Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

‘’EŞİKTE DURMA DEDİ ANNEM’’ROMANI’NI BEĞENİ TOPLADI

Ordu’da Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Necla Pınar Aksu ilk yazdığı roman ‘’Eşikte Durma Dedi Annem ‘okurlarından büyük beğeni topladı. Ve Türkiye’de yazar öğretmenler arasına katıldı. Ordu Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Aksu’nun ilk denemesi olan ‘’Eşikte Durma Dedi Annem’’okurlarından tam not aldı. Öğretmen ‘’Eşikte Durma dedi Annem’’ adını verdiği roman yayınladığı ilk günlerden itibaren büyük beğeni topladı. Yazar-öğretmen Aksu, romanı yayın dünyasının otorite kabul ettiği birçok yazardan, temiz bir Türkçe cümle kullanılarak, Türk aile yapısının önemli değerlerini kaleme alınan yazı içerikleri ön plana çıkaran özellikleriyle tebrik ve takdir aldı. Dili sade ve anlaşılır, bir oturuşta okunan kitaplar denildiğinde genelde kısa olanlar akla gelse de bazıları vardır ki hiçte kısa olmamasına rağmen elinize almanızla bitirmeniz bir oluverir. İşte yaşlı, genç fark etmeksizin halen okurların favori kitaplarından olan ‘’Eşikte Durma Dedi Annem’’ okunmaya başlandığı zaman kolay kolay elden düşmeyecek kitapların başında geliyor. Roman gerçek bir hayat hikâyesinden ziyade kurgusal bir anlatı içeriyor. Kitaptaki hikaye hayatta karşılaşabileceğimiz kadar gerçek, ama kitaptaki açıdan bakamayacağımız kadar hayal. Öğretmenimiz bu kitabı yazarken sadece öğreten değil, aynı zamanda üreten olmuş. Dil ve söyleyiş özelliklerini özenle kullanmış. Etkileyici, tesirli, dokunaklı bir niteliğe sahip. Eşinin ihanetine uğrayan Mısra’nın soğuk bir kış gününde anahtarı kapı kilitine yerleştirmiş eşikte beklerken okurlarını önce üniversite yıllarına, sonra’da lise son sınıfa götürüyor. Aşkın, kıskançlığın, ihtirasın ve ihanetin işlendiği romanda duygular samimi bir dille anlatılmış. Okumak pasif, yazmak aktif bir eylem olarak girer hayatımıza. Öğretmenimizi tebrik ediyorum. Bu nedenle bu romanı bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyin derim.
Ekleme Tarihi: 14 Eylül 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

‘’EŞİKTE DURMA DEDİ ANNEM’’ROMANI’NI BEĞENİ TOPLADI

Ordu’da Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Necla Pınar Aksu ilk yazdığı roman ‘’Eşikte Durma Dedi Annem ‘okurlarından büyük beğeni topladı. Ve Türkiye’de yazar öğretmenler arasına katıldı.

Ordu Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Aksu’nun ilk denemesi olan ‘’Eşikte Durma Dedi Annem’’okurlarından tam not aldı.

Öğretmen ‘’Eşikte Durma dedi Annem’’ adını verdiği roman yayınladığı ilk günlerden itibaren büyük beğeni topladı. Yazar-öğretmen Aksu, romanı yayın dünyasının otorite kabul ettiği birçok yazardan, temiz bir Türkçe cümle kullanılarak, Türk aile yapısının önemli değerlerini kaleme alınan yazı içerikleri ön plana çıkaran özellikleriyle tebrik ve takdir aldı.

Dili sade ve anlaşılır, bir oturuşta okunan kitaplar denildiğinde genelde kısa olanlar akla gelse de bazıları vardır ki hiçte kısa olmamasına rağmen elinize almanızla bitirmeniz bir oluverir. İşte yaşlı, genç fark etmeksizin halen okurların favori kitaplarından olan ‘’Eşikte Durma Dedi Annem’’ okunmaya başlandığı zaman kolay kolay elden düşmeyecek kitapların başında geliyor.

Roman gerçek bir hayat hikâyesinden ziyade kurgusal bir anlatı içeriyor. Kitaptaki hikaye hayatta karşılaşabileceğimiz kadar gerçek, ama kitaptaki açıdan bakamayacağımız kadar hayal.

Öğretmenimiz bu kitabı yazarken sadece öğreten değil, aynı zamanda üreten olmuş. Dil ve söyleyiş özelliklerini özenle kullanmış. Etkileyici, tesirli, dokunaklı bir niteliğe sahip.

Eşinin ihanetine uğrayan Mısra’nın soğuk bir kış gününde anahtarı kapı kilitine yerleştirmiş eşikte beklerken okurlarını önce üniversite yıllarına, sonra’da lise son sınıfa götürüyor.

Aşkın, kıskançlığın, ihtirasın ve ihanetin işlendiği romanda duygular samimi bir dille anlatılmış. Okumak pasif, yazmak aktif bir eylem olarak girer hayatımıza. Öğretmenimizi tebrik ediyorum.

Bu nedenle bu romanı bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyin derim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.