Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GÖNÜLLERİN VALİSİ HARUN SARIFAKIOĞULLARI

Bazı yöneticiler vardır sadece makamında oturur ve protokol yöneticisi olurlar. Sizleri protokol valisi değil insan merkezli vali olmayı seçen halkıyla, öğrencileriyle hatta çocuklarla 7’den 70’ e misali herkesi kucaklayan, ulaşılabilir, dokunulabilir olmakla yetinmeyen her şeyin ‘Devlet babadan’ beklendiği günümüzde ezber bozan, Giresun Valimiz Sayın Harun Sarıfakıoğulları ile tanıştırmak isterim. Geçtiğimiz hafta beni makamında kabul etti. Beni bir öğretmen olarak beni karşılamasını bir görmeliydiniz. Çok sıcak ve içtendi. Genç, çalışkan, gayretli, dürüst ve çok mütevazi bir insan. Hani derler ya ‘Adım atarken bir karınca dahi incitmez’ diye. Sayın Valim, sanki konuşurken bile karıncayı incitmez. Sakin sakin, yavaş bir sesle insanlara, vatandaşına bütün makam ve rütbelerin ve perdelerin aradan kalktığı iki dost iki arkadaşın konuşması gibi konuşur. Mülkiye amirliği meslek ve görevi; devletin bekası, milletin bekası ve halka hizmet bakımından çok önemli ve şerefli bir meslektir. Bu meslekten ülkemize hizmet eden çok saygın bürokrat, devlet adamı, milletvekili ve bakan vb. siyaset adamı yetişmiştir. Ülkemizde, illerimizde, ilçelerimizde ve bölgemizde iz bırakan efsane halk kahramanı mülki idare amirlerinin hizmet ve eserlerinin yaşayan hatıralarıyla doludur. İşte bu efsane valilerimizden biride burada kaldığı sürece arkasında iz bırakacak valilerimizden Sayın Harun Sarıfakıoğlları, Valimizi ne kadar yazsam az gelir. O sadece bir görev adamı değil, hem gönül adamı, hem de herkes tarafından sevilen bir insan. Giresun’da valilikte ilk görevi olmasına rağmen sanki 10 yıllık vali gibi. Valimizle ilgili ne söylesek azdır. 41 yıllık öğretmenlik yaşamımda ilk kez vali makamına çağrılıyorum. Bu benim için unutulmayacak, hatıralarda kalacak gurur verici bir onur. Gerçekten Giresun’da kısa bir zaman içinde devletin ve halkın valisi olduğunu yaptığı hizmet ve çalışmalar artık kendisini kabul ettirmiştir. Sayın Harun Sarıfakıoğulları Giresun için bir şanstır. Yaptığı hizmetler ve kısa bir zamanda halkın içine girmesiyle Vali Sarıvakıoğulları büyük bir takdir topladı. İyi ki Giresun’da böyle sevilen bir valimiz var. Başarılarının devamını diliyorum Sn. Valim! Bahtınız açık olsun. Kalın sağlıcakla... Selam sevgi ve saygılarımla.
Ekleme Tarihi: 26 Kasım 2018 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

GÖNÜLLERİN VALİSİ HARUN SARIFAKIOĞULLARI

Bazı yöneticiler vardır sadece makamında oturur ve protokol yöneticisi olurlar. Sizleri protokol valisi değil insan merkezli vali olmayı seçen halkıyla, öğrencileriyle hatta çocuklarla 7’den 70’ e misali herkesi kucaklayan, ulaşılabilir, dokunulabilir olmakla yetinmeyen her şeyin ‘Devlet babadan’ beklendiği günümüzde ezber bozan, Giresun Valimiz Sayın Harun Sarıfakıoğulları ile tanıştırmak isterim.

Geçtiğimiz hafta beni makamında kabul etti. Beni bir öğretmen olarak beni karşılamasını bir görmeliydiniz. Çok sıcak ve içtendi. Genç, çalışkan, gayretli, dürüst ve çok mütevazi bir insan. Hani derler ya ‘Adım atarken bir karınca dahi incitmez’ diye. Sayın Valim, sanki konuşurken bile karıncayı incitmez. Sakin sakin, yavaş bir sesle insanlara, vatandaşına bütün makam ve rütbelerin ve perdelerin aradan kalktığı iki dost iki arkadaşın konuşması gibi konuşur. Mülkiye amirliği meslek ve görevi; devletin bekası, milletin bekası ve halka hizmet bakımından çok önemli ve şerefli bir meslektir. Bu meslekten ülkemize hizmet eden çok saygın bürokrat, devlet adamı, milletvekili ve bakan vb. siyaset adamı yetişmiştir.

Ülkemizde, illerimizde, ilçelerimizde ve bölgemizde iz bırakan efsane halk kahramanı mülki idare amirlerinin hizmet ve eserlerinin yaşayan hatıralarıyla doludur. İşte bu efsane valilerimizden biride burada kaldığı sürece arkasında iz bırakacak valilerimizden Sayın Harun Sarıfakıoğlları, Valimizi ne kadar yazsam az gelir. O sadece bir görev adamı değil, hem gönül adamı, hem de herkes tarafından sevilen bir insan.

Giresun’da valilikte ilk görevi olmasına rağmen sanki 10 yıllık vali gibi. Valimizle ilgili ne söylesek azdır. 41 yıllık öğretmenlik yaşamımda ilk kez vali makamına çağrılıyorum. Bu benim için unutulmayacak, hatıralarda kalacak gurur verici bir onur. Gerçekten Giresun’da kısa bir zaman içinde devletin ve halkın valisi olduğunu yaptığı hizmet ve çalışmalar artık kendisini kabul ettirmiştir. Sayın Harun Sarıfakıoğulları Giresun için bir şanstır. Yaptığı hizmetler ve kısa bir zamanda halkın içine girmesiyle Vali Sarıvakıoğulları büyük bir takdir topladı. İyi ki Giresun’da böyle sevilen bir valimiz var. Başarılarının devamını diliyorum Sn. Valim! Bahtınız açık olsun. Kalın sağlıcakla... Selam sevgi ve saygılarımla.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.