Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GİRESUN ADASI TURİZME KAZANDIRILAMAZ MI?

Karadeniz’in tek yaşanabilir adası olma özelliği olan Giresun Adası'nı turizme kazandırmak adına yapılan çalışmalar kapsamında yetkililer tarafından geçmişte incelemelerde bulunuldu. Ama sonuç çıkmadı.  Günümüzde kum ve güneş turizmi cazibesini kaybederken, doğa turizmi canlanıyor. Doğa turizmi denince de akla ilk Karadeniz gelmektedir. Karadeniz’e gelip de eğer Giresun Adası görmeden gidiliyorsa bu gezi yarım kalmış anlamına gelir. Doğu Karadeniz’de yaşanabilir tek ada olan Giresun Adası 40 dekar bir alandır ve burada geçmişte Amazonlar yaşamış, keşişler yaşamış ve günümüzde de göçmen kuşların geçiş alanı olduğu gibi adeta içerisinde barındırdığı kuşlarla bir kuş cennetidir. Dolayısıyla Giresun Adası, hem doğa, hem kültürel anlamda turizmin göz bebeği olacağı bir alandır. Artık buna yetkililerin el atması gerekir. Giresun Adası’nın doğal ortamını bozmadan bir proje hazırlanmalı. Öncelikle ulaşımı sağlanmalı. Ada dünyada bir ilk olacak olan botanik ada yapılması düşünülmeli. Ayrıca Ordu’da olduğu gibi Giresun merkezden Giresun kalesine teleferik yapılması için Giresun kalesinin önemi daha da artacağı bir gerçektir. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üzerinde yaşanabilir tek ada olan Giresun adası artık turizme ivedilikle açılmalı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Giresun adasının turizme kazandırılması adına zamanda yolculuk ve botanik ada projesi artık hayata geçirilmeli.  
Ekleme Tarihi: 22 Nisan 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

GİRESUN ADASI TURİZME KAZANDIRILAMAZ MI?

Karadeniz’in tek yaşanabilir adası olma özelliği olan Giresun Adası'nı turizme kazandırmak adına yapılan çalışmalar kapsamında yetkililer tarafından geçmişte incelemelerde bulunuldu. Ama sonuç çıkmadı.

 Günümüzde kum ve güneş turizmi cazibesini kaybederken, doğa turizmi canlanıyor. Doğa turizmi denince de akla ilk Karadeniz gelmektedir. Karadeniz’e gelip de eğer Giresun Adası görmeden gidiliyorsa bu gezi yarım kalmış anlamına gelir. Doğu Karadeniz’de yaşanabilir tek ada olan Giresun Adası 40 dekar bir alandır ve burada geçmişte Amazonlar yaşamış, keşişler yaşamış ve günümüzde de göçmen kuşların geçiş alanı olduğu gibi adeta içerisinde barındırdığı kuşlarla bir kuş cennetidir. Dolayısıyla Giresun Adası, hem doğa, hem kültürel anlamda turizmin göz bebeği olacağı bir alandır.

Artık buna yetkililerin el atması gerekir. Giresun Adası’nın doğal ortamını bozmadan bir proje hazırlanmalı. Öncelikle ulaşımı sağlanmalı. Ada dünyada bir ilk olacak olan botanik ada yapılması düşünülmeli.

Ayrıca Ordu’da olduğu gibi Giresun merkezden Giresun kalesine teleferik yapılması için Giresun kalesinin önemi daha da artacağı bir gerçektir.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üzerinde yaşanabilir tek ada olan Giresun adası artık turizme ivedilikle açılmalı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Giresun adasının turizme kazandırılması adına zamanda yolculuk ve botanik ada projesi artık hayata geçirilmeli.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.