Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GAZİ ORTAOKULUNUN YIKILMASIYLA İLKOKUL YILLARIMI HATIRLADIM

İlçenin Cumhuriyet dönemi örnek okullarından biri olan Atatürk İlkokulu yeni adı Gazi Ortaokulu binası yıkılacak. Bulancak’ın köklü okulunun arsası M.Ali Özcan, Nebile Ferudun tarafından bağışlanmıştı. Daha önce Atatürk İlkokulu olan şimdi Gazi Ortaokulu’na dönüştürülen okulda eğitime başlayan öğrenciler Barbaros İlkokulu’nun bir tarafına yerleştirilirken yaşanan süreçte üzülmedim desem yanlış olur. İlkokul yıllarımda Pazar akşam gecesi okula gitmeden önce yapılan banyo. Aşı yapılacakmış sözünü duyduktan sonra korkudan bayılan arkadaşlar olurdu. Veli toplantısından sonra evde heyecanlı bir bekleyiş olurdu. Karne günü sivil mi geleceğiz, okul kıyafetiyle mi tartışmaları olurdu. Okula gelecek olan müfettiş heyecanı vardı. Hem öğretmenimizde hem de bizde. Sınıf öğretmenimiz Murat Ekiz idi. Allah nur içinde yatırsın. Mükemmel bir öğretmendi. Öyle bir öğretmendi ki eşi az bulunurdu. Mutlu idik. Ne güzeldi o yıllar. Yine çocukluğumu hatırladım. Bulancak’ta bizim zamanımızda adı Atatürk İlkokulu, şimdiki adı Gazi Ortaokulu artık tarihe karıştı. Gazi ilkokulunda beraber okuduğum sınıf arkadaşlarından hafızamda kalanlar: Şükrü Nurdemir, Osman Kırbaş, Kesim Usta, Tahsin Yoğunali, Ümmihan Aydın, Müzeyyen Nurdemir, Havva Aydın, Makbule Yılmaz, Mücahit Yaşar, Serbil Temelli, Yusuf Güngör, Metin Karaman, İsmail Hikmet Karaman, Canan Öztürk, Şimdi çocuklarda velilerde değişti. Veliler çocuklarının her hareketini kontrol etmeye çalışıyor. Okulumuzun yıkılmasıyla eski çocukluk öğrencilik yıllarımız aklımıza geldi.
Ekleme Tarihi: 22 Nisan 2021 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

GAZİ ORTAOKULUNUN YIKILMASIYLA İLKOKUL YILLARIMI HATIRLADIM

İlçenin Cumhuriyet dönemi örnek okullarından biri olan Atatürk İlkokulu yeni adı Gazi Ortaokulu binası yıkılacak.

Bulancak’ın köklü okulunun arsası M.Ali Özcan, Nebile Ferudun tarafından bağışlanmıştı. Daha önce Atatürk İlkokulu olan şimdi Gazi Ortaokulu’na dönüştürülen okulda eğitime başlayan öğrenciler Barbaros İlkokulu’nun bir tarafına yerleştirilirken yaşanan süreçte üzülmedim desem yanlış olur.

İlkokul yıllarımda Pazar akşam gecesi okula gitmeden önce yapılan banyo. Aşı yapılacakmış sözünü duyduktan sonra korkudan bayılan arkadaşlar olurdu.

Veli toplantısından sonra evde heyecanlı bir bekleyiş olurdu. Karne günü sivil mi geleceğiz, okul kıyafetiyle mi tartışmaları olurdu.

Okula gelecek olan müfettiş heyecanı vardı.

Hem öğretmenimizde hem de bizde.

Sınıf öğretmenimiz Murat Ekiz idi. Allah nur içinde yatırsın. Mükemmel bir öğretmendi. Öyle bir öğretmendi ki eşi az bulunurdu. Mutlu idik. Ne güzeldi o yıllar. Yine çocukluğumu hatırladım.

Bulancak’ta bizim zamanımızda adı Atatürk İlkokulu, şimdiki adı Gazi Ortaokulu artık tarihe karıştı.

Gazi ilkokulunda beraber okuduğum sınıf arkadaşlarından hafızamda kalanlar:

Şükrü Nurdemir,

Osman Kırbaş,

Kesim Usta,

Tahsin Yoğunali,

Ümmihan Aydın,

Müzeyyen Nurdemir,

Havva Aydın,

Makbule Yılmaz,

Mücahit Yaşar,

Serbil Temelli,

Yusuf Güngör,

Metin Karaman,

İsmail Hikmet Karaman,

Canan Öztürk,

Şimdi çocuklarda velilerde değişti.

Veliler çocuklarının her hareketini kontrol etmeye çalışıyor.

Okulumuzun yıkılmasıyla eski çocukluk öğrencilik yıllarımız aklımıza geldi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.