Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

FOTO ZİYA İSMİ YAŞATILMALI

Bir gönül insanını daha kaybettik. Bulancak’ta herkes tarafından sevilen bir dost, Foto Ziya Hakk’a yürüdü. Çocukken tanışmıştım kendisiyle. Çok sevimli ve muhabbetli bir insandı. Bulancak’ta yetişmiş ender fotoğrafçılardandı. Onu kaybetmenin yarattığı hüznü derinden yaşadığımız şu günlerde Yahya Kemal’in dizeleriyle teselli bulalım: ‘’Tekrar mülaki oluruz bezm-i ezelde Evvel giden ahbaba selam olsun erenler Foto Ziya’ya selam olsun, Allah gani gani rahmet eylesin’’ Dünyanın bu uçsuz bucaksız koşuşturmasında elbette ki durdurulmak istenen bir an, özel bir zaman ve ölümsüzlüğü hak eden insan portreleri vardır. Çekilen fotoğraflar aslında kendimizin birer yansıması olmakla birlikte, aynı zamanda hayatımızın birer fragmanıdır. Ziya’da yaşadığı sürece çektiği fotoğraflar ile insanların arkasında birer anı bırakmıştır. Geçmiş aylarda kaybettiğimiz fındık tanıtım gönüllüsü Mehmet Arslan ve Foto Ziya’nın isimleri caddeye verilerek yaşatılmalı. İlçenin yetiştirdiği en önemli foto ustalarından biriydi. Babası rahmetlik Oktay Aşar’ın yanında fotoğrafçılık mesleğini öğrenen Yusuf Ziya Aşar(diğer bir adı Foto Ziya)herkesin aradığı ender fotoğrafçılardandı. İşyerinden kim geçerse geçsin bazen insanları durdurur bir resmini çeker ve o kişiyi bulur para almadan çektiği fotoğrafını kendisine verirdi. Bulancak’ta hemen, hemen her aile o yıllarda onun işyerine gidip mutlaka bir fotoğraf çektirmiştir. O adeta gençliğimizin fotoğrafçısıydı. Halende evlerimizde bulunan o yıllara ait siyah beyaz eski fotoğrafların altında ‘’Foto Ziya’’ yazısını mutlaka görürsünüz. Belediye Başkanımızdan isminin bir caddeye verilmesini bekliyoruz…
Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

FOTO ZİYA İSMİ YAŞATILMALI

Bir gönül insanını daha kaybettik. Bulancak’ta herkes tarafından sevilen bir dost, Foto Ziya Hakk’a yürüdü. Çocukken tanışmıştım kendisiyle. Çok sevimli ve muhabbetli bir insandı. Bulancak’ta yetişmiş ender fotoğrafçılardandı. Onu kaybetmenin yarattığı hüznü derinden yaşadığımız şu günlerde Yahya Kemal’in dizeleriyle teselli bulalım:

‘’Tekrar mülaki oluruz bezm-i ezelde
Evvel giden ahbaba selam olsun erenler
Foto Ziya’ya selam olsun, Allah gani gani rahmet eylesin’’

Dünyanın bu uçsuz bucaksız koşuşturmasında elbette ki durdurulmak istenen bir an, özel bir zaman ve ölümsüzlüğü hak eden insan portreleri vardır. Çekilen fotoğraflar aslında kendimizin birer yansıması olmakla birlikte, aynı zamanda hayatımızın birer fragmanıdır.

Ziya’da yaşadığı sürece çektiği fotoğraflar ile insanların arkasında birer anı bırakmıştır.

Geçmiş aylarda kaybettiğimiz fındık tanıtım gönüllüsü Mehmet Arslan ve Foto Ziya’nın isimleri caddeye verilerek yaşatılmalı.

İlçenin yetiştirdiği en önemli foto ustalarından biriydi. Babası rahmetlik Oktay Aşar’ın yanında fotoğrafçılık mesleğini öğrenen Yusuf Ziya Aşar(diğer bir adı Foto Ziya)herkesin aradığı ender fotoğrafçılardandı. İşyerinden kim geçerse geçsin bazen insanları durdurur bir resmini çeker ve o kişiyi bulur para almadan çektiği fotoğrafını kendisine verirdi.

Bulancak’ta hemen, hemen her aile o yıllarda onun işyerine gidip mutlaka bir fotoğraf çektirmiştir. O adeta gençliğimizin fotoğrafçısıydı.

Halende evlerimizde bulunan o yıllara ait siyah beyaz eski fotoğrafların altında ‘’Foto Ziya’’ yazısını mutlaka görürsünüz.

Belediye Başkanımızdan isminin bir caddeye verilmesini bekliyoruz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.