Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZI ALKIŞLIYORUZ

Türkiye’nin dört bir yanından görme engelli, engel tanımayan evlatların öğretmenleriyle 6 ay boyunca Zoom üzerinden seslendirme, diksiyon, drama ve tonlama eğitim ve çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları ‘’Yol Arkadaşım, Can Arkadaşım’’ adlı radyo tiyatrosu mükemmeldi. Görme Engelli çocuklarımızı yürekten kutluyoruz. Bu tiyatronun hazırlanmasında bu 16 görme engelli öğrencilerimizle gönülden ve candan 6 ay boyunca gecelerini gündüze katıp çalıştırarak destek veren başta tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü, reji asistanları Gönül Güçlü, Meltem Öztürk ve yakından tanıdığınız Bulancak İstiklal İlkokulu İngilizce öğretmeni Ayşen Engin’in eğitimleri ve çalışmaları sonucu, görme engelli öğrencilerin yaşadıkları gerçek anılar ve yazdıkları hikâyelerden de esinlenerek Göktan Güçlü’nün güçlü kaleminden çıkan radyo tiyatrosu dinleyenleri etkiledi. Oyunun jenerik müziğini de görme engelli öğrencilerden Şevval Koç oyun için özel olarak kendisi bestelemiş ve piyanosu ile icra etmiş. Herkesi bu can evlatları desteklemek ve engellerin sadece zihinlerde olduğuna, başarının bahanesinin olmadığına bizzat Damla Radyosu’nda oyunu dinleyerek şahit oldum. Umarım iler ki günlerde bu oyun Giresun ve Ordu yerel radyolarımızda da yer bulur. Aynı zamanda Youtube’de videosu var. Buradan hatırlatmak isterim. Radyo tiyatroları görme engelli çocuklarımızın karanlık dünyalarına açılmış bir aydınlıktır. 6 ay boyunca gönüllü 4 arkadaşın çalışmaları sonucu heyecanlı, zorlu ama bir o kadarda keyifli ve başarılı olan bu oyun, ülke çapında bence örnek olacak bir nitelikte. Bu proje yürekten inananların desteği ile görme engelli çocuklarımıza ışık olacak. Onlar için bir şeyler yapabileceklerini, hayatlarına sesle açılan bir pencere açarak tiyatronun büyüsünden faydalanabilecekleri düşünülmüş. Sonunda mükemmel bir radyo oyunu ‘’Yol arkadaşım, can arkadaşım’’ karşımıza çıktı. Burada başta görme engelli çocuklarımız olmak üzere emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsem azdır...
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZI ALKIŞLIYORUZ

Türkiye’nin dört bir yanından görme engelli, engel tanımayan evlatların öğretmenleriyle 6 ay boyunca Zoom üzerinden seslendirme, diksiyon, drama ve tonlama eğitim ve çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları ‘’Yol Arkadaşım, Can Arkadaşım’’ adlı radyo tiyatrosu mükemmeldi. Görme Engelli çocuklarımızı yürekten kutluyoruz. Bu tiyatronun hazırlanmasında bu 16 görme engelli öğrencilerimizle gönülden ve candan 6 ay boyunca gecelerini gündüze katıp çalıştırarak destek veren başta tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü, reji asistanları Gönül Güçlü, Meltem Öztürk ve yakından tanıdığınız Bulancak İstiklal İlkokulu İngilizce öğretmeni Ayşen Engin’in eğitimleri ve çalışmaları sonucu, görme engelli öğrencilerin yaşadıkları gerçek anılar ve yazdıkları hikâyelerden de esinlenerek Göktan Güçlü’nün güçlü kaleminden çıkan radyo tiyatrosu dinleyenleri etkiledi.

Oyunun jenerik müziğini de görme engelli öğrencilerden Şevval Koç oyun için özel olarak kendisi bestelemiş ve piyanosu ile icra etmiş.

Herkesi bu can evlatları desteklemek ve engellerin sadece zihinlerde olduğuna, başarının bahanesinin olmadığına bizzat Damla Radyosu’nda oyunu dinleyerek şahit oldum.

Umarım iler ki günlerde bu oyun Giresun ve Ordu yerel radyolarımızda da yer bulur. Aynı zamanda Youtube’de videosu var. Buradan hatırlatmak isterim.

Radyo tiyatroları görme engelli çocuklarımızın karanlık dünyalarına açılmış bir aydınlıktır. 6 ay boyunca gönüllü 4 arkadaşın çalışmaları sonucu heyecanlı, zorlu ama bir o kadarda keyifli ve başarılı olan bu oyun, ülke çapında bence örnek olacak bir nitelikte.

Bu proje yürekten inananların desteği ile görme engelli çocuklarımıza ışık olacak. Onlar için bir şeyler yapabileceklerini, hayatlarına sesle açılan bir pencere açarak tiyatronun büyüsünden faydalanabilecekleri düşünülmüş. Sonunda mükemmel bir radyo oyunu ‘’Yol arkadaşım, can arkadaşım’’ karşımıza çıktı. Burada başta görme engelli çocuklarımız olmak üzere emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsem azdır...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.