Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GÖNÜL İNSANI YUNUS EMRE

5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününde Yunus Emre anıldı. Vefatının 700.yılı nedeniyle 2021 "UNESCO Yunus Emre Yılı" etkinliğinde bu kez Yunus Emre'yi anlatalım dedik. ‘Yunus Emre’ deyince; İçten bir insan sevgisi, hakikat yoluna adanmış bir kalp. Şiirsel ve kalpten bir dil ile karşılaşırız. Yaşadığı ortam ve zamanın sahip olduğu zorluklara rağmen fikirleri ve yaşamı ile Anadolu'da açan bir çiçeğin izlerini görürüz Yunus Emre'de. "Ben gelmedim dava için/Benim işim sevi için/Dosttun evi gönüllerdir/Gönülleri yapmaya geldim." Yunus Emre şiirleriyle bilgelik yolculuğuna, merhametli, sevgiye ve gönül inşa etmeye  hayat felsefesini  çok sade ve içten  bir şekilde anlatır. Olgunlaşma serüveninde karşılaştığı zorluklara karşı takındığı tavır ile insanların kalplerini ısıtır Yunus Emre. Yazımı Yunus Emre'nin güzel ve anlamlı sözleriyle bitirmek isterim: "Taş yürekte ne biter, dilinden Ağu tüter/Nice yumuşak söylese, sözü savaşa benzer." Gönül çalabın tahtı/Çalap gönüle baktı/İki cihan bedbahti: Kim gönül yıkar ise." Bir kez gönül yıktın ise, bu kıldığın namaz değil/Yetmiş iki millet dahi, elin yüzün yumaz değil." Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü/Yaratılanı hoş gördük/Yaratandan ötürü/Sözüm el gün için değil, sevenlere bir söz yeter." Her kim bizi yerer ise, Hak dileğin versin ona/Bizlere taş alanlara/Güller nisar olsuna ana." Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı/söz ola oğulu aşı, yağ ile bal ede bir söz."
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

GÖNÜL İNSANI YUNUS EMRE

5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününde Yunus Emre anıldı.

Vefatının 700.yılı nedeniyle 2021 "UNESCO Yunus Emre Yılı" etkinliğinde bu kez Yunus Emre'yi anlatalım dedik.

‘Yunus Emre’ deyince; İçten bir insan sevgisi, hakikat yoluna adanmış bir kalp.

Şiirsel ve kalpten bir dil ile karşılaşırız. Yaşadığı ortam ve zamanın sahip olduğu zorluklara rağmen fikirleri ve yaşamı ile Anadolu'da açan bir çiçeğin izlerini görürüz Yunus Emre'de.

"Ben gelmedim dava için/Benim işim sevi için/Dosttun evi gönüllerdir/Gönülleri yapmaya geldim."

Yunus Emre şiirleriyle bilgelik yolculuğuna, merhametli, sevgiye ve gönül inşa etmeye  hayat felsefesini  çok sade ve içten  bir şekilde anlatır.

Olgunlaşma serüveninde karşılaştığı zorluklara karşı takındığı tavır ile insanların kalplerini ısıtır Yunus Emre.

Yazımı Yunus Emre'nin güzel ve anlamlı sözleriyle bitirmek isterim:

"Taş yürekte ne biter, dilinden Ağu tüter/Nice yumuşak söylese, sözü savaşa benzer."

Gönül çalabın tahtı/Çalap gönüle baktı/İki cihan bedbahti: Kim gönül yıkar ise."

Bir kez gönül yıktın ise, bu kıldığın namaz değil/Yetmiş iki millet dahi, elin yüzün yumaz değil."

Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü/Yaratılanı hoş gördük/Yaratandan ötürü/Sözüm el gün için değil, sevenlere bir söz yeter."

Her kim bizi yerer ise, Hak dileğin versin ona/Bizlere taş alanlara/Güller nisar olsuna ana."

Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı/söz ola oğulu aşı, yağ ile bal ede bir söz."

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.