Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GİRESUN’DA EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER ÇALIŞTAYI

Bu yıl Giresun’da yapılan Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayının yanılmıyorsam 7.'si gerçekleşti. Birçoğuna dinleyici olarak katıldım. Bu kez daha geniş  katılım oldu. Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon’dan eğitimcilerin katılımıyla  büyük bir kaynaşma gerçekleşti. Giresun valimiz  biz öğretmenlerle ilgili hafızalarda kalacak güzel bir konuşma yaptı, kendisini kutluyorum. Konuşmasında şunları söyledi; "Ama kendini eğitime adamış,ömrünü eğitime vermiş siz değerli öğretmenlerin karşılığı mı bu? Asla, çünkü ben biliyorum ki öğrencilerini kendi evlatlarından daha fazla düşünen öğretmenlerimiz var. Ben biliyorum ki onların sorunlarını kendi sorunlarının önüne çıkaran öğretmenlerimiz var. Onun için bizim öğretmenlerimize, bizim eğitimcilerimize şükran borcumuz hiçbir zaman bitmez, hiçbir zaman minnet duygumuz eksilmez" diyerek öğretmenlere verdiği değeri ortaya koydu. İyi örneklerin paylaşımının,öğretmenlerde farklılık ortaya çıkarıyor. Daha geniş perspektifle düşünmeyi özendiriyor. Farklı uygulamaları gerçekleştirmek için imkanlar sağlıyor. Eğitimde  iyi örnekler Çalıştayı biz öğretmenlerin birbirleriyle yarıştığı ve projeleri iyiden kötüye doğru sıralandığı bir yarışma değil. Amaç okullardaki iyi örnek uygulamalarını tespit edip ortaya çıkarmak ve ortaya çıkan iyi örnekleri  öğretmenler arasına yaymak ve okullarda uygulanmasını sağlamak. Eğitim çaba sarf edilmesi gereken bir konudur. Özellikle gelişen dünyada  eğitim vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir. Kısacası bu proje  iyi insan yetiştirme projesidir. Konferansın özellikle  katılan öğretmenler arasındaki diyalog açısından farklı bir anlayışı yansıtıyor. Eğitimde hedeflenenler kadar söz  konusu gerçekleştirilmesi için izlenen yol da önemlidir. Ulusal konferanslar ve yerel çalıştaylar ile sınıfta, okulda, okul dışında öğrenmeyi ve öğrenme ortamını zenginleştirmek, farklılaştırmak için gayret eden öğretmenlere yeni öğrenme ortamların oluşmasını sağlar. Örnek projeler yerel çalıştayda öğretmenlerimizi anlatarak onların da bu yönde çalışma yapmalarına teşvik eder. Giresun’da her yıl geleneksel hale getirilmiş olan ve bu yıl  tüm çevre illeri de kapsayan çalıştay'da görev alan tüm öğretmen arkadaşlara, başta  Giresun İl Milli Eğitim  Müdürü Necati Akkurt’a, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon  Milli Eğitim Müdürlerine, çalışmanın mutfağında yer alan Giresun ARGE ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır...
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2018 - Cuma
Erol KÜÇÜK

GİRESUN’DA EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER ÇALIŞTAYI

Bu yıl Giresun’da yapılan Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayının yanılmıyorsam 7.'si gerçekleşti. Birçoğuna dinleyici olarak katıldım. Bu kez daha geniş  katılım oldu. Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon’dan eğitimcilerin katılımıyla  büyük bir kaynaşma gerçekleşti. Giresun valimiz  biz öğretmenlerle ilgili hafızalarda kalacak güzel bir konuşma yaptı, kendisini kutluyorum. Konuşmasında şunları söyledi; "Ama kendini eğitime adamış,ömrünü eğitime vermiş siz değerli öğretmenlerin karşılığı mı bu? Asla, çünkü ben biliyorum ki öğrencilerini kendi evlatlarından daha fazla düşünen öğretmenlerimiz var. Ben biliyorum ki onların sorunlarını kendi sorunlarının önüne çıkaran öğretmenlerimiz var. Onun için bizim öğretmenlerimize, bizim eğitimcilerimize şükran borcumuz hiçbir zaman bitmez, hiçbir zaman minnet duygumuz eksilmez" diyerek öğretmenlere verdiği değeri ortaya koydu.
İyi örneklerin paylaşımının,öğretmenlerde farklılık ortaya çıkarıyor. Daha geniş perspektifle düşünmeyi özendiriyor. Farklı uygulamaları gerçekleştirmek için imkanlar sağlıyor. Eğitimde  iyi örnekler Çalıştayı biz öğretmenlerin birbirleriyle yarıştığı ve projeleri iyiden kötüye doğru sıralandığı bir yarışma değil. Amaç okullardaki iyi örnek uygulamalarını tespit edip ortaya çıkarmak ve ortaya çıkan iyi örnekleri  öğretmenler arasına yaymak ve okullarda uygulanmasını sağlamak. Eğitim çaba sarf edilmesi gereken bir konudur. Özellikle gelişen dünyada  eğitim vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir. Kısacası bu proje  iyi insan yetiştirme projesidir. Konferansın özellikle  katılan öğretmenler arasındaki diyalog açısından farklı bir anlayışı yansıtıyor. Eğitimde hedeflenenler kadar söz  konusu gerçekleştirilmesi için izlenen yol da önemlidir. Ulusal konferanslar ve yerel çalıştaylar ile sınıfta, okulda, okul dışında öğrenmeyi ve öğrenme ortamını zenginleştirmek, farklılaştırmak için gayret eden öğretmenlere yeni öğrenme ortamların oluşmasını sağlar. Örnek projeler yerel çalıştayda öğretmenlerimizi anlatarak onların da bu yönde çalışma yapmalarına teşvik eder. Giresun’da her yıl geleneksel hale getirilmiş olan ve bu yıl  tüm çevre illeri de kapsayan çalıştay'da görev alan tüm öğretmen arkadaşlara, başta  Giresun İl Milli Eğitim  Müdürü Necati Akkurt’a, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon  Milli Eğitim Müdürlerine, çalışmanın mutfağında yer alan Giresun ARGE ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.