Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GÜLE GÜLE ÖNER ABİ

Bulancak Belediyesi’nin efsane başkanı Öner Eriş, geçtiğimiz cumartesi günü mahşeri anımsatan bir kalabalıkla  düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.Öner Abi’nin  cenazesi, Bulancak Belediyesi kapısında  düzenlenen törenin ardından, orta camii ye  getirildi.Orda  öğle namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası Bulancak Eski mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze’de her siyasi düşünceyi paylaşan Bulancak,Giresun,Ordu,Piraziz’den insanlar camii avlusunu tıklım tıklım doldurdu.Tören sırasında camii dolarken, caminin  dışında da çok sayıda sevenleri hazır  bulundu. Belediye önündeki  törende   Efsane Başkanla ile ilgili konuşmalar yapıldı.Milletvekili Avukat Kadir Aydın Efsane başkanın Bulancak’ta gerçekten çok önemli biri olduğunu, gönüllerin adamı olduğunu söyledi. Öner abi;farklılıkların zenginlik olduğunu bize öğretenlerden birisi oldu. Bu ilçenin sembollerinden birisi oldu.Üst üste 20 yıl başkanlık yaptı. Bugün burada ona veda ederken de hayatı boyunca çok güzel yaptığı bir şeyi bir kez daha yaptı. Bu şehri bütünleştirdi. Yapılan törende şehrin ve ilçenin  bütün renklerini, bütün zenginliklerini tek vücut yapmayı bir kez daha bizlere gösterdi. Öner abi’yi son yolculuğuna uğurlayan Bulancaklılar,İlçenin efsane başkanını  yalnız bırakmadı.Yüzlerce  Bulancaklı her siyasi görüşe sahip insanlar orta camii avlusunda buluşarak Öner abiye karşı son görevlerini yerine getirdiler.   Bulancak’ta tam dört dönem belediye başkanlığı yapan ve başkanlık döneminde yaptığı çalışmalarıyla gönüllere taht kuran ve Bulancak siyasi tarihine altın harflerle kazınmış Öner abiye güle güle diyoruz. O güzel insanın ardından birşeyler yazabilmek zorda olsa yazmak benim görevim.Ne diyorduk o güzel insanlar beyaz atlara binip gittiler.o’da göç kervanına katıldı.Katılmayacak yok ki... O’nu 1984 seçimlerinde ihtilalin tozu dumanı ortadan kalkarken Turgut Özal’ın Anavatanı ortalığı silip süpürürken Bulancak Belediye Başkanlığı koltuğunda gördük.İşte o tarihten sonra Bulancak için kolları sıvadı.O dönemlerde çalıştığım Bulancak Anadolu Ajansı muhabirliğim döneminde onlarca haberine imza attım. İlçe halkı ile bütünleşen fakirin fukaranın hakkını gözeten bir başkan portresi çizdi önümüze.Sofrası herkese yüreği gibi açık olan,siyasi kariyeri’nden  halk adamı yönünü hiçbir zaman kaybetmeyen kazandığı her seçimin ardından rakipleri ile dost geçinen ve kimsenin gönlünü kırmayan bir örnek teşkil etti. Allah nur içinde yatırsın...  
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

GÜLE GÜLE ÖNER ABİ

Bulancak Belediyesi’nin efsane başkanı Öner Eriş, geçtiğimiz cumartesi günü mahşeri anımsatan bir kalabalıkla  düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.Öner Abi’nin  cenazesi, Bulancak Belediyesi kapısında  düzenlenen törenin ardından, orta camii ye  getirildi.Orda  öğle namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası Bulancak Eski mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze’de her siyasi düşünceyi paylaşan Bulancak,Giresun,Ordu,Piraziz’den insanlar camii avlusunu tıklım tıklım doldurdu.Tören sırasında camii dolarken, caminin  dışında da çok sayıda sevenleri hazır  bulundu. Belediye önündeki  törende   Efsane Başkanla ile ilgili konuşmalar yapıldı.Milletvekili Avukat Kadir Aydın Efsane başkanın Bulancak’ta gerçekten çok önemli biri olduğunu, gönüllerin adamı olduğunu söyledi.

Öner abi;farklılıkların zenginlik olduğunu bize öğretenlerden birisi oldu. Bu ilçenin sembollerinden birisi oldu.Üst üste 20 yıl başkanlık yaptı. Bugün burada ona veda ederken de hayatı boyunca çok güzel yaptığı bir şeyi bir kez daha yaptı. Bu şehri bütünleştirdi. Yapılan törende şehrin ve ilçenin  bütün renklerini, bütün zenginliklerini tek vücut yapmayı bir kez daha bizlere gösterdi. Öner abi’yi son yolculuğuna uğurlayan Bulancaklılar,İlçenin efsane başkanını  yalnız bırakmadı.Yüzlerce  Bulancaklı her siyasi görüşe sahip insanlar orta camii avlusunda buluşarak Öner abiye karşı son görevlerini yerine getirdiler.   Bulancak’ta tam dört dönem belediye başkanlığı yapan ve başkanlık döneminde yaptığı çalışmalarıyla gönüllere taht kuran ve Bulancak siyasi tarihine altın harflerle kazınmış Öner abiye güle güle diyoruz.

O güzel insanın ardından birşeyler yazabilmek zorda olsa yazmak benim görevim.Ne diyorduk o güzel insanlar beyaz atlara binip gittiler.o’da göç kervanına katıldı.Katılmayacak yok ki...

O’nu 1984 seçimlerinde ihtilalin tozu dumanı ortadan kalkarken Turgut Özal’ın Anavatanı ortalığı silip süpürürken Bulancak Belediye Başkanlığı koltuğunda gördük.İşte o tarihten sonra Bulancak için kolları sıvadı.O dönemlerde çalıştığım Bulancak Anadolu Ajansı muhabirliğim döneminde onlarca haberine imza attım.

İlçe halkı ile bütünleşen fakirin fukaranın hakkını gözeten bir başkan portresi çizdi önümüze.Sofrası herkese yüreği gibi açık olan,siyasi kariyeri’nden  halk adamı yönünü hiçbir zaman kaybetmeyen kazandığı her seçimin ardından rakipleri ile dost geçinen ve kimsenin gönlünü kırmayan bir örnek teşkil etti. Allah nur içinde yatırsın...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.