Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ENGELLİ KIZ ÜMMÜ GÜLSÜM GENÇ’İN BAŞARISI

Geçtiğimiz hafta ATV'de yayınlanan ve sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun yaptığı Kim Milyoner Olmak İster'de bir ilk yaşandı. Yarışmacı koltuğuna ilk defa konuşma engelli birisi oturdu. Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu olan Ümmü, yarışmada bir ilke imza attı. Ümmü Gülsüm için formatta değişiklik yapıldı. 4 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonrası konuşamayan 27 yaşındaki yarışmacı için farklı bir format izlendi. Ümmü Gülsüm, Kenan İmirzalıoğlu'nun sorduğu sorulara kendisi için hazırlanan yazı tahtası ile cevap verdi. Ümmü Gülsüm arkadaşlarıyla da kendi aralarında geliştirdikleri konuşma diliyle ve yazışarak iletişim kuruyor. 27 yaşındaki konuşma engelli yarışmacı 11. soruya kadar geldi.250 binlik soruya gelen yarışmacı, yarışmadan 125.000 TL'lik ödül ile ayrıldı. Bir ilkin yaşandığı yarışma sosyal medyada da gündem oldu. Cumhurbaşkanımızın da görüntülü telefonla Ümmü Gülsüm Genç’i arayarak kutladı. Kendisini köşke davet etti. Başarıya giden yolda engel diye bir şey yoktur. Tebrikler Gülsüm Her zaman, hepinizin yanınızdayız. Çocukken geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle konuşma yetisini kaybeden Ümmü Gülsüm kardeşimiz bilgisiyle 125 bin lira, güzel gülüşüyle ise hepimizin sevgisini kazandı. Ümmü Gülsüm'ün gülüşü tüm Türkiye'ye umut oldu. Yüzündeki gülüş ve hayata tutunma azmin hiç eksilmesin. Sen çok güçlüsün Gülsüm.  Azim ve kararlılıkla insanın her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini Ümmü Gülsüm Genç hepimize tekrar gösterdi. Çok konuşup hiçbir şey anlatamayanlara inat hiç konuşmayıp çok şey anlatan Ümmü Gülsüm Genç kızımıza helal olsun. Güler yüzünle, pozitif oluşunla Türkiye’yi ekrana kilitledin. Umarım hayatın boyunca bütün güzellikler seni bulur, her daim gülmen dileğiyle…  
Ekleme Tarihi: 16 Ocak 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

ENGELLİ KIZ ÜMMÜ GÜLSÜM GENÇ’İN BAŞARISI

Geçtiğimiz hafta ATV'de yayınlanan ve sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun yaptığı Kim Milyoner Olmak İster'de bir ilk yaşandı. Yarışmacı koltuğuna ilk defa konuşma engelli birisi oturdu.

Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu olan Ümmü, yarışmada bir ilke imza attı. Ümmü Gülsüm için formatta değişiklik yapıldı. 4 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonrası konuşamayan 27 yaşındaki yarışmacı için farklı bir format izlendi. Ümmü Gülsüm, Kenan İmirzalıoğlu'nun sorduğu sorulara kendisi için hazırlanan yazı tahtası ile cevap verdi. Ümmü Gülsüm arkadaşlarıyla da kendi aralarında geliştirdikleri konuşma diliyle ve yazışarak iletişim kuruyor. 27 yaşındaki konuşma engelli yarışmacı 11. soruya kadar geldi.250 binlik soruya gelen yarışmacı, yarışmadan 125.000 TL'lik ödül ile ayrıldı.

Bir ilkin yaşandığı yarışma sosyal medyada da gündem oldu. Cumhurbaşkanımızın da görüntülü telefonla Ümmü Gülsüm Genç’i arayarak kutladı. Kendisini köşke davet etti.

Başarıya giden yolda engel diye bir şey yoktur. Tebrikler Gülsüm Her zaman, hepinizin yanınızdayız. Çocukken geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle konuşma yetisini kaybeden Ümmü Gülsüm kardeşimiz bilgisiyle 125 bin lira, güzel gülüşüyle ise hepimizin sevgisini kazandı. Ümmü Gülsüm'ün gülüşü tüm Türkiye'ye umut oldu. Yüzündeki gülüş ve hayata tutunma azmin hiç eksilmesin. Sen çok güçlüsün Gülsüm.  Azim ve kararlılıkla insanın her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini Ümmü Gülsüm Genç hepimize tekrar gösterdi.

Çok konuşup hiçbir şey anlatamayanlara inat hiç konuşmayıp çok şey anlatan Ümmü Gülsüm Genç kızımıza helal olsun.

Güler yüzünle, pozitif oluşunla Türkiye’yi ekrana kilitledin. Umarım hayatın boyunca bütün güzellikler seni bulur, her daim gülmen dileğiyle…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.