Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

GAZİ ORTAOKULU İÇİN VERİLEN SÖZÜN YERİNE GETİRİLMESİ BEKLENİYOR

‘Ahde vefa’ verilen sözü yerine getirmek. Sözünde durmak erdemidir. Bu nedenle Gazi Ortaokulu’nu yıkıp yerine yenisini yapmaya söz veren siyasilerimizden sözlerini tutmasını bekliyoruz. Bulancak’ta Gazi Ortaokulu tarihi bir okul ve burada binlerce başarılı insanlar yetişti. İlçenin en köklü okullarından biri olan ve Türkiye bürokrasisinde görev yapan birçok kişinin mezun olduğu onlarca doktor, mühendis, eczacı, avukat, öğretmen, polis, sağlıkçı mezun eden bir okul artık bina olarak tehlike oluşturmaya başladı. 72 Yıl önce eğitim-öğretime başlayan eski adı Atatürk İlkokulu şimdiki adı Gazi Ortaokulu binası eski yapı olması ve bakanlık müfettişlerinin iş güvenliğinin depreme dayanıksız olduğu yıkılıp yeniden yapılması gerektiği raporu olduğu halde hale yıkılmayı bekliyor. Örtülü ödenekten milyarlarca lira harcayanlar öncelikle çocukların güvenliği için gerekli adımları atmalı. Depreme dayanıksız olduğu rapor edilen okul neden niye yıkılmıyor soru işareti... Bu okulun yıkılacağı söyleniyor ama lafta kalıyor. Tespit edilmesine rağmen yıkımı yapılmayan okulun eğitim-öğretime açık tutulması çok büyük bir risk. Onlarca çocuğun hayatının tehlikeye atılması demektir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce gerekeni yapmalı. Türkiye gibi depremin her an beklendiği bir yerde çocukların riske atılması kabul edilemez. Çocuklar bedel ödemeye mahkûm edilmesin. Hani eğitimde fırsat eşitliği vardı. İzmir’de olduğu gibi burada da bir deprem olduğunda okuldaki onlarca öğrenciyi kaybedeceğimiz anlamına geliyor. Bu okulda eğitim alan öğrenci ve öğretmenler, risk ile karşı karşıya. Risk taşıyan okulun bir an önce yıkılıp tekrar yapılması gerekir. Bu çocuklar kaderlerine terk edilemez. Verilen sözler tutulmalı. Gazi Ortaokulunda çocuklarını okutan veliler ile öğretmenler arasındaki tedirginlikte gün geçtikçe artmaya başladı. Deprem korkusu ve okulun eğitime devam etmesi endişesi içerisinde bekleyen veliler karamsarlıklarını sürdürürken, siyasilerimizden müjdeli haberi büyük heyecanla bekliyorlar...
Ekleme Tarihi: 05 Kasım 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

GAZİ ORTAOKULU İÇİN VERİLEN SÖZÜN YERİNE GETİRİLMESİ BEKLENİYOR

‘Ahde vefa’ verilen sözü yerine getirmek.

Sözünde durmak erdemidir.

Bu nedenle Gazi Ortaokulu’nu yıkıp yerine yenisini yapmaya söz veren siyasilerimizden sözlerini tutmasını bekliyoruz.

Bulancak’ta Gazi Ortaokulu tarihi bir okul ve burada binlerce başarılı insanlar yetişti. İlçenin en köklü okullarından biri olan ve Türkiye bürokrasisinde görev yapan birçok kişinin mezun olduğu onlarca doktor, mühendis, eczacı, avukat, öğretmen, polis, sağlıkçı mezun eden bir okul artık bina olarak tehlike oluşturmaya başladı. 72 Yıl önce eğitim-öğretime başlayan eski adı Atatürk İlkokulu şimdiki adı Gazi Ortaokulu binası eski yapı olması ve bakanlık müfettişlerinin iş güvenliğinin depreme dayanıksız olduğu yıkılıp yeniden yapılması gerektiği raporu olduğu halde hale yıkılmayı bekliyor. Örtülü ödenekten milyarlarca lira harcayanlar öncelikle çocukların güvenliği için gerekli adımları atmalı. Depreme dayanıksız olduğu rapor edilen okul neden niye yıkılmıyor soru işareti... Bu okulun yıkılacağı söyleniyor ama lafta kalıyor. Tespit edilmesine rağmen yıkımı yapılmayan okulun eğitim-öğretime açık tutulması çok büyük bir risk. Onlarca çocuğun hayatının tehlikeye atılması demektir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce gerekeni yapmalı. Türkiye gibi depremin her an beklendiği bir yerde çocukların riske atılması kabul edilemez. Çocuklar bedel ödemeye mahkûm edilmesin. Hani eğitimde fırsat eşitliği vardı.

İzmir’de olduğu gibi burada da bir deprem olduğunda okuldaki onlarca öğrenciyi kaybedeceğimiz anlamına geliyor. Bu okulda eğitim alan öğrenci ve öğretmenler, risk ile karşı karşıya. Risk taşıyan okulun bir an önce yıkılıp tekrar yapılması gerekir. Bu çocuklar kaderlerine terk edilemez. Verilen sözler tutulmalı. Gazi Ortaokulunda çocuklarını okutan veliler ile öğretmenler arasındaki tedirginlikte gün geçtikçe artmaya başladı. Deprem korkusu ve okulun eğitime devam etmesi endişesi içerisinde bekleyen veliler karamsarlıklarını sürdürürken, siyasilerimizden müjdeli haberi büyük heyecanla bekliyorlar...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.