Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

FEN LİSESİ MÜDÜRÜ TANIŞ’IN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI MESAJI

Bu kez köşemde bu yıl Tıp Fakültesine 40’a yakın öğrenciyi kazandırmakla kendinden söz eden Giresun Fen Lisesinin başarılı müdürü Ağabey Tanış’ın okula yeni kayıt olan öğrencilere yazdığı anlamlı mesajı sizlerle paylaşmak istedim. ‘Her gün bir yerden göçmek ne iyi Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş Dünle beraber gitti cancağızım Ne kadar söz varsa düne ait Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ Giresun Fen Lisesi(GFL)'nin kendine has bir büyüsü, her göze gözükmeyen bir güzelliği, her gönle doğmayan bir sıcaklığı, her aklın çözemeyeceği bir gizemi, her gelene açık bir kapısı, her gideni unutmayan bir vefası, her yaşananı kaydeden silinmez bir belleği vardır. GFL kendi içinde kurulduğundan beri kelimelere dökülemeyen, cümlelere sığmayan, bilimsel araştırmalarla izahı pek mümkün olmayan kendine has ruhuyla, tanımlanamaz simyasıyla, ilginç dinamikleriyle, asla pes etmeyen yapısı ve şartlar ne olursa olsun kendi şahsına münhasır çözüm ve önerileriyle, yüreği pır pır yeni misafirlerini bekliyor. Okul, bir kapıdır kimi zaman gökyüzüne açılır, kimi zaman masmavi bir okyanusa, kimi zaman da henüz okunmamış ama hep hayali kurulmuş bir kitaba. Bazense okul; ulu bir çınardır sırtını dayadığın, gölgesinde hayallere daldığın, altında serinlediğin. Tercihler ormanından talihine GFL düşmüştür bu defa. Hikayesi hikayene, kökleri köklerine, gövdesi gövdene, görüp geçirdikleri hatıralarına, duyup işittikleri söyleyeceklerine eklemlenecektir. Nasıl ki kuşlar en çok ağaçlara, yıldızlar en çok gökyüzüne, hırçın dalgalar denizlere, rengarenk çiçekler uçsuz bucaksız kırlara, coşkun ve berrak sular gümrah ırmaklara yakışıyorsa; sizler de bilginin merak, emek ve alın teriyle harmanlandığı, sevginin saygıyla bütünleştiği, hoşgörünün empatiyle kol kola girdiği, beden ve ruhun eğitildiği yeni yuvanıza hoş geldiniz. Hoş geldiniz yarınımızın Mimar Sinanları, Aziz Sancarları, Einsteinları, Ali Kuşçuları, Gazi Yaşargilleri, Yahya Kemalleri, ... Hoş geldiniz.    
Ekleme Tarihi: 07 Eylül 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

FEN LİSESİ MÜDÜRÜ TANIŞ’IN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI MESAJI

Bu kez köşemde bu yıl Tıp Fakültesine 40’a yakın öğrenciyi kazandırmakla kendinden söz eden Giresun Fen Lisesinin başarılı müdürü Ağabey Tanış’ın okula yeni kayıt olan öğrencilere yazdığı anlamlı mesajı sizlerle paylaşmak istedim.

‘Her gün bir yerden göçmek ne iyi

Her gün bir yere konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş

Dünle beraber gitti cancağızım

Ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’

Giresun Fen Lisesi(GFL)'nin kendine has bir büyüsü, her göze gözükmeyen bir güzelliği, her gönle doğmayan bir sıcaklığı, her aklın çözemeyeceği bir gizemi, her gelene açık bir kapısı, her gideni unutmayan bir vefası, her yaşananı kaydeden silinmez bir belleği vardır.

GFL kendi içinde kurulduğundan beri kelimelere dökülemeyen, cümlelere sığmayan, bilimsel araştırmalarla izahı pek mümkün olmayan kendine has ruhuyla, tanımlanamaz simyasıyla, ilginç dinamikleriyle, asla pes etmeyen yapısı ve şartlar ne olursa olsun kendi şahsına münhasır çözüm ve önerileriyle, yüreği pır pır yeni misafirlerini bekliyor.

Okul, bir kapıdır kimi zaman gökyüzüne açılır, kimi zaman masmavi bir okyanusa, kimi zaman da henüz okunmamış ama hep hayali kurulmuş bir kitaba. Bazense okul; ulu bir çınardır sırtını dayadığın, gölgesinde hayallere daldığın, altında serinlediğin.

Tercihler ormanından talihine GFL düşmüştür bu defa.

Hikayesi hikayene, kökleri köklerine, gövdesi gövdene, görüp geçirdikleri hatıralarına, duyup işittikleri söyleyeceklerine eklemlenecektir.

Nasıl ki kuşlar en çok ağaçlara, yıldızlar en çok gökyüzüne, hırçın dalgalar denizlere, rengarenk çiçekler uçsuz bucaksız kırlara, coşkun ve berrak sular gümrah ırmaklara yakışıyorsa; sizler de bilginin merak, emek ve alın teriyle harmanlandığı, sevginin saygıyla bütünleştiği, hoşgörünün empatiyle kol kola girdiği, beden ve ruhun eğitildiği yeni yuvanıza hoş geldiniz.

Hoş geldiniz yarınımızın Mimar Sinanları, Aziz Sancarları, Einsteinları, Ali Kuşçuları, Gazi Yaşargilleri, Yahya Kemalleri, ...

Hoş geldiniz.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.