Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

HAYALİMDEKİ İSTANBUL

Demişti ki şair "Dün sana dün bir tepeden baktım Aziz İstanbul./Görmedim,gezmediğim,sevmediğim hiç bir yer./Ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfince kurul/Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer"... Bu sessiz şehrin fotoğrafları eşliğinde nostaljik bir yolculuk vadeden "Hayalimdeki İstanbul" adlı sergi'yi İstanbulda iken İstanbul Bebek sanat galerisi  Visione Art Gallery'de gezme fırsatı buldum. 26 fotoğrafçının Beylerbeyi Sarayı'ndan Paşabahçe'ye,Yıldız Kavağı'ndan Burgazada'ya İstanbul'un denize selam duran semtlerinden fotoğrafları izleme fırsatı buldum. Sergi her geçen gün görüntüsünden  ve yaşam alışkanlıklarından güzelliklerin kaybolduğu İstanbul'u hayallerdeki haliyle yeniden canlandırmayı hedefliyor. Sergide fotoğrafları bulunan isimler hem kendi geçmişlerinden hem de eski kartpostallardaki İstanbul'dan ilham alarak görsel bir yolculuğa çıkıp gördüklerini,biriktir diklerini,âna hapsettiklerini sanatseverlerle paylaşıyor. İstanbul'u birer fotoğraf karesinde hatırlamak isteyenler sergiyi 13 Mart'a kadar ziyaret edebilirler.
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

HAYALİMDEKİ İSTANBUL

Demişti ki şair "Dün sana dün bir tepeden baktım Aziz İstanbul./Görmedim,gezmediğim,sevmediğim hiç bir yer./Ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfince kurul/Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer"...

Bu sessiz şehrin fotoğrafları eşliğinde nostaljik bir yolculuk vadeden "Hayalimdeki İstanbul" adlı sergi'yi İstanbulda iken İstanbul Bebek sanat galerisi  Visione Art Gallery'de gezme fırsatı buldum.

26 fotoğrafçının Beylerbeyi Sarayı'ndan Paşabahçe'ye,Yıldız Kavağı'ndan Burgazada'ya İstanbul'un denize selam duran semtlerinden fotoğrafları izleme fırsatı buldum.

Sergi her geçen gün görüntüsünden  ve yaşam alışkanlıklarından güzelliklerin kaybolduğu İstanbul'u hayallerdeki haliyle yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Sergide fotoğrafları bulunan isimler hem kendi geçmişlerinden hem de eski kartpostallardaki İstanbul'dan ilham alarak görsel bir yolculuğa çıkıp gördüklerini,biriktir diklerini,âna hapsettiklerini sanatseverlerle paylaşıyor.

İstanbul'u birer fotoğraf karesinde hatırlamak isteyenler sergiyi 13 Mart'a kadar ziyaret edebilirler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.