Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GİRESUN’DA UCİM DERNEĞİ AÇILIYOR

İzmir Menderes ilçesinde çocuklarımızın istismar edilmesine kayıtsız kalmayan ve verdiği hukuk mücadelesi ile Türkiye’nin öğretmeni haline gelen Saadet Özkan (Saadet Öğretmen) UCİM derneğini kurdu. 2014 Yılından bugüne çocuklar için mücadele eden Genel Başkan Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan’ın girişimleriyle 2017 yılında kurulan UCİM, Türkiye’nin 81 ilinde yapılanmayı tamamladı. Giresun ilimizde önümüzdeki günlerde Avukat Kardelen Durmuş koordinatörlüğünü yaptığı derneğin, resmi açılışı gerçekleşecek. Bende UCİM’in yeni bir üyesi olarak bu derneğe katılmaktan mutluluk duyuyorum. Herkesi UCİM’e davet ediyorum. Bizler Giresun adına Giresun il ve ilçelerinde çocuk istismarına karşı farkındalık eğitimleri vasıtasıyla çocuk istismarı konusunda önüne geçmek için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz. Çocuklarımıza güzel yarınlar bırakmak, onlara temiz bir dünya sunmak zorundayız. Sesimiz ve gücümüz yettiği kadar bu gerçeği haykırmaya, çocuklarımızı korumaya çalışacağız. Unutmayalım ki istismar statü geçmez, şahıs seçmez, meslek seçmez, cinsiyet seçmez, istismar sadece çocuk seçer. Bugün yardım edemediğimiz belki yaşadıkları travmalardan haberdar dahi olmadığımız birçok istismar mağduru çocuk yıllar boyu toplumun vicdanında bir yara olacak kalacaktır. Bu vicdan muhasebesine şimdi ses verilmezse ileride sağlıklı bir toplum için çok geç kalınmış olabilir. Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuk istismarı ise toplumumuzun kanayan bir yarası. Çocuklarımızın güvende ve mutlu hissedeceği bir dünya oluşturmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu düşünceyle UCİM’in kurucusu Saadet öğretmeni kutluyorum. Bende bir emekli öğretmen olarak UCİM’in tüm etkinliklerinde varım. Bugün olduğu gibi yarında yanınızda olmaya devam edeceğim. Yeni projeler farklı fikirler çocuklara karşı cinsel istismar ile mücadelede deneyim, bilgi paylaşımı ve farkındalık artırma konusunda çocuk odaklı perspektif uygulamaların yaygınlaştırılmasında koordineli sosyal sorumluluk projesi ve farkındalık oluşturmak gayesini hedeflemekteyiz. ‘Çocuklar susmayacak, UCİM yanlarında olacak’ sloganıyla yola çıkan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğinin gayesi; Çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmayı amaç edinmiştir kendisine. Şunu unutmamalıyız: Çocuk gelecektir. Çocuk demek vatan demektir. Vatanımıza sahip çıkmak çocuklarımıza sahip çıkmaktır...
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

GİRESUN’DA UCİM DERNEĞİ AÇILIYOR

İzmir Menderes ilçesinde çocuklarımızın istismar edilmesine kayıtsız kalmayan ve verdiği hukuk mücadelesi ile Türkiye’nin öğretmeni haline gelen Saadet Özkan (Saadet Öğretmen) UCİM derneğini kurdu.

2014 Yılından bugüne çocuklar için mücadele eden Genel Başkan Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan’ın girişimleriyle 2017 yılında kurulan UCİM, Türkiye’nin 81 ilinde yapılanmayı tamamladı.

Giresun ilimizde önümüzdeki günlerde Avukat Kardelen Durmuş koordinatörlüğünü yaptığı derneğin, resmi açılışı gerçekleşecek. Bende UCİM’in yeni bir üyesi olarak bu derneğe katılmaktan mutluluk duyuyorum. Herkesi UCİM’e davet ediyorum.

Bizler Giresun adına Giresun il ve ilçelerinde çocuk istismarına karşı farkındalık eğitimleri vasıtasıyla çocuk istismarı konusunda önüne geçmek için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz. Çocuklarımıza güzel yarınlar bırakmak, onlara temiz bir dünya sunmak zorundayız. Sesimiz ve gücümüz yettiği kadar bu gerçeği haykırmaya, çocuklarımızı korumaya çalışacağız.

Unutmayalım ki istismar statü geçmez, şahıs seçmez, meslek seçmez, cinsiyet seçmez, istismar sadece çocuk seçer.

Bugün yardım edemediğimiz belki yaşadıkları travmalardan haberdar dahi olmadığımız birçok istismar mağduru çocuk yıllar boyu toplumun vicdanında bir yara olacak kalacaktır. Bu vicdan muhasebesine şimdi ses verilmezse ileride sağlıklı bir toplum için çok geç kalınmış olabilir. Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuk istismarı ise toplumumuzun kanayan bir yarası. Çocuklarımızın güvende ve mutlu hissedeceği bir dünya oluşturmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu düşünceyle UCİM’in kurucusu Saadet öğretmeni kutluyorum. Bende bir emekli öğretmen olarak UCİM’in tüm etkinliklerinde varım. Bugün olduğu gibi yarında yanınızda olmaya devam edeceğim. Yeni projeler farklı fikirler çocuklara karşı cinsel istismar ile mücadelede deneyim, bilgi paylaşımı ve farkındalık artırma konusunda çocuk odaklı perspektif uygulamaların yaygınlaştırılmasında koordineli sosyal sorumluluk projesi ve farkındalık oluşturmak gayesini hedeflemekteyiz. ‘Çocuklar susmayacak, UCİM yanlarında olacak’ sloganıyla yola çıkan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğinin gayesi; Çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmayı amaç edinmiştir kendisine.

Şunu unutmamalıyız: Çocuk gelecektir. Çocuk demek vatan demektir. Vatanımıza sahip çıkmak çocuklarımıza sahip çıkmaktır...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.