Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GÜLE, GÜLE SEVGİLİ FAİK HOCAM

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde camii avlusu Faik Öğretmeni son yolculuğuna uğurlamak için doldu taştı. Caminin avlusu dolarken, çevresi de adeta doldu taştı. Sevenleri, dostları, öğrencileri, tanıdık tanımadık herkes adeta yarıştı törende bulunmak için. Sevgili Öğretmenim, çevresinde güzel izleri ve saygıdeğer yeriyle hep iyi hatırlayacağım. Acı haber medyadan geldi. ‘Faik Öğretmeni kaybettik’ Bir tweet attım: ‘Sevgili Öğretmenim, Faik Karakılıç’ı kaybettik, kendisini sevgiyle, rahmetle anıyorum. Nur içinde yatsın. Başımız sağolsun’ Tweet elbette yeterli değildi. Akşama doğru bilgisayarımın başına geçtim. Faik Öğretmeni, onun dünyamdaki yerini düşündüm. Sevgili Öğretmenin benim dünyamdaki yeri büyüktü, saygıdeğerdi. Vefat haberini aldığımda üzüntümden konuşamadım, dünya birden durdu sanki… Her zaman iyimserliği, iyi niyeti ve güler yüzü ile kazınmıştı aklıma, onun gibi öğrencilerine, mesleğine tutkun bir insanın bu kadar çabuk bizden ayrılabileceğine bir türlü inanamadım. İçten gülüşünü ve samimi sohbetlerini her zaman hatırlayacağım! Faik Öğretmenimle, önce kızımın, sonraki yıllarda oğlumun hafta sonları Uğur Dershanesine gitmelerinden dolayı ara sıra sohbet etme fırsatı buluyordum. Şıklığına her zaman özen gösteren, takım elbise ile hafızama kazınan Faik Karakılıç, her anı dershanesine, öğrencisine adanmış yaşamı ve o kadar hayta öğrenciyi melek haline dönüştüren yeteneği ile hafızamda yer alan öğretmenimi benim gibi dostlarının da unutamayacağı düşüncesini taşıyorum. Eğitimin yanı sıra sporu seven, hafta sonları öğrencileriyle doğa yürüyüşüne çıkan bir öğretmen olarak hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir. Faik Karakılıç ile sadece dershanede iken değil, okul dışında da görüştüğüm için yakınen tanıdığım bir değerli dost idi. Yaptığı işin önemini ve diğer mesleklerden farklı olduğunun bilinci ile öğretmenliği sadece iş olarak görmemiş, bu kutsal görevi kendisine yaşam tarzı olarak benimsemişti. Sadece dershanede değil, dershane dışında da öğretmen gibi yaşıyor, öğretmen gibi davranıyordu. Mesleği hayatının tamamını kaplamıştı. Bu kentteki her şeyin bir anlamı bir karşılığı vardır. Bizi kente bağlayan, onu bize sevdiren de işte bu unsurlardır ve okuduğumuz okullar, gittiğimiz dershaneler, öğretmenlerimizde bu unsurların başında gelir. Faik Öğretmenin örnek meslek yaşamı ders niteliği kazandırılarak mutlaka yeni kuşaklara anlatılmalıdır. Bir kentin eğitimcileri, o kentin vazgeçilmez yapı taşlarıdır. Kendi özgün öğretmenlerini, eğitim yöneticilerini örnek almayan, unutulmaya terk eden toplumlar, eğitim çağındaki çocukların, gençlerin sorunları ile boğuşup durmaktan başka bir şeye vakit bulamazlar. Ama maalesef yaşadığı coğrafyanın usta öğretmenlerini tanımayan, onların değerini anlayamayan bir kuşak yetişiyor. Faik Karakılıç, unutulmaması gereken bir değerdir. O’nu ve onun nezdinde vefat eden bütün öğretmenlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. Faik Karakılıç’a Allah’tan rahmet dilerken, hepimizin başı sağolsun diyorum…
Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

GÜLE, GÜLE SEVGİLİ FAİK HOCAM

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde camii avlusu Faik Öğretmeni son yolculuğuna uğurlamak için doldu taştı. Caminin avlusu dolarken, çevresi de adeta doldu taştı. Sevenleri, dostları, öğrencileri, tanıdık tanımadık herkes adeta yarıştı törende bulunmak için. Sevgili Öğretmenim, çevresinde güzel izleri ve saygıdeğer yeriyle hep iyi hatırlayacağım. Acı haber medyadan geldi.

‘Faik Öğretmeni kaybettik’

Bir tweet attım: ‘Sevgili Öğretmenim, Faik Karakılıç’ı kaybettik, kendisini sevgiyle, rahmetle anıyorum. Nur içinde yatsın. Başımız sağolsun’

Tweet elbette yeterli değildi. Akşama doğru bilgisayarımın başına geçtim.
Faik Öğretmeni, onun dünyamdaki yerini düşündüm.
Sevgili Öğretmenin benim dünyamdaki yeri büyüktü, saygıdeğerdi. Vefat haberini aldığımda üzüntümden konuşamadım, dünya birden durdu sanki… Her zaman iyimserliği, iyi niyeti ve güler yüzü ile kazınmıştı aklıma, onun gibi öğrencilerine, mesleğine tutkun bir insanın bu kadar çabuk bizden ayrılabileceğine bir türlü inanamadım. İçten gülüşünü ve samimi sohbetlerini her zaman hatırlayacağım!

Faik Öğretmenimle, önce kızımın, sonraki yıllarda oğlumun hafta sonları Uğur Dershanesine gitmelerinden dolayı ara sıra sohbet etme fırsatı buluyordum. Şıklığına her zaman özen gösteren, takım elbise ile hafızama kazınan Faik Karakılıç, her anı dershanesine, öğrencisine adanmış yaşamı ve o kadar hayta öğrenciyi melek haline dönüştüren yeteneği ile hafızamda yer alan öğretmenimi benim gibi dostlarının da unutamayacağı düşüncesini taşıyorum.

Eğitimin yanı sıra sporu seven, hafta sonları öğrencileriyle doğa yürüyüşüne çıkan bir öğretmen olarak hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir.

Faik Karakılıç ile sadece dershanede iken değil, okul dışında da görüştüğüm için yakınen tanıdığım bir değerli dost idi.

Yaptığı işin önemini ve diğer mesleklerden farklı olduğunun bilinci ile öğretmenliği sadece iş olarak görmemiş, bu kutsal görevi kendisine yaşam tarzı olarak benimsemişti. Sadece dershanede değil, dershane dışında da öğretmen gibi yaşıyor, öğretmen gibi davranıyordu. Mesleği hayatının tamamını kaplamıştı.

Bu kentteki her şeyin bir anlamı bir karşılığı vardır. Bizi kente bağlayan, onu bize sevdiren de işte bu unsurlardır ve okuduğumuz okullar, gittiğimiz dershaneler, öğretmenlerimizde bu unsurların başında gelir. Faik Öğretmenin örnek meslek yaşamı ders niteliği kazandırılarak mutlaka yeni kuşaklara anlatılmalıdır. Bir kentin eğitimcileri, o kentin vazgeçilmez yapı taşlarıdır. Kendi özgün öğretmenlerini, eğitim yöneticilerini örnek almayan, unutulmaya terk eden toplumlar, eğitim çağındaki çocukların, gençlerin sorunları ile boğuşup durmaktan başka bir şeye vakit bulamazlar. Ama maalesef yaşadığı coğrafyanın usta öğretmenlerini tanımayan, onların değerini anlayamayan bir kuşak yetişiyor.

Faik Karakılıç, unutulmaması gereken bir değerdir. O’nu ve onun nezdinde vefat eden bütün öğretmenlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. Faik Karakılıç’a Allah’tan rahmet dilerken, hepimizin başı sağolsun diyorum…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.