Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

FINDIK ÜRETİCİSİ FİYATA ENDEKSLENDİ

2019 Fındık sezonu tüm üreticilerimize hayırlı olsun. Bu sezona yine her sene olduğu gibi büyük umutlarla, beklentilerle giriyor üreticilerrimiz. Dileriz ki tüm üreticilerimizin uzun yıllardan sonra maddi olarak kazanım elde ettiği bir sezon olur. Şimdi devletimizden tek beklentimiz süreci daha fazla geciktirmeden bir an önce bakanlık aracılığı ile fındığın fiyatının en az 20 TL olarak açıklanması. Zamanı geliyor fındık üreticileri merakla fındıkta fiyatın ne olacağını merak ediyor. Beklentiler fiyatın hasat öncesinde açıklanmasından yana. Fındık   sezonu yaklaşıyor. Üreticilerin en çok merak ettiği hiç şüphesiz ‘Bu yıl  fındık fiyatları ne kadar olacak? sorusu. Hasat dönemi yaklaşırken üreticiler çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da fındığa verilecek fiyatı merak ediyor. Diğer taraftan üreticiler bir yandan fındığa verilecek fiyatı beklerken bir taraftan da bahçelerindeki ürünleri zarar verebilecek durumlardan korumaya çalışıyor. Uzmanlar ise özellikle Amerikan beyaz kelebeği ve kahverengi kokarca gibi kayıp getirecek durumlara karşı üreticileri bahçelerinde dikkatli olmaları hususunda uyarıyor.  
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

FINDIK ÜRETİCİSİ FİYATA ENDEKSLENDİ

2019 Fındık sezonu tüm üreticilerimize hayırlı olsun. Bu sezona yine her sene olduğu gibi büyük umutlarla, beklentilerle giriyor üreticilerrimiz. Dileriz ki tüm üreticilerimizin uzun yıllardan sonra maddi olarak kazanım elde ettiği bir sezon olur.

Şimdi devletimizden tek beklentimiz süreci daha fazla geciktirmeden bir an önce bakanlık aracılığı ile fındığın fiyatının en az 20 TL olarak açıklanması.

Zamanı geliyor fındık üreticileri merakla fındıkta fiyatın ne olacağını merak ediyor. Beklentiler fiyatın hasat öncesinde açıklanmasından yana. Fındık   sezonu yaklaşıyor. Üreticilerin en çok merak ettiği hiç şüphesiz ‘Bu yıl  fındık fiyatları ne kadar olacak? sorusu. Hasat dönemi yaklaşırken üreticiler çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da fındığa verilecek fiyatı merak ediyor.
Diğer taraftan üreticiler bir yandan fındığa verilecek fiyatı beklerken bir taraftan da bahçelerindeki ürünleri zarar verebilecek durumlardan korumaya çalışıyor. Uzmanlar ise özellikle Amerikan beyaz kelebeği ve kahverengi kokarca gibi kayıp getirecek durumlara karşı üreticileri bahçelerinde dikkatli olmaları hususunda uyarıyor.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.