Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

HEMŞİRELİK MESLEĞİ GECESİ-GÜNDÜZÜ OLMAYAN BİR YAŞAM MARATONUDUR

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arası Hemşirelik haftası olarak kutlanır. Bende bugünkü yazımda Hemşirelik mesleğinin zorluklarından söz etmek istedim. Hemşirelik mesleği gecesi-gündüzü olmayan bir yaşam maratonudur. Hastanın tedavisi ve dertleriyle uğraşan hemşire herkese moral vermek, mutlu görünmek zorundadır ama dertleriyle ilgilenen kimse yoktur. Hemşire hanım, gösterdiği bütün özveriye, yüklendiği tüm yorgunluğa rağmen tek başına yaşam kuracak bir maddi gelire sahip değildir. Hemşirenin önemini biliyoruz ama değerini biliyor muyuz? Büyük sorumluluk sahibi olmayı gerektiren mesleklerden biri de hemşireliktir. Sorumluluğun yanı sıra hastalara karşı duyarlı, merhametli, güler yüzlü davranmak da en önemli unsurlardan biridir. Tam bir özveri mesleği diyebileceğimiz hemşirelik, bu mesleğe sahip olanların hayatlarında önemli deneyimler kazandırıyor. Hemşirelik, fedakârlık isteyen bir meslektir. Ama bir o kadar da işini icra ederken mutluluk duyduğun bir meslek. Her hayırlı duanın başında önce sağlık geliyor. Onlarda insanların sağlıklı olmaları için yardım ediyor ve onların hayır dualarını alıyor. Her bir hasta ilk önce samimi ve sıcak bir karşılama, güler yüz, kendisini anlayacak ve derdini anlatacak birilerini karşısında bulmak ister. Hemşirelik mesleğinin zorluklarının başında büyük sorumluluk sahibi olma gerekiyor. Her ne olursa olsun hasta karşısında güler yüzlü olmak, yardım eli uzatmak ve hastanın güvenini kazanmak gerek. Hastanelerimizde çok sayıda hastalarımızın olmasına rağmen yoğun çalışma tempo sonucunda doktorlar ve hemşireler, tam bir ekip olarak ülkemizde başarılı işlere imza atmakta.  Hemşirelik mesleği, insanın doğumundan ölümüne kadar ki süreçte var olan bir meslektir. Gerçekten bu mesleğe gönül verenlerin ve sağlıklı olmak isteyenlerin bu mesleğe yönelenleri karşılarındaki hastaların her kim olursa olsun ellerinden gelen her türlü fedakârlığı ve yardımı yapan hemşirelerimizin, hemşireler haftası kutlu olsun.
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2018 - Cuma
Erol KÜÇÜK

HEMŞİRELİK MESLEĞİ GECESİ-GÜNDÜZÜ OLMAYAN BİR YAŞAM MARATONUDUR

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arası Hemşirelik haftası olarak kutlanır. Bende bugünkü yazımda Hemşirelik mesleğinin zorluklarından söz etmek istedim.
Hemşirelik mesleği gecesi-gündüzü olmayan bir yaşam maratonudur. Hastanın tedavisi ve dertleriyle uğraşan hemşire herkese moral vermek, mutlu görünmek zorundadır ama dertleriyle ilgilenen kimse yoktur.
Hemşire hanım, gösterdiği bütün özveriye, yüklendiği tüm yorgunluğa rağmen tek başına yaşam kuracak bir maddi gelire sahip değildir. Hemşirenin önemini biliyoruz ama değerini biliyor muyuz?
Büyük sorumluluk sahibi olmayı gerektiren mesleklerden biri de hemşireliktir. Sorumluluğun yanı sıra hastalara karşı duyarlı, merhametli, güler yüzlü davranmak da en önemli unsurlardan biridir. Tam bir özveri mesleği diyebileceğimiz hemşirelik, bu mesleğe sahip olanların hayatlarında önemli deneyimler kazandırıyor.
Hemşirelik, fedakârlık isteyen bir meslektir. Ama bir o kadar da işini icra ederken mutluluk duyduğun bir meslek. Her hayırlı duanın başında önce sağlık geliyor. Onlarda insanların sağlıklı olmaları için yardım ediyor ve onların hayır dualarını alıyor.
Her bir hasta ilk önce samimi ve sıcak bir karşılama, güler yüz, kendisini anlayacak ve derdini anlatacak birilerini karşısında bulmak ister.
Hemşirelik mesleğinin zorluklarının başında büyük sorumluluk sahibi olma gerekiyor. Her ne olursa olsun hasta karşısında güler yüzlü olmak, yardım eli uzatmak ve hastanın güvenini kazanmak gerek.
Hastanelerimizde çok sayıda hastalarımızın olmasına rağmen yoğun çalışma tempo sonucunda doktorlar ve hemşireler, tam bir ekip olarak ülkemizde başarılı işlere imza atmakta.  Hemşirelik mesleği, insanın doğumundan ölümüne kadar ki süreçte var olan bir meslektir. Gerçekten bu mesleğe gönül verenlerin ve sağlıklı olmak isteyenlerin bu mesleğe yönelenleri karşılarındaki hastaların her kim olursa olsun ellerinden gelen her türlü fedakârlığı ve yardımı yapan hemşirelerimizin, hemşireler haftası kutlu olsun.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.