Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

HAYATTA SU GİBİ BERRAK OLABİLMEK

Hiçbir nehir  kaynağından yola çıktıktan sonra hedefi olan denizi az veya çok  bulandırmadan ulaşamaz. İnsanoğlu’da nehir gibidir. Dünya’ya geldiğimiz andan  itibaren yavaş,yavaş bulanmaya başlar;ve bulanmanın en hızlı yaşandığı evre orta yaşlılık döneminde gerçekleşir. Hem kusur işlemekteyiz hemde kusurlarımızdan haberdar değiliz.İnsan kusurlarıyla  yüzleşebiliyorsa o zaman af kapısına dayanır ve bulanmaktan kurtulur. İnsan ömrü bir  andan ibarettir.Sonunda bir varmış,bir yokmuş masala döneceğiz.Bu an adlı kısacık zaman diliminde insanlara hoşgörü ile yaklaşabilirsek  ne mutlu bize… Ateş gibi arındırıcı alev olmak,su gibi donmadan akmak,hava gibi serin ve hafif süzülmek ve toprak gibi el vermek istiyorsak bu kısacık zamanı olan ölümlü dünyada yol vererek yol almalıyız İnsan, doğasına göre yaşayabilendir.Kendi istek ve arzularına  cevap vermekle birlikte bu istek ve arzularında  bütünsel bir birliktelik yaratabilendir;karşısındakinin yaptıkları ve söylediklerine değil onun gönlünden geçirdiklerini anlayan ardından da anlamlandırabilendir. Gönülden gönüle giden yolda  sevgiyle yol alan ve saygıyla yol verendir;toplum içerisinden kopmadan hayatta elde ettiği  başarılarıyla  isim ve sıfatlarıyla büyürken tevazu erdemi iklimi sayesinde  herkesin önünde küçülendir.Cehaletleriyle haddini aşananlara hal diliyle hadlerini ifade edendir;kamil insan ise Yaradan’ın istek ve arzusudur.Unutulmamalı; mal,makam,sıfat  geçici ve asla ebediyen kalıcı olmayan şeylerdir.Her maddi manevi kazanımlarımızın sadece emanetçileriyiz.İnsan meşhur olmak ister;hem kendi nezdinde kendisine  hem de başkasının  nezdinde.Ancak bilinmelidir ki en meşhur insan en iyi olan insandır.Bu aşamada iyi ve adil olan  insan da mutlaka  insanına göre iyi ve adil olmalıdır.iyi,adil,cömert olmayan,ayağı yere basmayan,ne oldum delisi olan, saygıda kusur eden,böbürlenen,cömert olmayan birisine  fazlasıyla  bu değerler kullanılırsa  o zaman o kişiye vermiş olduğunuz zararı kısa süre sonra göstereceği  vefasızlıkla anlayız.Mesele hayatta su gibi berrak olabilmek….
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2018 - Cuma
Erol KÜÇÜK

HAYATTA SU GİBİ BERRAK OLABİLMEK

Hiçbir nehir  kaynağından yola çıktıktan sonra hedefi olan denizi az veya çok  bulandırmadan ulaşamaz. İnsanoğlu’da nehir gibidir. Dünya’ya geldiğimiz andan  itibaren yavaş,yavaş bulanmaya başlar;ve bulanmanın en hızlı yaşandığı evre orta yaşlılık döneminde gerçekleşir.

Hem kusur işlemekteyiz hemde kusurlarımızdan haberdar değiliz.İnsan kusurlarıyla  yüzleşebiliyorsa o zaman af kapısına dayanır ve bulanmaktan kurtulur.

İnsan ömrü bir  andan ibarettir.Sonunda bir varmış,bir yokmuş masala döneceğiz.Bu an adlı kısacık zaman diliminde insanlara hoşgörü ile yaklaşabilirsek  ne mutlu bize…

Ateş gibi arındırıcı alev olmak,su gibi donmadan akmak,hava gibi serin ve hafif süzülmek ve toprak gibi el vermek istiyorsak bu kısacık zamanı olan ölümlü dünyada yol vererek yol almalıyız

İnsan, doğasına göre yaşayabilendir.Kendi istek ve arzularına  cevap vermekle birlikte bu istek ve arzularında  bütünsel bir birliktelik yaratabilendir;karşısındakinin yaptıkları ve söylediklerine değil onun gönlünden geçirdiklerini anlayan ardından da anlamlandırabilendir.

Gönülden gönüle giden yolda  sevgiyle yol alan ve saygıyla yol verendir;toplum içerisinden kopmadan hayatta elde ettiği  başarılarıyla  isim ve sıfatlarıyla büyürken tevazu erdemi iklimi sayesinde  herkesin önünde küçülendir.Cehaletleriyle haddini aşananlara hal diliyle hadlerini ifade edendir;kamil insan ise Yaradan’ın istek ve arzusudur.Unutulmamalı; mal,makam,sıfat  geçici ve asla ebediyen kalıcı olmayan şeylerdir.Her maddi manevi kazanımlarımızın sadece emanetçileriyiz.İnsan meşhur olmak ister;hem kendi nezdinde kendisine  hem de başkasının  nezdinde.Ancak bilinmelidir ki en meşhur insan en iyi olan insandır.Bu aşamada iyi ve adil olan  insan da mutlaka  insanına göre iyi ve adil olmalıdır.iyi,adil,cömert olmayan,ayağı yere basmayan,ne oldum delisi olan, saygıda kusur eden,böbürlenen,cömert olmayan birisine  fazlasıyla  bu değerler kullanılırsa  o zaman o kişiye vermiş olduğunuz zararı kısa süre sonra göstereceği  vefasızlıkla anlayız.Mesele hayatta su gibi berrak olabilmek….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.