Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GURURUMUZ ENVER YÜCEL

Türkiye’nin gururu Enver Yücel BM Eğitim Ve Araştırma Enstitüsü Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanlığına getirildi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, Birleşmiş Milletler Eğitim Ve Araştırma Enstitüsü’ne (UNITAR) bağlı Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi’nin ’CİFAL’ İstanbul’un açılışı için Türkiye’ye geldi. Dünyanın dört bir yanında merkezleri bulunan UNİTER’e bağlı CIFAL merkezleri, Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e Nikhil Seth tarafından BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı unvanı, Birleşmiş Milletler Sertifikası (UNC) VE Birleşmiş Milletler bayrağı verildi. Daha önceki yıllarda Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşen ve yıl boyunca süren BM etkinliklerinin ödüllendirildiği ‘’UNCA Ödülleri’’, New York’ta düzenlenen törende ilk kez bir Türk eğitimci Enver Yücel, ’’Küresel Eğitime Katkı Ödülünü almıştı. Ödülü dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Kİ-moon’un elinden almıştı.  Türkiye Enver Yücel’le ne kadar gurur duysa azdır. Hayatını Dünya’da eğitime adamış ender kişilerden biri, belki de rakipsiz. Bundan 51 yıl önce tesadüfen küçük bir dershane ile başladığı eğitim yolculuğunda eğitim kurumlarına bugün benim bildiğim 3 kıta ve 7 ülkede kurduğu üniversitelerle bir dünya markası oldu bile… Bir toplumun gelişmişlik düzeyi onun eğitime verdiği önemi de gösterir. Globalleşen, sınırların kalktığı günümüz dünyasında eğitim hiç şüphesiz çağımızın en önemli ihtiyaçlarından biri. Gerçek bu olunca okul öncesinden üniversiteye kadar verilen eğitim kadar, eğitimi kimlerin verdiği de önemli bir rol oynar. Bundan 51 yıl önce İstanbul’da üç odalı bir dershane ile başlayan Enver Yücel günümüzde BAU Global ile yaklaşık 10 ayrı ülkede kaliteyi artırarak eğitimde öncü bir Türk markası olmaya devam ediyor. Eğitimin önemini bilen, öğrenciyi anlayan bir iş adamı değil, bir eğitimci. Artık hedefi dünyanın en büyük ve en saygın eğitim kurumlarından biri olmak.  Türk ve Dünya eğitiminin ‘duayeni’ Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu Enver Yücel kendi yazdığı ‘’Hayatım Eğitim’ ’kitabında birlik ve beraberlik içinde olmamızdan söz ediyor. Uğur okulları, diğer okullarla iş birliği içinde fevkalede başarılı bir proje gerçekleştirdi. Her izleyişimde çok beğendiğim, çok etkilendiğim bu projenin adı ‘Anadolu Rüyası’ idi, Bu projenin gösteriminde bütün renkleriyle Türkiye, Türkiye’nin kültürel güzellikleri, müzik ve halk oyunlarıyla sunuldu.  Bence dünyanın saygın üniversitelerinden olan Bahçeşehir Üniversitesini kuran ve de üniversitemizi ‘global’ bir konuma getiren ve BM ödül üzerine ödül alan Enver Yücel hocamın yaşadığı hayat tecrübelerinden örnek ve ibret almak şahsi ve milli kazancımız olacaktır!
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

GURURUMUZ ENVER YÜCEL

Türkiye’nin gururu Enver Yücel BM Eğitim Ve Araştırma Enstitüsü Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanlığına getirildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, Birleşmiş Milletler Eğitim Ve Araştırma Enstitüsü’ne (UNITAR) bağlı Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi’nin ’CİFAL’ İstanbul’un açılışı için Türkiye’ye geldi. Dünyanın dört bir yanında merkezleri bulunan UNİTER’e bağlı CIFAL merkezleri, Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e Nikhil Seth tarafından BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı unvanı, Birleşmiş Milletler Sertifikası (UNC) VE Birleşmiş Milletler bayrağı verildi.

Daha önceki yıllarda Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşen ve yıl boyunca süren BM etkinliklerinin ödüllendirildiği ‘’UNCA Ödülleri’’, New York’ta düzenlenen törende ilk kez bir Türk eğitimci Enver Yücel, ’’Küresel Eğitime Katkı Ödülünü almıştı. Ödülü dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Kİ-moon’un elinden almıştı.

 Türkiye Enver Yücel’le ne kadar gurur duysa azdır. Hayatını Dünya’da eğitime adamış ender kişilerden biri, belki de rakipsiz.

Bundan 51 yıl önce tesadüfen küçük bir dershane ile başladığı eğitim yolculuğunda eğitim kurumlarına bugün benim bildiğim 3 kıta ve 7 ülkede kurduğu üniversitelerle bir dünya markası oldu bile…

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi onun eğitime verdiği önemi de gösterir. Globalleşen, sınırların kalktığı günümüz dünyasında eğitim hiç şüphesiz çağımızın en önemli ihtiyaçlarından biri. Gerçek bu olunca okul öncesinden üniversiteye kadar verilen eğitim kadar, eğitimi kimlerin verdiği de önemli bir rol oynar. Bundan 51 yıl önce İstanbul’da üç odalı bir dershane ile başlayan Enver Yücel günümüzde BAU Global ile yaklaşık 10 ayrı ülkede kaliteyi artırarak eğitimde öncü bir Türk markası olmaya devam ediyor. Eğitimin önemini bilen, öğrenciyi anlayan bir iş adamı değil, bir eğitimci. Artık hedefi dünyanın en büyük ve en saygın eğitim kurumlarından biri olmak.

 Türk ve Dünya eğitiminin ‘duayeni’ Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu Enver Yücel kendi yazdığı ‘’Hayatım Eğitim’ ’kitabında birlik ve beraberlik içinde olmamızdan söz ediyor.

Uğur okulları, diğer okullarla iş birliği içinde fevkalede başarılı bir proje gerçekleştirdi. Her izleyişimde çok beğendiğim, çok etkilendiğim bu projenin adı ‘Anadolu Rüyası’ idi, Bu projenin gösteriminde bütün renkleriyle Türkiye, Türkiye’nin kültürel güzellikleri, müzik ve halk oyunlarıyla sunuldu.

 Bence dünyanın saygın üniversitelerinden olan Bahçeşehir Üniversitesini kuran ve de üniversitemizi ‘global’ bir konuma getiren ve BM ödül üzerine ödül alan Enver Yücel hocamın yaşadığı hayat tecrübelerinden örnek ve ibret almak şahsi ve milli kazancımız olacaktır!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.