Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ERİCH FROMM’UN SEVGİ İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Erich Fromm psikoloji bilimi açısından en değerli bilim insanlarından biridir. 23 Mart 1900 yılında Almanya’nın Frankfurt kendinde dünyaya gelen Erich From, insan psikolojisine insancıl yaklaşımıyla, bu alanda önemli bir isim haline gelmiştir. Birçok eseri, Erich Fromm kitapları olan Erich Fromm ‘un, sevgi üzerine yaptığı bazı tespitler, Erich Fromm sözleri sevgiye farklı açılardan bakmamızı sağlayacak türden. Bu yazıda, Erich Fromm ‘un sevgi üzerine yaptığı tespitleri ve bu konudaki Erich Fromm sözlerini sizlerle paylaşacağız.        “Birçok insan sevgi sorununu, sevmek veya sevme kapasitesi olarak değil, öncelikle sevilmek olarak görürler. Bu yüzden onlar için sorun nasıl sevilebilecekleri, nasıl sevilebilir olabilecekleridir.”      “Yaşamı paylaşmak, sevgiyi paylaşmaktır. Anlaşmaktır. Vermeden alınamaz tek şeydir mutluluk. Önce ver; sonra al.”      “İnsan seviyorsa iki şeyi asla yapmaz. Aldatmaz ve ağlatmaz. Çünkü aldatmak insan onuruna; ağlatmak ise insan yüreğine yapılmış en çirkin saldırıdır.”     “Olgunlaşmamış sevgi der ki: Seni seviyorum çünkü sana ihtiyacım var. Olgunlaşmış sevgi der ki: Sana ihtiyacım var çünkü seni seviyorum.”      “Sevgi yalnız belli bir insana bağlılık değildir; bir tutumdur; kişinin yalnız bir sevgi nesnesine değil, bütünüyle dünyaya bağlılığını gösteren bir kişilik yapısıdır. Kişi yalnız bir tek insanı seviyor, başka her şeye karşı ilgisiz kalıyorsa, sevgisi sevgi değil, birlikte yaşamaya bağlılık ya da yaygınlaştırılmış bir bencilliktir.”      “Hayatımıza giren herkes değerlidir ama herkes özel değildir. Saygı hepsine, sevgi layık olana verilir.”   “Sevginin kazanılması için en önemli koşul, kişinin kendi egosunu yenmesidir.”  “Yanında huzur bulduğunuz insanlar, servetinizdir.” ‘’İhmal, toplumsallık duygusunun bir eksiğidir.’’ ‘’Önemli olan sözler değil, davranışlardır.’’ ‘’Sevdiğini söyleyen biri yerine sevgisini gösteren birisine inanın.’’ ‘’Evlilik İnsan ancak içinde bulunduğu yaşam şartlarını kabul ettiği zaman mutluluğa ulaşabilir.’’ ‘’Hayattaki en büyük tehlike çok fazla önlem almamızdır. ‘’ ‘’Kendini tanıma mutluluğun ilk kanunudur. ‘’ ‘’Üstünlük kompleksinin temelinde, her zaman bir aşağılık komleksi yatar.’’  
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

ERİCH FROMM’UN SEVGİ İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Erich Fromm psikoloji bilimi açısından en değerli bilim insanlarından biridir. 23 Mart 1900 yılında Almanya’nın Frankfurt kendinde dünyaya gelen Erich From, insan psikolojisine insancıl yaklaşımıyla, bu alanda önemli bir isim haline gelmiştir. Birçok eseri, Erich Fromm kitapları olan Erich Fromm ‘un, sevgi üzerine yaptığı bazı tespitler, Erich Fromm sözleri sevgiye farklı açılardan bakmamızı sağlayacak türden. Bu yazıda, Erich Fromm ‘un sevgi üzerine yaptığı tespitleri ve bu konudaki Erich Fromm sözlerini sizlerle paylaşacağız.

 

     “Birçok insan sevgi sorununu, sevmek veya sevme kapasitesi olarak değil, öncelikle sevilmek olarak görürler. Bu yüzden onlar için sorun nasıl sevilebilecekleri, nasıl sevilebilir olabilecekleridir.”

     “Yaşamı paylaşmak, sevgiyi paylaşmaktır. Anlaşmaktır. Vermeden alınamaz tek şeydir mutluluk. Önce ver; sonra al.”

     “İnsan seviyorsa iki şeyi asla yapmaz. Aldatmaz ve ağlatmaz. Çünkü aldatmak insan onuruna; ağlatmak ise insan yüreğine yapılmış en çirkin saldırıdır.”

    “Olgunlaşmamış sevgi der ki: Seni seviyorum çünkü sana ihtiyacım var. Olgunlaşmış sevgi der ki: Sana ihtiyacım var çünkü seni seviyorum.”

     “Sevgi yalnız belli bir insana bağlılık değildir; bir tutumdur; kişinin yalnız bir sevgi nesnesine değil, bütünüyle dünyaya bağlılığını gösteren bir kişilik yapısıdır. Kişi yalnız bir tek insanı seviyor, başka her şeye karşı ilgisiz kalıyorsa, sevgisi sevgi değil, birlikte yaşamaya bağlılık ya da yaygınlaştırılmış bir bencilliktir.”

     “Hayatımıza giren herkes değerlidir ama herkes özel değildir. Saygı hepsine, sevgi layık olana verilir.”

  “Sevginin kazanılması için en önemli koşul, kişinin kendi egosunu yenmesidir.”

 “Yanında huzur bulduğunuz insanlar, servetinizdir.”

‘’İhmal, toplumsallık duygusunun bir eksiğidir.’’

‘’Önemli olan sözler değil, davranışlardır.’’

‘’Sevdiğini söyleyen biri yerine sevgisini gösteren birisine inanın.’’

‘’Evlilik İnsan ancak içinde bulunduğu yaşam şartlarını kabul ettiği zaman mutluluğa ulaşabilir.’’

‘’Hayattaki en büyük tehlike çok fazla önlem almamızdır. ‘’

‘’Kendini tanıma mutluluğun ilk kanunudur. ‘’

‘’Üstünlük kompleksinin temelinde, her zaman bir aşağılık komleksi yatar.’’

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.