember gün geçtikçe daraldıkça daralıyor. Sağlık çalışanları yorgun ve bitkin, hastane alt yapıları artık yetersiz kalıyor. Herkes kendi yasağını kendi ilan etse sağlıkçıların omuzuna binen yük azalmış olacak…

Ülkemizde her 10 kişiden 6’sı yakın veya uzak tanıdıklardan Kovid-19 pozitif haberi aldığını belirtiyor. Virüs her yerde bayram yapıyor ve tüm bu gelişmeler rağmen hala toplumun yaklaşık beşte biri salgında yeni bir zirve yaşandığını düşünmüyor. Daha önceki haftalarda da gördüğümüz üzere yüz binlerce insan hala bu fikirde. Geri kalan vatandaşlar da ister istemez daha sıkı önlem talebinde bulunuyorlar.

Haberini aldığımız aşı ve belki arkasından gelecek başka aşılar yaygın şekilde uygulanana kadar dayanabilmek için hem bilinçlenme, hem de topyekûn önlem almak zorundayız. Yoksa dünyada binlerce can ölmeye devam eder.

Hepinize sağlıklı günler dilerim…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.